Zoya znalazła swój domek! Pojechała :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 28, 2010 14:50 Zoya znalazła swój domek! Pojechała :)

Historia jakich wiele- pewnie właściciele wypuszczali kotka na dwór :evil: Zoyka została zgarnięta z gdyńskiego podwórka spośród gromady swoich puchatych, wpół-zdziczałych dzieci przez otoz i przywieziona do schronu. po krótkim namyśle i szczepieniu zabrałam przylepę do siebię, bo nie mogłam uwierzyć że kot sam z siebie chce siedzieć człowiekowi na ramieniu i zawijać się na szyi. moje stado przyjęło kudłacza nadzwyczaj spokojnie. i tak po kolei, trochę wycinania kołtunów, trochę obcinania pazurków, trochę zakrapiania oczu i odrobaczania. 5 jest umówiona na sterylkę. był chętny domek, dlatego przez ten miesiąc nie zakładałam jej wątku. domek jednak powziął bardzo odpowiedzialną decyzję aby jednak Zoyki nie zabierać.

Zoya jest mega pieszczochem, ale nie namolnym. lubi zabawy sznureczkiem i myszki. lubi jeść kurczaczka, wątróbkę, serduszka, wciąga suche. daje przy sobie zrobić wszystko, i jest przy tym bardzo cierpliwa. przyjazna do innych kotów, ciekawska nowych ludzi. nie jest gadułą ale potrafi przypomnieć o śniadanku. zdrowa, za chwilę będzie wysterylizowana. długa sierść nie będzie sprawiać problemów, jedynie będzie trzeba regularnie co jakiś czas podwozie przeczesać. ta dymna piękność ma jednakże jedną wadę, którą mam nadzieję nowy domek albo zaakceptuje, albo zmieni, gdyż mi się to na razie nie udało. otóż Zoyka siku i owszem do kuwety, ale nr2 niekoniecznie. co poradzę, że wanną albo umywalką się lepiej zakopuje ;)

a teraz krótka prezentacja:

http://lh3.ggpht.com/_1mvi9F6wBMM/S4pz2 ... SC0361.JPG
Obrazek

http://lh4.ggpht.com/_1mvi9F6wBMM/S3ATI ... SC0225.JPG
Ostatnio edytowano Sob lis 06, 2010 12:16 przez siliana, łącznie edytowano 5 razy
Powód: zmienilam za duze zdjecie na link
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Nie lut 28, 2010 15:02 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

Rambo alez masz pięknego czarnego sierściucha na tymczasie :1luvu:
MIKUŚ

Post » Nie lut 28, 2010 20:32 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

poznałam Zoykę jeszcze w Ciapkowie, kicia jak marzenie :1luvu:
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pon mar 01, 2010 0:36 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

Zoyka szuka domu :lol:
MIKUŚ

Post » Pon mar 01, 2010 20:50 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

hop hop
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Pon mar 01, 2010 20:57 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

piękna czarnulka!!! :1luvu: pik!pik!
mój Mietek tez hygenista jest i woli powierzchnie łatwo zmywalne:)
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pon mar 01, 2010 21:07 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

jaka podobna do mojego mosia :1luvu:
za domek, pewnie bedzie to w tempie ekspresowym :ok:
ps Rambo- rzucilas prace u mnie? :twisted:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon mar 01, 2010 22:44 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

mosiu, ja już nie nadanżam! mam za dużo zajęć i w ogóle mało czasu na forum :(
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Pon mar 01, 2010 22:55 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

A jak kotka do innych kotków i piesków???????????????????????? bo miałabym moze domek :oops:
Obrazek

bibuś

Od: Nie sty 03, 2010 18:49

Post » Wto mar 02, 2010 0:08 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

lubi inne koty, myślę że psem byłaby zainteresowana- w końcu to kolejny towarzysz do zabaw ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Wto mar 02, 2010 6:29 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

hmm no własnie , to duuzy dom i dwa duze psy, Marcelinka to psica o instynktach matczynych i przynosi sobie koty do domu kładzie na posłaniu i sie nimi opiekuje. Sama widziałam jak karmi takiego kilkumiesiecznego podrostka, tzn nie ma pewnie mleka ale ssanie to ssanie a kot był na to chętny........ Drugi pies to strerroryzowany doberman, boi sie wszystkich i wszystkiego(facet po przejsciach)koty po nim chodzą i nic :roll: Moi znajomi mieli kiedyś puchatego czarnulka lecz juz niestety za TM i chcą przygarnąc "czarne puchate ale nie z perską mordką" wiec Zoyka jest jak najbardziej ok. Tylko nie chciałabym aby sie zestresowała psami, wstepnie robie wywiad , bo moze sie okazac ze taki dom nie jest dla niej dobry i nie będę im robiła nadziei
Obrazek

bibuś

Post » Wto mar 02, 2010 7:52 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

kurczę no obserwując jej zachowania myślę, że nie będzie problemu. mogę przeprowadzić test ze springer spanielem.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Wto mar 02, 2010 8:53 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

Obrazek

to Michalina z przyniesionym z dworu kotkiem :))

i jeszcze chciałam zapytac ile ona ma latek?
Obrazek

bibuś

Post » Śro mar 03, 2010 0:14 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

Zoyka jest bardzo młoda, ma ok. roku.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Śro mar 03, 2010 6:51 Re: Dymna, puchata Zoya. Kot-marzenie szuka najlepszego domku.

no to jak sie namyslisz to dam ci tel do chcacych Zoyke i ewentualnie bedziemy transport myslec bo miałaby kaaawał drogi az za Czestochowe :D
Obrazek

bibuś

[następna]