Wszyscy im umierają.........szukamy domków stałych

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 28, 2010 0:36 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

:ok: :ok: :ok: piękne mordeczki za ich domki :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie lut 28, 2010 10:44 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

:ok: :ok: :ok: :ok:

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Nie lut 28, 2010 13:14 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Kli pisze:właściwie to powinno być "gryfno" które znaczy fajna, ładna, elegancka - w tym zdaniu chodziło o to że jesteś w porządku :)

Co do kociczek:
Niesamowite jest to, że żadna nie próbuje gryźć, drapać tylko chcą uciec. czują że nie są u siebie i chciałyby wrócić. No i nie wspierają się - cały czas leżą osobno, jedzą osobno, nie liżą się, nie miauczą do siebie. właściwie to wogóle nie miauczą. Dzisiaj w nocy Czarna pod drzwiami pomiaukiwała, wstałam żeby zobaczyć co chce, ale to chyba z tęsknoty.

Jedzą ładnie, nie wymiotują, wypróżniają się regularnie, ale nie bawią się, głównie lezą.
Czarna ma dużo mniej sił niż Siwuszka, nie jest taka żwawa. Możesz mieć rację z tym sikaniem - Siwa jest nawet jakby na mnie zła, widzę to w jej oczach.
Przecierałam je dzisiaj mokrą szmatką i wyczesywałam żeby się pozbyć tej woni, ale cięzko jest ;) wyrywały się trochę, futerko wychodziło garściami; chudziutkie są, bardzo kości widać. Siwa oczka ma w porządku ale Czarna ma jakieś wycieki, nie jest tego na szczęście bardzo dużo. A jak u Myszki z figlami?

To już wszystko jasne :)

Nie wiem jak Twoje dziewczynki ale Myszka była bardzo spragniona uwagi, pieszczot, czasu spędzanego razem. Na początku gdy chowała się w łazience siedziałam z nią, patrzyłam jak jadła, jak spała i pomalutku oswaja się ze mną. Pierwszy raz w życiu piłam poranną kawę w łazience :oops:
Teraz jakby mogła to by się przykleiła do mnie-śpi mi na głowie albo na ramieniu, wieczorem jest obowiązkowy rytuał usypiania kota-z głaskaniem, barankowaniem, mruczeniem i 'gnieceniem pierożków'.
BOENA pisze, że chłopaki też barankują i się domagają. To chyba taka rodzina ;)
Daj im czas :)

Myszka figluje. Rano jest dzikie polowanie na mysz a wieczorem zabawa jej ulubionym sztucznym kwiatkiem :) Ale bardzo długo się nie bawiła. Martwiłam się i rozmawiałam z Panią vet, która dała nam właśnie wspomnianą myszkę z piórkami w d....

To były przełomy takie. Pierwsza kuwetka, pierwsza zabawa, pierwszy raz zaśnięcie mi na rękach.

Myszka jest strasznie chuda. Też można jej policzyć kości. Patrzę teraz na nią jak się wygrzewa wyciągnięta w słońcu-szkielecik obciągnięty skórą. Serce mi się kraje! Je ładnie, jak pisałam nie mam z nią problemów. Nie przepada za drobiem, lubi rybkę, uwielbia mięsko. Także kocie mleczko i produkty mleczne (czysty jogurt, śmietankę, sery, kaszkę mannę). Aż się trzęsie do tego! :) Dietę ma więc urozmaiconą. A jednak jest ciągle taka chudziutka. Strasznie się tym martwię.
Mam pytanie do Was kochane. Kupiłam koci witaminy, jakieś hiper ponoć z kocimiętką. Ale ona ich nie chce nawet w karmie. Co podawać? Macie więcej doświadczenia w tym temacie. Co jedzą Wasze kociaki?
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Nie lut 28, 2010 13:17 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Co u naszej Piątki słychać?

Mam nadzieję, że jest OK!

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Nie lut 28, 2010 14:27 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Sulfuria-koty bardzo czesto nie lubia tych witaminek
Wystarczy dobrze ja karmic, polecam suchy royal, duzo mieska, dobre puszki

ona moze byc szczupła ze wzglkedu na to min ,ze miała czesto rujki, ze jest niekastrowana

Wielkie kciuki za Czarnuszke-martwie sie bardzo jej guzem

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie lut 28, 2010 16:54 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Myszka jest strasznie chuda. Też można jej policzyć kości. Patrzę teraz na nią jak się wygrzewa wyciągnięta w słońcu-szkielecik obciągnięty skórą. Serce mi się kraje! Je ładnie, jak pisałam nie mam z nią problemów. Nie przepada za drobiem, lubi rybkę, uwielbia mięsko. Także kocie mleczko i produkty mleczne (czysty jogurt, śmietankę, sery, kaszkę mannę). Aż się trzęsie do tego! :) Dietę ma więc urozmaiconą. A jednak jest ciągle taka chudziutka. Strasznie się tym martwię.
Mam pytanie do Was kochane. Kupiłam koci witaminy, jakieś hiper ponoć z kocimiętką. Ale ona ich nie chce nawet w karmie. Co podawać? Macie więcej doświadczenia w tym temacie. Co jedzą Wasze kociaki?

Moja Kośka od zawsze jadła tylko suchego Royala.Czasem saszetki, jak miała dobry humor i mięsko. Była taka chuda, że żal było patrzeć. Jest prawie-persem, więc trochę futrem nadrabiała. Każda ruja ją wykańczała, a ja się bałam ją wysterylizować, bo to zawsze zabieg. W końcu wetka powiedziała, że najwyższy czas i że to nic takiego, przeżyje. Bałam się sterylizacji z powodu poziomu krośnieńskiej wiedzy weterynaryjnej. Pojechałam do rzeszowa, wysterylizowałam. Kot wreszcie jest zdrowy, je za dwoje, przytyła 1,5 kg i wygląda świetnie. No i przede wszystkim już się nie męczy!

