S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 27, 2010 15:11 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Witaj Karolino w Naszych skromnych progach :mrgreen:

Dziękujemy za datki od Karoliny - bo dzięki niej jesteśmy bogatsi o:
- 2*10l Benka
- 2 kg suchej Animondy
- 8 rolek ręczników papierowych
- 2 ajaxy
- 8 mydełek do rączek
- przysmaczek dentabits
- puszeczka mokrego zarełka

Jedna osoba a tyle rzeczy!!!!!!!!!

Szkoda ze nie mamy więcej takich sponsorów :lol:
MIKUŚ

Post » Sob lut 27, 2010 15:12 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Teresa a gdzie jest ulica Niwecka w Sosnowcu :roll:
MIKUŚ

Post » Sob lut 27, 2010 15:24 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Cieszę się, że mogłam jakoś pomóc :) Jak jeszcze coś dozbieram to doniosę....No i jeszcze koc jak i domek jak tylko je upiorę
Obrazek

Kicia_Kluska

Od: Pt lut 26, 2010 18:58

Post » Sob lut 27, 2010 15:57 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Kicia_Kluska pisze:Cieszę się, że mogłam jakoś pomóc :) Jak jeszcze coś dozbieram to doniosę....No i jeszcze koc jak i domek jak tylko je upiorę

Oczywiście z chęcią przyjmiemy :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Sob lut 27, 2010 16:33 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

MIKUŚ pisze:Teresa a gdzie jest ulica Niwecka w Sosnowcu :roll:

Jak jest cmentarz na Andersa,po drugiej stronie ulicy jest osiedle Mariana Maliny tam są właśnie przychodnie zdrowia .To chyba o nie chodzi.To taka delikatnie mówiąc dzielnica B :roll: Zwie się Walcownią

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob lut 27, 2010 16:54 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Walcownia :?: :!:

To juz wiem dlaczego MIKUS-ia tam posyłają :twisted:
MIKUŚ

Post » Sob lut 27, 2010 18:39 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

terenia1 pisze:Fajnie, że Fridzia w domku :D a tak poza tym ruch na naszym wątku zajebisty :oops: oprócz nas nikt chyba nie czyta :mrgreen: no ale cóż jakoś trzeba sobie radzić :) i tak po ostatnich przeżyciach wpadłam na pomysł pewnie głupi, no ale cóż niech będzie głupi, ale może jakaś dobra realizacja pomysłu ma szanse :) tak wymyśliłam i już wiem dziewczyny mnie zabiją bo i tak roboty mamy po pachy, ale właściwie my ratując koty schroniskowe i inne to gasimy wielki pożar, a gdyby dusić ten pożar w zarodku :) czyli kastracje i sterylizacje na dużą skalę oczywiście w ramach rozsądku. Wiem już że my jako Kocia Chatka nie damy rady tego zrobić same, ale może jednak znajdą się inne osoby do pomocy tak sobie myślę nie wiem czy dobrze, nawet jestem za chwilę skłonna otworzyc taki wątek, niestety w tym temacie musimy sobie radzić same bo nasze miasto w żaden sposób nie pomaga w sterylizacji i w kastracji kociaków, a nasze schronisko tego nie robi. Ja mogę się zająć koordynacją tego bałaganu, ale tak myślę co nam jest potrzebne :?:
PO PIERWSZE
miejsca do przetrzymywania kociaków po sterylkacj kastracjach - nie jest to jakiś długi okres w przeciwieństwie do DT i nie musza to być takie warunki jak DT dla kotów
PO DRUGIE
PIENIĄDZE to niestety bardzo wazne możemy stworzyćna forum jakiś fundusz dla sosnowieckich kociaków na cele kastracyjne i sterylkowe
PO TRZECIE TRANSPORT DO LECZNICY
w tej chwili naszym kochanym transportem jest kropeczka 13, ale to za mało musiałoby być więcej mobilnych samochodowo ludzi :D
No więc czekam na propozycje, deklaracje itd im więcej kotek wysterylizujemy i kocurków wykastrujemy tym może zmniejszy się ilość oddawanych kociaków do schronu, a może osoby które nas podczytują włączą się w taką akcję - czasami wystarczy pomoc w postaci koordynacji, transportu, pomocy w łapaniu, pomocy merytorycznej, pomocy w szukaniu środków finansowych itp- czasami osoby dzwoniące do nas w sprawie strylizacji i kastracji mają pieniądze, ale nie wiedzą jak się do tego zabrać.
Piszcie czy można coś takiego rozpocząć - jak coś ja zakładam watek osobny - ale trzeba tez konkretnych deklaracji, ja w związku z moim TŻ który nie jest chętny na tymczasy bo dla niego to zbyt długo :oops: a i warunki mam takie jakie mam :oops: , mogłabym przetrzymywac takie kociaki też.

