MŁP: Potrzebna tylko jedna Twoja godzina - uratujesz życie!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lut 24, 2010 23:00 MŁP: Potrzebna tylko jedna Twoja godzina - uratujesz życie!

W stadninie niedaleko Wieliczki przebywa klacz po ciężkiej operacji jelit. Uratowana razem z źrebaczkiem od rzeźni, rozpoczęła nowe życie. Aby jednak wrócić do zdrowia potrzebuje regularnych spacerów, minimum trzy razy dziennie po godzinie. Brak spacerów może spowodować powrót dolegliwości i w najgorszym wypadku doprowadzić do śmierci tego już bardzo sponiewieranego przez życie poczciwego zwierzęcia.

Stadnina jest w stanie zapewnić klaczy maksymalnie dwie godziny spaceru - do dodatkowej godziny rozpaczliwie poszukiwane są osoby, które mogłyby tam podjeżdżać i minimum przez ową godzinę oprowadzać klacz po spacerniaku (czy jak to się w żargonie jeździeckim nazywa ;) )

Nie jestem koniarą, wczoraj pierwszy raz w życiu zbliżyłam się do konia, dotykałam i oprowadzałam go. Miałam ogromne obawy i wątpliwości, ale Andora to bardzo spokojny, cierpliwy i posłuszny koń. Należy do rasy koni zimnokrwistych, dzięki czemu nie jest ani odrobinę narowista, może się nią zajmować nawet kompletny naturszczyk.

Jeżeli znajdziesz chociaż godzinę tygodniowo, chcesz ją spędzić na świeżym tygodniu za miastem, w otoczeniu zwierząt, w spokoju i blisko przyrody - proszę, pomóż Andorze! Dla niej ta godzina spaceru to szansa na życie, dla Ciebie może to być ogromna frajda :)

Tutaj artykuł poświęcony pomocy Andorze, nie wszystkie wiadomości są już aktualne, ale koń ten sam ;) http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/27 ... ,id,t.html
Ostatnio edytowano Czw lut 25, 2010 11:11 przez Kinya, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Czw lut 25, 2010 8:51 Re: Potrzebna tylko jedna Twoja godzina - uratujesz życie!

Gdybym blizej mieszkała to bym z klaczą spacerowała :)
MIKUŚ

Post » Czw lut 25, 2010 8:58 Re: Potrzebna tylko jedna Twoja godzina - uratujesz życie!

Kinya napisz może w tytule, o jaki region chodzi, może znajdzie się ktoś z Wieliczki lub okolic :)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw lut 25, 2010 11:18 Re: MŁP: Potrzebna tylko jedna Twoja godzina - uratujesz życie!

Tak naprawdę to głównie liczyłabym na osoby z Krakowa, ale raczej zmotoryzowane. To jakieś dwadzieścia parę kilometrów za Krakowem właśnie.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Sob lut 27, 2010 10:29 Re: MŁP: Potrzebna tylko jedna Twoja godzina - uratujesz życie!

Szkoda, że tak daleko :| Mam często styczność z końmi. W końcu jeździectwo, to moja pasja ;) Ale takie rekreacyjne tylko ;)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon mar 01, 2010 23:09 Re: MŁP: Potrzebna tylko jedna Twoja godzina - uratujesz życie!

Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto mar 02, 2010 19:56 Re: MŁP: Potrzebna tylko jedna Twoja godzina - uratujesz życie!

Obrazek Obrazek

Kinya