Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 27, 2010 13:05 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Jak nie broniłam?! 8O Broniłam - dokąd na kolanach siedział. A jak sobie poszedł to jak miałam bronić? 8O Przecież nie mogę cały dzień kota na kolanach trzymać.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob lut 27, 2010 13:06 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

pomponmama pisze:Jak nie broniłam?! 8O Broniłam - dokąd na kolanach siedział. A jak sobie poszedł to jak miałam bronić? 8O Przecież nie mogę cały dzień kota na kolanach trzymać.
Dlaczego? :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob lut 27, 2010 13:11 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

shira3 pisze:
pomponmama pisze:Jak byw am to powiedzieć?... Gdybym miała jedynaka - to Frędzel by nie miał domu. Pompon był pierwszy :twisted: Więc dzieki temu, że nie jest jedynakiem, ma kochającą rodzinę :roll: Czy to was nie przekonuje?

Strasznie przekombinowane wyjaśnienie :roll: Że ma dom to wspaniale i chwała ci za to :1luvu: :1luvu: Ale ten komfort jedynactwa dany mu nie był.... :twisted: :twisted: :twisted:

Ten komfort jedynactwa to przereklamowany jest. Moje dziecko jest jedynaczką i bardzo z tego powodu cierpi. Dużo by dała, żeby mieć rodzeństwo z którym by się bawić mogła. A ty Shira ile masz dzieci? Bo mi się zdawało, że tez nie masz jedynaka? :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob lut 27, 2010 13:12 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

shira3 pisze:
pomponmama pisze:Jak nie broniłam?! 8O Broniłam - dokąd na kolanach siedział. A jak sobie poszedł to jak miałam bronić? 8O Przecież nie mogę cały dzień kota na kolanach trzymać.
Dlaczego? :roll:

Bo dziecko mam - które "hoduję" przede wszystkim :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob lut 27, 2010 13:41 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Jako jedynak absolutnie uważam, że pojedyncze dzieci mają przechlapane. Z kotami bywa natomiast różnie. Nasz Kizik był zdeklarowanym jedynakiem, kochał tylko nas, nawet innych ludzi nie lubił. No może jeszcze lubił ganiać psy na spacerze ale mieszkać z żadnym raczej nie chciał.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Sob lut 27, 2010 14:02 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

babojago kochana, ja sie tak zastanawiam coraz częściej, ty jesteś z nami czy przeciwko nam? :twisted:
reks też był jedynakiem zdeklarowanym, ale pojął, że w kupie rąźniej :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Sob lut 27, 2010 14:03 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Aul-lo a wczoraj to kto miał urodziny? No kto? I nie wiedziałam, gdzie torta wklejać, bo cie nigdzie nie spotkałam na forum :evil:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Sob lut 27, 2010 15:29 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

babajaga pisze:Jako jedynak absolutnie uważam, że pojedyncze dzieci mają przechlapane. Z kotami bywa natomiast różnie. Nasz Kizik był zdeklarowanym jedynakiem, kochał tylko nas, nawet innych ludzi nie lubił.

Popieram w całej rozciągłości :piwa:
Babajago..... :1luvu: :1luvu:
Agul-lo, jak ona chce zimorodka żerującego z bliska zobaczyć to.... :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob lut 27, 2010 15:54 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Agul - lo ja nie wiedziałam... :oops: :oops: :oops:
100 lat !!! - spóźnione, ale szczereObrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob lut 27, 2010 16:02 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob lut 27, 2010 16:20 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Mój Junior też swego czasu okropnie chciał mieć rodzeństwo.Oczywiście do zabawy. No to mu wytłumaczyłam na czym to bedzie polegać: pokój dzielimy na pół, komputer do dyspozycji też połowę mniej nie mówiąc o zabawkach słodyczkach itp. Potrenowaliśmy tak przez kilka dni - dzielenie sie wszystkim z nieobecnym braciszkiem plus pilnowanie zabawki- czyli bawienie dzidziusia nim dorośnie . Po kilku dniach moje dziecko przyszło i rzekło - wiesz mamuniu ja chyba wolę być jedynakiem a z dziećmi to ja sie w przedszkolu pobawię :mrgreen: I tym oto sposobem nie mógł mi zarzucać , że nie miał rodzeństwa z mojej winy :mrgreen: A prawda jest taka , ze nie wiem czy kolejny raz zniosłabym 6 miesięcy plackiem w szpitalu i kto w tym czasie zająłby sie Juniorem. I tak oto rozwiązaliśmy problem rodzeństwa :mrgreen: No nie mówiąc o tym ze drugi raz chyba nie dopadłabym tak dobrego materiału genetycznego :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob lut 27, 2010 16:37 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

majencja pisze: wiesz mamuniu ja chyba wolę być jedynakiem :

Jestem przekonana, że Rudi to właśnie mruczy nam wieczorami wtulając się rozkosznie :D :piwa:
:twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob lut 27, 2010 18:12 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

babojago ja wczoraj jadłam torta w realu więc nie mogłam się zameldowac na forum :D rozumiem juz dlaczego bronisz shiry, z miłości do swego małżonka, który chce zimorodka zobaczyć :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Sob lut 27, 2010 18:32 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Agul-lo wszystkiego najlepszego i najpiękniejszego!!!! :1luvu: :balony: :birthday: :balony: :1luvu: Też nie wiedziałam.... :oops:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob lut 27, 2010 21:33 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Shiry bronię, bo ktoś musi. Człowiek nie może tak stać sam, przeciwko całemu światu :wink: Zimosmrodek nie miał wpływu, bo mamy swoje na mazurach 8)
Obrazek

babajaga

[poprzednia][następna]