Teresa pomysł mi się podoba, natomiast ponieważ marzec jest ogólnopolskim miesiącem sterylizacji moze szybko zrobić ulotki jak wazne sa sterylki, prosiłabym o projekt a ja moge załatwic druk, moze ze wskazaniem lecznic, które biorą udział w akcji o ile takowe sa w Sosnowowcu, nalezy napisać w ulotce jak to jest ważne i to wlasnie pomoze ograniczac populacje kotow miejskich-bezdomnych, mozna to powysyłac do społdzielni, mozna ustawić sztalugi z plakatami o sterylizacji lub same plakaty w sklepach zoologicznych i te osoby co mają dzieci szkolen moglby ulotki porozdawac w szkołach. ja deklaruję druk, niech ktoś zrobi projekt. podpiszmy sie jako stowarzyszenie. Temat sterylizacji został już zasygnalizowany wladzom miasta. Katowice już drugi rok bedą robić akcje darmowych sterylek może Sosnowiec sie też ruszy?. Ponadto deklaruję czasami meża w roli transportera 8) od i do lecznicy

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob lut 27, 2010 18:52 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

MIKUŚ pisze:Walcownia :?: :!:

To juz wiem dlaczego MIKUS-ia tam posyłają :twisted:

Baśka bo jesteś bojowa i dzielna jak Ci goscie z Rescue Ink, ktorzy walczą o każdego psa czy kota i raczej nikt im nie podskoczy. marzy mi się taki oddział.
Obrazek

Filomen

Post » Nie lut 28, 2010 1:12 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Kurcze Ewuś nie wiem czy któraś z nas znajdzie czas i będzie miała jakiś pomysł na plakat :( my to takie kompetme antytalenty pod tym względem :( i dzięki za odzew w pomocy transportowej :) nie wiem czy w Sosnowcu są jakieś lecznice biorace udział w akcji sterylkowej, ale chyba raczej nikłe szanse bo Sosnowiec taki sobie w pomocy kociakom :cry:
Z innych wieści dziś z Basią zrobiłysmy dość duże sprzątanko w Kociej Chatce, boksy i woliera wyczyszczone wirkonem, pomye co się dało uporządkowane co się dało :D dziś Dorotka zrobiła nam niespodziankę przywlokła swojego szwagra - woliera poprawiona i ponaprawiana :D zawieszone różne koszyczki dzięki temu zwolniło nam się troszkę miejsca :D Dorotko jesteś kochana :1luvu: kociaki w Kociej Chatce ok jak na razie nic się nie dzieje niepokojacego.
Jako że boksy wszytkie wolne Pędzel jutro albo w poniedziałek pojedzie do DT - w kociarni zostanie Sheba, Tara, Festi, Kalinka, Dyzio, Boniek , Dyzia już będzie można wypuścić na pokoje bo w wolierze smutny :) można podjechać do schronu może uda mi się zrobić to jutro wezmę ze dwa kociaki bo po co mają tam siedzieć, postaram się zrobić zdjęcia i zobaczyć co się tam dzieje.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lut 28, 2010 2:04 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Jednak nie wytrzymałam i założyłam wątek :mrgreen: może i głupie ale może coś z tego wyjdzie :)
viewtopic.php?f=1&t=108317

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lut 28, 2010 8:34 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

W marcowych akcjach sterylizacji zawsze uczestniczył Golba z środulu.Nie wiem czy w tym roki weźmie też w tej akcji udział ,.Napewno na miau bedzie zamieszczona lista z wszystkimi lecznicami chętnymi wziąść udział w tej akcji

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie lut 28, 2010 9:17 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

witam się porannie
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie lut 28, 2010 9:24 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

terenia1 pisze:Kurcze Ewuś nie wiem czy któraś z nas znajdzie czas i będzie miała jakiś pomysł na plakat :( my to takie kompetme antytalenty pod tym względem :( i dzięki za odzew w pomocy transportowej :) nie wiem czy w Sosnowcu są jakieś lecznice biorace udział w akcji sterylkowej, ale chyba raczej nikłe szanse bo Sosnowiec taki sobie w pomocy kociakom :cry:
.

jestem dość nieustępliwa 8) skoro dziewczyny robia takie ładne banerki to moga zrobic plakat - ulotke. wystarczy wejsc na strone vivy lub arki to tresc sie znajdzie, ja pomogę w zredagowaniu, ja nie zmieni sie swiadomosci ludzi w tym zakresie to ilośc kotów w schronisku bedzie wzrastać koszmarnie a domki nie są z gumy :(

Filomen

Post » Nie lut 28, 2010 10:45 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

podesłane przez amyszke. Dziękujemy :1luvu:

"Jeśli chodzi o akcję sterylizacji to już są takie plakaty -warto sobie ściągnąć i wydrukować :wink:

tu jest strona z plakatem :D
http://www.akcjasterylizacji.pl/edycja-2010/downloads

tutaj jest ten plakat większy w pdf
http://www.arka.strefa.pl/Akcja-2010/ak ... _2010.html

poza tym można pośledzić wątek sterylkowy ,może są jeszcze inne ,ale jeszcze do nich nie dotarłam :wink:
viewtopic.php?f=1&t=107473

Pozdrawiam serdecznie"
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Nie lut 28, 2010 11:37 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

i jeszcze od amyszki

"A to jeszcze coś dorzucę :wink: :lol:

Jest jeszcze taki plakat
http://kotylion.pl/index.php?option=com ... &Itemid=57

i taki -to już na Katowice
http://www.foranimals.org.pl/plakat_sterylizacja.pdf

i taki
http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow. ... izacja.jpg"

Dziękujemmy :1luvu:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek