AMELIA - W NAJLEPSZYM DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 28, 2010 19:28 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

:roll:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Nie lut 28, 2010 20:50 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

Obawiam się, że najwcześniej dowiem się czegokolwiek w następną sobotę... Schronisko tywierdzi, ze weterynarz stwierdził tylko infekcję ucha... I obawiam się, ze będą obstawać przy swoim. Albo kompletnie zmienią zeznania przy następnej rozmowie.

DT bardzo potrzebne!!! Inaczej nici z rzetelnego leczenia...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Nie lut 28, 2010 20:57 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

Czy koteczka ma jakieś ogłoszenia porobione? Czy tylko ten wątek?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Nie lut 28, 2010 21:07 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

Ma allegro. Ale jej aukcja do popularnych nie należy...
Obrazek

vega29

Post » Nie lut 28, 2010 21:34 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

Podaj link, mogłabym powrzucać jej ogłoszenia na inne portale.
Widzę, że wątek jest od dawna, ale mało osób zagląda, mogę podrzucać jeśli to w czymś może pomóc.
Nic innego nie mogę zaproponować, a koteczka jest śliczna i przydałby się jej fajny domek, tym bardziej teraz jak pojawiły się jakieś problemy zdrowotne.

violavi

Post » Nie lut 28, 2010 21:56 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tu jest link do allegro http://www.allegro.pl/item938059967_afn_zielonooka_arlekinka_amelka_szuka_domu.html

W allegro szukamy DS...

Zdrowie zaczęło podupadać niedawno. Tydzień temu zauważyłam, że kotka ma się źle. DT staram się znaleźć tu na miau, bo przez allegro pewnie i tak nie da rady...

Violavi, jeśli masz jakieś sugestie do treści ogłoszenia, daj mi znać. Bo może ja tam coś niezbyt fortunnie i chwytliwie napisałam? Może dlatego nikt się kicią nie interesuje? Tobie, jako obcemu obserwatorowi, będzie łatwiej wychwycić, co ludzi odrzuca w tamtej treści...
Obrazek

vega29

Post » Nie lut 28, 2010 22:47 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pon mar 01, 2010 7:59 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

Jak zobaczyłam Amelię od razu pomyślałam o koteczce, która była tymczasowo u mojej mamy, bardzo podobna i która ma fajny nowy domek.
Bardzo bym chciała aby Amelii też się poszczęściło.
To jest Milusia Obrazek

Allegro wydaje się w porządku, ale nie mam tam nic na temat choroby, rozumiem, że na razie nie wiadomo co koteczce jest.Nie widzę też nic na temat szczepienia, sterylizacji itp.
Nie wiem czemu nikt do tej pory nie zakochał się w niej, jest śliczna.
Być może ludzie boją się brać koty ze schronu, ale w Opolu jako tako koty "schodzą".
Faktycznie najlepszy byłby najpierw tymczas, który wszystkiego dopilnuje i przygotuje koteczkę do nowego domu.Ale skąd wziąć tymczas? Na forum wiadomo ile jest kotów w potrzebie, ale może jak wątek będzie bardziej widoczny to ktoś się zainteresuje?

violavi

Post » Pon mar 01, 2010 9:07 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

Sterylki na pewno nie było, bo nasze schronisko nie ma w zwyczaju sterylizować kotek. Ma za to w zwyczaju wydawać niesterylizowane samice np.: na wieś 8O 8O Norma...

Szczepią tylko na wściekliznę... Jak zgłosimy, że kotu znaleźliśmy dom... Albo jak ktoś się po kota przypadkiem w schronisku zjawi - musi wtedy poczekać, bo pracownik schroniska jedzie niby odebrać tylko zaświadczenie o szczepieniu... de facto jedzie zaszczepić.

Faktycznie, ja nie wiem, co Amelii jest... Schron twierdzi, że tylko chore ucho (świerzba mają tam chyba wszystkie koty...), wg mnie więcej... tylko, że ja nie mogę zabrać koty na własną rękę ze schroniska na badania... Ja się w ogóle zastanawiam, czy schronisko było z Amelią u weterynarza. Z nimi to niestety taka rozmowa, że za każdym razem słyszy się inną wersję zdarzeń.
Obrazek

vega29

Post » Pon mar 01, 2010 9:34 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

Oj, to niedobrze, że nie kastrują i niesterylizują kotów.
Ja myślałam, że w każdym schronie to podstawa, w Opolu tak jest (oczywiście nie kastrują maluszków, ale wymagają tego przy podpisywaniu umowy adopcyjnej).

Ja mogę porobić ogłoszenia, ale jeśli się nie napisze czego potencjalny opiekun może się spodziewać to będzie nie fair.

Kurcze DT bardzo by się przydał.
Może przenieść wątek na koty?

violavi

Post » Pon mar 01, 2010 10:21 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

W naszym schronisku podstawa to bród, smród i ubóstwo oraz wciskanie przez zarządzającą schroniskiem kitu na sesjach Rady Miasta, jak to ona kocha zwierzęta i w schronisku jest super, a AFN to śmacy i owacy i robią nagonkę na nią, biedulkę.

Dopiszę o braku szczepień i kastracji.

Wiesz, jeśli dom znajdujemy my, czyli Fundacja, to w umowie adopcyjnej też jest mowa o obowiązku sterylki/kastracji - jest to podstawa rozmów o adopcji - jeden z warunków adopcji. Ale jak umowę zawiera sobie schronisko, bo ktoś przyjechał do schroniska i kot wpadł mu w oko, to mają to w dooopie, czy pacjent kota ciachnie, czy go rozmnoży. W ogóle nie sprawdzają, czy dom dzie dobry.

Lepiej, oni nawet nie mają swojej strony w necie z adopcjami - teoretycznie nikt nie wie jakie zwierzaki są w schronisku. Całą robotę odwala AFN i to na naszej stronie ludzie wypatrują zwierzaki. Niestety, niektórzy są zbyt sprytni, by również przez nas finalizować adopcje. Każdy kij ma 2 końce... :|

A żeby było bardziej cool - są na czarnej liście polskich schronisk - m.in. za nierzetelnie prowadzoną ewidencję zwierząt przebywających w schronie. :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek

vega29

Post » Pon mar 01, 2010 11:04 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

Nie widzę Amelii na Waszej stronie.
Postępowania schronu nie będę komentować.
Strasznie mi szkoda tej koteczki.
Może zrobię jednak ogłoszenia?
Trzeba wszystkiego się chwytać.

violavi

Post » Pon mar 01, 2010 11:11 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

Strona dopiero po modernizacji - wczoraj wystartowała nowa wersja. W związku z tymi zmianami ostatnio kulała aktualizacja danych na stronie. Jestem na etapie pisania szefowej, co w kwestii kotów z Ostródy nie gra, a czego brakuje - brakuje na pewno kilku kotów. Koteczka ma wątek na AFN-owskim forum - zawsze zakładam i na miau i tam.
Obrazek

vega29

Post » Pon mar 01, 2010 11:27 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

Pozmieniałam trochę tą aukcję, zobacz teraz... link ten sam.
Obrazek

vega29

Post » Pon mar 01, 2010 11:41 Re: AMELIA-SCHRONISKO OSTRÓDA - PILNIE POTRZEBNY DT :(

podniosę Amelkę, arlekinki są śliczne :1luvu:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

[poprzednia][następna]