Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 25, 2010 16:46 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Połamny Miś :(((. Okruszek [']

Misiu :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt lut 26, 2010 16:54 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Połamny Miś :(((. Okruszek [']

no Misiu, oby tak dalej :ok: :ok: :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob lut 27, 2010 21:47 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Połamny Miś :(((. Okruszek [']

Bry,
U nasz dziś był leniwy dzień.

Ciężkie jest życie kota, trudno znaleźć wygodne miejsce do spania
ObrazekObrazek
Na szczęście udało mi się dopchać do ulubionego kocyka
Obrazek Obrazek
U nas zazwyczaj jest taki tłok na sofie
Obrazek

A to długoogoniasta Chinka z pudła
ObrazekObrazekObrazek

Nałóżkowa ;) Frida
ObrazekObrazek

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie lut 28, 2010 3:33 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Połamny Miś :(((. Okruszek [']

Ptachu, nie marudź :)
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Nie lut 28, 2010 19:46 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Połamny Miś :(((. Okruszek [']

Bry,
Duża dała się podpuścić ;)
Ciotka Karoluch była wczoraj w schronisku i zadzwoniła do Dużej, że jest tam bardzo połamana kotka po wypadku. Jej stan jest bardzo ciężki i niewiadomo czy przeżyje, no to, co Duża miała robić, powiedziała przywoź.
Ciotka zabrała mała do weta na rentgen i do naszej doc na pierwszy przegląd i konsultację, kicia ma złamane obie łapki z prawej strony, tylną i przednią, obie są do drutowania, uszkodzone oczko i odmę płucną, rokowana są bardzo ostrożne.
To ta koteńka, Smolinosek, trzymajcie kciuki, aby jej się udało.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dużej ta kotka bardzo przypomina inna kicię, która Duża miała kiedyś zaszczyt gościć tymczasowo w swoim domu.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pon mar 01, 2010 22:02 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Połamny Miś i Smolinoska :(((.

Iwciu - Biogen reguluje pracę jelit, bo to probiotyk, więc działa na problemy w obydwie strony :).
A działanie ma piorunujące - sraczydło przechodzi dosłownie w 2 godziny po podaniu.
Moja Helena ma strasznie zniszczone jelita przez te lamblie i od czasu do czasu zdarzają jej się rzadkie q, wtedy wjeżdża biogen i wszystko wraca do normy.
Zareklamowałam ten środek znajomej, która od jakiegoś czasu walczy z biegunką u kota (wet stwierdził, ze to alergia), a po biogenie przeszło w ciągu doby :)

Trzymam kciuki za Smolinoskę - jest cudna :). Mimo, że przestraszone, to oczyska ma piękne.
Oby jej się udało..
Moje panny :)
ObrazekObrazek

circa_about

Od: Pon lis 16, 2009 11:25

Post » Pon mar 01, 2010 22:10 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Połamny Miś i Smolinoska :(((.

Biedniutka Smolinoska ... oby jej sie udało :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon mar 01, 2010 22:49 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Połamny Miś i Smolinoska :(((.

Biedna malutka, trzymaj się kruszynko!
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto mar 02, 2010 20:14 Ptachu2, los jest okrutny. Połamny Miś, Smolinoska i Nocka

Byliśmy dziś na konsultacji u chirurga.
Mis został pochwalony, że bardzo dobrze wygląda i ładnie zaokrągla się, ja przy okazji też się załapałam na pochwały za Misia ;)
Najbardziej jednak cieszy mnie to, że Misiowe łapki lepiej niż ostatnio, nie wiadomo czy będzie chodził, ale w jednej łapeńce poprawiło się wyraźnie czucie, druga mniej nas zadowala, ale zobaczymy jak to będzie dalej. Miś w gabinecie zaprezentował się wspaniale i nawet pomruczał docowi pięknie, dumna byłam z niego bardzo :D
Z Misiem na konsultację załapała się Nocka, kicia, która właśnie do nas trafiła, jest połamana umówiliśmy się na poniedziałek na operację, trzymajcie za nią kciuki.
Smolinoski nie zabierałam, bo mój stary grat (czytaj auto) wczoraj postanowił się zepsuć w związku z tym, że na dziś był bardzo potrzebny, zabrałam tylko zdjęcia i opis ze sobą. Małą umówiłam na czwartek na konsultacje, niestety nie jest najlepiej z nią nie wiem czy jej się uda, bardzo proszę trzymajcie mocno kciuki za dziewczynkę.

iwcia

Post » Wto mar 02, 2010 21:27 Re: Ptachu2, los... połamańce trzy Miś, Smolinoska i Nocka str36

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: cała masa kciuków i ciepłych myśli. Trzymaj się malutka.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto mar 02, 2010 22:19 Re: Ptachu2, los... połamańce trzy Miś, Smolinoska i Nocka str36

Zrastaj się dziewczyno :ok: !
ObrazekObrazek

sous_sol

Od: Pon wrz 01, 2008 20:09

Post » Wto mar 02, 2010 22:24 Re: Ptachu2, los... połamańce trzy Miś, Smolinoska i Nocka str36

Brawo Misiu - zuch z ciebie! :1luvu:

Kciuki za dziewczynki ogromne! :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro mar 03, 2010 11:41 Re: Ptachu2, los... połamańce trzy Miś, Smolinoska i Nocka str36

Dzielny Miś :ok: Kciuki za pozostałe kicie
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Śro mar 03, 2010 21:52 Re: Ptachu2, los... połamańce trzy Miś, Smolinoska i Nocka str36

Wczoraj późnym wieczorem o mało na zawał nie zeszłam, przez Miśka :roll: .
Wchodzę do niego do łazienki a tam cała podłoga we krwi, spanikowałam jak zwykle na początku, ale na szczęście szybko się uporałam ze sobą :wink: , chłopaka opatrzyłam i podzieliłam się z nim swoimi lekami, jakoś dożyliśmy do rana, a rano było już lepiej.
Jesteśmy po wizycie u naszej doc, niestety operacja Miska nie ominie, to, co Misiek ma pod ogonem po kastracji to jakiś koszmar :( , trzeba to jednak poprawić, bo chłopak się męczy.
Teraz ma się trochę pozbierać po wczorajszym, podgoić i za dwa tygodnie idzie pod nóż na poprawkę po schronowej kastracji, mam tylko nadzieję, że do tego czasu już nie wystraszy mnie tak jak wczoraj.

Jutro wielki dzień Smolinoski, od jutrzejszej wizyty wszystko zależy idziemy do chirurga, już się denerwuje, trzymajcie za nią kciuki.

Ptachu trochę zdezorientowany ilością połamańców u nas w domu, ale pochodził sobie dziś ze mną na moich rękach i się uspokoił. Teraz sobie śpi na swoim kocyku :D .

iwcia

Post » Śro mar 03, 2010 22:46 Re: Ptachu2, los... połamańce trzy Miś, Smolinoska i Nocka str36

:ok:

A jak tam autko? :lol:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

[poprzednia][następna]