Ośrodek KOTERIA. Jesteśmy na wystawie kotów na Bielanach

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 26, 2010 14:10 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

Ośrodek Koteria, jeśli już (z dużej litery nazwa).

dellfin - masz jakieś upoważnienie od fundacji? Jaką funkcję pełnisz, że chcesz zbierać na jej temat opinie? Czy może to chodzi wyłącznie o plotki, tak jak do tej pory?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt lut 26, 2010 14:23 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

Nie rozumiem takich zachowań. Kurcze, mamy jedyny taki ośrodek na całą Polskę, moim zdaniem to wspaniale funkcjonujące miejsce. Naprawdę nie wiem, skąd jakieś knowania. Delfin, proszę, jeśli już masz taką potrzebę, załóż osobny wątek.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pt lut 26, 2010 14:31 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

Gratuluje Koterii osiągnieć :)
Chciałoby sie miec taki osrodek w kazdym miescie...
Kiedy czytam jak dziewczyny robia bazarki na kazda sterylke...
a to sa naprawde duze koszty...
Ja wysterylizowalam w tym roku 8 kotów (2 koty znaczy i 6 kotek ;)
kazda kotka siedziala w lecznicy (nie w Koterii) 5-6dni....
Nie są tu potrzebne negatywne emocje i straszenie sądami
naprawde. zwłaszcza jak sie nie do końca ma rację niestety....
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pt lut 26, 2010 15:10 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

Ja rowniez gratuluje osiagniec Koterii.

:ok: :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt lut 26, 2010 20:33 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

mój % i % rodziców idzie na pewno na Koterie :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt lut 26, 2010 21:44 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

Chciałam jeszcze dodać to, że nawet jeśli ktokolwiek z fundacji Argos zarabia przez Koterię jakoś tam, nie mam nic przeciwko. Bo naprawdę trudno jest łączyć działalność fundacji i pracę zawodową. A jakoś się utrzymać trzeba.
Takiego ośrodka nam było trzeba. Nareszcie nie jest problemem nr 1, skąd wytrzasnę 200 zł na sterylkę kotki bezdomnej. To jest naprawdę duża kasa. Niestety, na razie jedynie Warszawa jest tym szczęśliwym miastem, w którym taki ośrodek funkcjonuje. Oby jak najdłużej.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pt lut 26, 2010 21:47 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

i ode mnie 1% pojdzie na Koterie :D

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt lut 26, 2010 22:47 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

Nareszcie można kastrować koty od jesieni do wiosny, a nie czekać na talony, które pojawiają się w większości dzielnic, gdy kotki już uordziły albo są w wysokiej ciąży. Szkoda, że tylko w Warszawie :( Taki ośrodek powinien być w każdym większym mieście.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt lut 26, 2010 23:30 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

gosiar pisze:Chciałam jeszcze dodać to, że nawet jeśli ktokolwiek z fundacji Argos zarabia przez Koterię jakoś tam, nie mam nic przeciwko.

Ja też nie miał bym nic przeciwko zarabianiu w Koterii :-)
Ale niestety „być w Fundacji” to jeszcze za mało, bo punktem wyjścia zawsze jest pytanie nie „kto” tylko „za co”, czyli o zakres stałych obowiązków powiązany z efektami pracy. Koteria ma proste i oczywiste kryteria oceny efektów. A więc po pierwsze i przede wszystkim ilość kotów. Po drugie – w ramach ustalonego standardu zabiegu i obsługi. Po trzecie – zachowując ciągłość i maksymalną dostępność usług.
Z tego wynika sposób organizacji, a z niej – zakresy obowiązków. Dopiero na końcu do tych zakresów dobiera się konkretnych ludzi i płace. Ogłoszenie „poszukujemy pracowników” ciągle wisi – i nie ma nadmiaru chętnych.
Efektywność Koterii ma swój limit. Nie przerobimy więcej niż 180 kotów miesięcznie w tych warunkach lokalowych przy założonym standardzie usług (wszak niewygórowanym). Wcześniej może nas trzepnąć brak pieniędzy. W takiej sytuacji ograniczenie usług to żadna oszczędność, bo jednostkowy koszt będzie rósł ponad miarę. Zaś najbardziej kosztownym wyjściem dla Fundacji było by zamknięcie całego tego „interesu” (inwestycja, umowy).
Więc tak naprawdę Koteria ciągle jest ryzykownym eksperymentem, który się uda albo nie. Marzy nam się sytuacja, w której jedynym naszym kłopotem będą rozterki moralne: brać pieniądze z Koterii czy ich nie brać?

T.Wypych

Od: Czw maja 07, 2009 21:46

Post » Sob lut 27, 2010 14:39 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

dellfin612 pisze:
T.Wypych pisze: że w Koterii kradną,

i znowu nie doczekałam się odpowiedzi. Czy T.Wypych nie potrafisz odpowiadać konkretnie?
Rzucasz kłamstwem, a potem nie potrafisz się ustosunkować.
Może jednak spróbuj wyjaśnić choćby tę jedną kwestię na początek
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob lut 27, 2010 14:48 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

Jana pisze:Ośrodek Koteria, jeśli już (z dużej litery nazwa).

Jana, tracisz punkty za brak obiektywizmu i konsekwencji :mrgreen:
T.Wypych pisze: że Kotaria wyrzuca
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Sob lut 27, 2010 14:50 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

dune pisze:Nie są tu potrzebne negatywne emocje i straszenie sądami

dune, czytaj uważnie.
Sprawa sądowa grozi T.Wypychowi z trzech paragrafów kpc
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob lut 27, 2010 15:35 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

dellfin612 pisze:
Jana pisze:Ośrodek Koteria, jeśli już (z dużej litery nazwa).

Jana, tracisz punkty za brak obiektywizmu i konsekwencji :mrgreen:
T.Wypych pisze: że Kotaria wyrzuca

Basiu, co innego literówka, a co innego notoryczne pisanie z małej litery :wink: A za punkty dziękuję, nie zbieram.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob lut 27, 2010 16:08 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

dellfin612 pisze:
dune pisze:Nie są tu potrzebne negatywne emocje i straszenie sądami

dune, czytaj uważnie.
Sprawa sądowa grozi T.Wypychowi z trzech paragrafów kpc

Ja wiem...czytałam na tyle uważnie, na ile potrafię :)
i przykro mi ale uwazam ze twoje sugestie byly na tyle czytelnie sformułowane
ze rozumiem chęć sprostowania ze strony Koterii

Natomiast to szukanie na watkach i "wzywanie"...bo inaczej sąd...to własnie sa te zbedne i zle emocje...
a wlasciwie wytaczanie armat tam gdzie słowa wystarczą, ale to oczywiscie tylko moje osobiste zdanie w temacie
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Nie lut 28, 2010 0:30 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1387 kastracji w 2009!

Wydaje mi się, że personalne animozje powinny być wyjaśniane bezpośrednio przez osoby zainteresowane, bez angażowania w to całego forum. Teraz zaczyna się gorączka składania zesnań podatkowych, czy jak kto woli "PIT-ból", i obawiam się, że przypominanie starych sporów może Koterii jako potencjalnemu beneficjentowi 1% podatku bardzo zaszkodzić. I nie straci na tym nikt z Fundacji- jedynie koty. Nie piszę tego jako osoba ściśle związana z Koterią, choć nie ukrywam, że jestem wielką sympatyczką Ośrodka- mam same dobre doświadczenia i nie da się ukryć, że robi bardzo ważną i dobrą robotę :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]