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie lut 28, 2010 20:17 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Jesli Myszka ładnie je, to w sumie nie potrzebuje witamin.
Mozesz jej do miesa dodawac zółtko, czasami troche masła.
Powinna szybko przytyć.

Mam nadzieje, ze te guzy pozostałych koteczek to nic groznego.
Mocne kciuki :ok:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie lut 28, 2010 20:23 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

@ Mała1: kocia ze smakiem zmiata Purinę. Suchą z odkłaczaczem (bo linieje teraz i ciągle się wylizuje) na przemian z mięsną i z extra warzywami. Z mokrych uwielbia Gourmeta z cielęcinką i Purinę. Czytałam, że Purina to dobra marka.

Chyba się okazuje, że niepotrzebnie robiłam alarm. Poczytałam sobie skład karm i tam jest mnóstwo dodatków witaminowych. :oops:

@ jasdor : Tak, solidnie się przymierzamy do sterylki. Właśnie jestem na etapie lokalizowania przychodni w Warszawie. Najlepiej żeby nie było trzeba daleko Myszki ciągnąć bo, jak już pisałam, ona strasznie się stresuje w czasie jazdy.

Dzięki wielkie za podpowiedzi. Jestem spokojniejsza. :ok:

Co do Czarnuszki to już jutro jej pomogą. Napiszcie później co i jak bo też się martwię bardzo. Trzymam kciuki za jutro :ok: :ok:

Sulfuria

Post » Nie lut 28, 2010 22:04 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

:ok: :ok: :ok: trzymam mocno i życzę samych wspaniałości....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie lut 28, 2010 22:47 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Hej Ho!

U dziewczynek wszystko ok, Siwuszka zaczęła wychodzić ze swojej rezydencji na karmienie już przy napełnianiu miseczki i jeść przy mnie (wcześniej jedzenie "znikało" podczas mojej nieobecności), czarnuszka z kolei dała mi się pomiziać po łepku i wiecie co... zaczęła mruczeć! ale sie ucieszyłam - musiałam wprawdzie paść na kolana i podczołgać się pod krzesło ale było warto :D I chce zwiedzać już resztę mieszkania, jak tylko drzwi z pokoju są otwarte wychodzi bez wahania, ale boje się puszczać je dalej bo mogę później mieć problemy ze znalezieniem. Chwilowo nic nie zostało więcej obsikane, zobaczymy rano. Tak się martwiłam ich złym samopoczuciem, że marudziłam Małej1 cały weekend ale trochę się po dzisiejszym wieczorze uspokoiłam.

Sulfuria masz rację że one są spragnione obecności opiekuna i trzeba im poświęcić mnóstwo czasu na oswojenie. Teraz w weekend miałam więcej czasu i widać efekty.
Cieszę się, że mogę z Tobą konsultować zachowanie dziewczynek w stosunku do Myszki, to mi pomaga je zrozumieć. I uspokaja, bo trochę panikara jestem ;)

Nie figlują, chociaż próbowałam wabić je papierkiem i sznurkiem, ale nie mam tak genialnej zabawki jak myszka z piórkami w d... :ryk: Zrób zdjęcie pliiiiz :D

Dietę bardzo ładną jej ułozyłaś, a witamin faktycznie nie trzeba aż tak duzo. koty nie doświadczają chyba efektu placebo ;)

Tymi guzkami też bardzo się niepokoję, w końcu fajnie by było żeby sobie jeszcze pożyły w dobrej kondycji. Wizyta jest we wtorek, napiszę oczywiście co powiedział wet.

Tyle osób dobrze im życzy, że musi być dobrze - dziekuję w ich imieniu :)
pozdrawiam wszystkich i muszę powiedzieć, że miło mi było poznać dzisiaj na żywo Boenkę.

Kli

Od: Wto lut 16, 2010 15:24

Post » Pon mar 01, 2010 2:59 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za "wielką piątkę"!

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pon mar 01, 2010 12:05 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Ciociu Kli, rozbrajasz mnie! Ja też się bardzo cieszę, że mam komu opowiedzieć moje doświadczenia bo bym pękła! ;)

Bardzo się cieszę, że dziewczyny zaczynają się oswajać. To dobry znak. Jeszcze dzień, jeszcze dwa i zaczną się bawić i ganiać tak, że brzuch Cię będzie bolał od śmiechu z nich. Czasami Myszka ma takiego powera przy polowaniu, że podłoga drży jakby biegało po niej stado dzikich słonic.

Wtorek. Nie poniedziałek. Jasne. :oops:

hehe zdjęcie myszki z piórkami w d... jest bo się krewni i znajomi upominali :)

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon mar 01, 2010 12:42 przez Sulfuria, łącznie edytowano 1 raz

Sulfuria

Post » Pon mar 01, 2010 12:07 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

:)

Sulfuria

Post » Pon mar 01, 2010 13:29 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

dzieki za fajne zdjęcie! :mrgreen:
ale szczęśliwy kot - zasługuje na to :)
pozdrówka

Kli

Od: Wto lut 16, 2010 15:24

Post » Pon mar 01, 2010 14:38 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

piekna Myszka :1luvu:

purina jest nienajgorsza karma, ale royal duzo lepszy :wink:
Ja osobiscie bardzo polecam dawanie kotom miesa, odpowiedniego, nabiału, ryb itd.

Ale sie denerwuje jutrem :strach:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

[poprzednia][następna]