Moja gromadka - maluszki jak z bajki, 6 lat z Marchewką :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 24, 2010 14:46 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, nowe kluchy na tymczasie:)

Gucio jest cudownym gadułą, całuśnym z oryginalnym uszkiem :love: Jetem pewna, że i Gucio i Tomcio znajdą domki :ok:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Czw lut 25, 2010 13:25 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, nowe kluchy na tymczasie:)

Dzień dobry! :D Jak tam Gromadka? :1luvu:

nanetka

Post » Czw lut 25, 2010 13:28 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, nowe kluchy na tymczasie:)

gadające koty są świetne. Morfeusz opowiada mi, dziwi się, zgłasza sprzeciw, marudzi, ja odpowiadam on ciągnie rozmowę :-) Gucio znajdzie rozmówcę na pewno!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw lut 25, 2010 13:30 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, nowe kluchy na tymczasie:)

dagmara-olga pisze:gadające koty są świetne. Morfeusz opowiada mi, dziwi się, zgłasza sprzeciw, marudzi, ja odpowiadam on ciągnie rozmowę :-) Gucio znajdzie rozmówcę na pewno!

Dokładnie! U mnie Pepsi taka jest :D Też gaduła straszliwa :mrgreen: Ale to przecież cudowne jest :1luvu:

nanetka

Post » Pt lut 26, 2010 13:20 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, nowe kluchy na tymczasie:)

dagmara-olga pisze:gadające koty są świetne. Morfeusz opowiada mi, dziwi się, zgłasza sprzeciw, marudzi, ja odpowiadam on ciągnie rozmowę :-) Gucio znajdzie rozmówcę na pewno!

Mam taką nadzieję! :D

Wczorajszy dzień był pełen wrażeń.
Wystartowaliśmy rano z Zosią oraz Tanitką i Trusią na pokładzie. Zostawiliśmy je pod opieką naszej ulubionej pani weterynarz w klinice w Zbrosławicach, gdzie miały zostać wysterylizowane i nie tylko.
Potem pojechaliśmy do Rudy Śląskiej po krówka, który okazał się być szlachetnym królewiczem, pełnym dostojeństwa i powagi. I bardzo zmęczonym. Czekał na nas zamknięty w piwnicy bardzo milej starszej pani, która ubolewała nad jego losem - bity przez inne koty, nie miał schronienia, biedak.
Potem zjedliśmy przepyszny obiad u teściów. Tu mogłabym się rozpisać, ale wystarczy tak :1luvu:
Później pojechaliśmy z powrotem do kliniki. Odebraliśmy dziewczyny, przy czym okazało się, że Zośka już miała cystę na jajniku, i że dobrze, że ją przywieźliśmy na zabieg. Tanitka miała robiony test na białaczkę i FIV i wyszedł negatywny, co nas wielce uradowało, i wróciliśmy do domu.
Po oporządzeniu przychówku, pojechaliśmy do Bielska po dwa kotki po zmarłej pani, które w niedzielę zawozimy na dt do Aliny6, której jestem ogromnie wdzięczna za pomoc.

Dziś Zosia czuje się średnio. Dostała lek przeciwbólowy, potem jeszcze dostanie antybiotyk. Trusia i Tanitka też będą od dziś na antybiotyku.
Krówek dziś pojedzie na kastrację, bo mocno podśmierduje.
Kotki od zmarłej pani są okropnie wystraszone. Ale mają spokój i ciszę, nic więcej teraz dla nich zrobić nie mogę... To piękne, kochane koteczki, a chłopczyk ma takie umaszczenie jak koty chorwackie, w takie plamy - cudeńko!

Za chwilę do pracy, fatalnie mi się dziś nie chce...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt lut 26, 2010 13:24 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, nowe kluchy na tymczasie:)

Rzeczywiście dzień pełen wrażeń. Jak wy z tym wszystkim zdążacie? 8O

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lut 26, 2010 16:55 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, nowe kluchy na tymczasie:)

Też podziwiam 8O :king: :1luvu: Kciuki za wszystkich :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob lut 27, 2010 10:16 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, nowe kluchy na tymczasie:)

Jakoś to idzie. Ale jeszcze tydzień ferii bym chciała.

Koteczek marmurkowy od zmarłej pani już wczoraj mruczał i się miział, słodziak...

William, krówek z Rudy, został wczoraj wieczorem wykastrowany - okazało się, że jest wnętrem i to nie był taki prosty zabieg... Czuje się dobrze, jest ździebko obolały, ale udało mi się podać mu antybiotyk, mimo zwartej obrony. William jest ogromny, ma wielki łeb i podobno nieco ponad rok, jeśli chodzi o wiek. Jak tylko raczy się umyć, to go sfocę. Ale nie wiem, czy taki książę nie powinien mieć sługi, co mu kąpiel przygotowuje. On chyba z hrabiów, przynajmniej tak się zachowuje.
Tylko zapach nie ten... :|
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob lut 27, 2010 10:26 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, nowe kluchy na tymczasie:)

anita5 pisze: On chyba z hrabiów, przynajmniej tak się zachowuje.
Tylko zapach nie ten... :|

Willima - dostojne imię. :lol:
Niełatwo nabrać hrabiowskich manier.
A zapach da się zmienić w prosty sposób.

Bazyliszkowa

Post » Sob lut 27, 2010 10:32 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, nowe kluchy na tymczasie:)

Oj są takie koty są , fajnie się z nimi żyje... :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob lut 27, 2010 10:34 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, poproszę jeszcze ferie...

Witaj Anitko z gromadką... :lol:
A komu się nie chce ferii... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob lut 27, 2010 13:28 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, poproszę jeszcze ferie...

Ja jakoś mam wrażenie, że nic nie odpoczęłam, a tu za 2 dni na nowo sajgon.

Fajnie, że słońce świeci.

Adaś na kolanach. :D

Zośka już dziś lepiej się czuje...

Tanitka też, za to Trusia znowu wlazła pod kocyk, skrzywdzona kocina. Martwię się, że one nie znajdą domu, bardzo się martwię, nie wiem, czemu ostatnio mnie tak naszło...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob lut 27, 2010 14:11 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, poproszę jeszcze ferie...

Ale żeby nie było tak smutno, to muszę to napisać. Jutro Tomcio jedzie do swojego domu!!!!! Najlepszego :1luvu: , jaki mógł mu się trafić. Dla mnie to cud. Cieszę się tak, że bardziej nie można. Chory na nerki, zabiedzony Tomcio, puchaty przytulak. Tak, ma dom.
:dance: :dance2:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob lut 27, 2010 14:17 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, poproszę jeszcze ferie...

Bardzo cieszę się z Tomcia. :D Bardzo. :D
Są jednak domki gotowe zaadoptować kota, który nie jest malutkim rudym kociątkiem. :ok:

Bazyliszkowa

Post » Sob lut 27, 2010 15:12 Re: Moja gromadka - ['][']['] :((, poproszę jeszcze ferie...

ja też się cieszę, że Tomcio znalazł dom :) ale super :)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

[poprzednia][następna]