majka2222 pisze:Ale ja mam jeszcze jeden problem - co napisać w ogłoszeniach - a wystawiam je już od grudnia - że nie wiadomo czy Trufla ma białaczkę, czy nie. To jest niepoważne i zmiejsza szanse kota. A tu jej adopcja jest sprawą najważniejszą.
Chyba trzeba zastanowić się na forum, co zrobić, aby jej szanse na domek wzrosły "Wynik niejednoznaczny" to stwierdzenie, którego chyba nie mogę napisać w ogłoszeniach. Lada moment będę musiała je odnowić. Mam wrażenie, że to jałowa robota, może coś dałoby właśnie jaśniejsze określenie zdrowia kotki.
Majka
Gdyby to było takie piękne ... Wszystkie kciuki i kocie łapki trzymam za wynik ujemny ..
Wiele zależy od testów, i to obu.. jeśli pierwszy był prawidłowo wykonany (jeśli miała wtedy robione też badania, watro by spojrzał na nie dziś Wet.. może na skan by dało radę je dostać ?) to nawet wynik ujemny drugiego nie daje pewności (nie wiem co znaczy niejednoznaczny, bo przypuszczam ze w lecznicy wykonano prawidłowo test, mogę się domyślić, że w przewidywanym czasie pojawiła się słaba kreska, lub coś w tym stylu) .. w obu przypadkach (i teście niejednoznacznym i teście ujemnym) test trzeba powtórzyć po jakimś czasie i tym razem najlepiej z osocza krwi (pcr z krwi? nie wiem czy jest sens ).. do tego czasu trzeba Trufelkę traktować jak kotka chorego i w wypadku adopcji i w wypadku problemów ze zdrowiem.. Wiec zdecydowanie nadal trzeba mówić ze jest nosicielem.. takie jest moje zdanie, tylko, że takim z rokowaniami pomyślnymi, bardzo pomyślnymi
Marzenia11 pisze:Proszę Was, lesna, aga_ratuszek, niteczka o decyzję co robimy z kasą.
powiem tak .. głupia sytuacja i niepotrzebna wymiana zdań... może dziś zakończmy tą przykrą sytuacje kompromisem... ja jestem za tym by choć badanie Trufelce opłacić, tak jak było powiedziane na początku i tu Motodrama powiedz ile i na jakie konto (myślę że cześć nerwowości wynika właśnie z niewiedzy gdzie, ile trzeba wpłacić), oczywiście zrozumiem każdą decyzje, ale lepiej po prostu się nie kłóćmy, wokół Trufelki już dość było nieporozumień, zakończmy to dziś jakimś sensownym konsensusem i zapomnijmy ..
(co do mojego wkładu, wpłacałam na Trufelkę, i o niej ciągle myślę, ale zaakceptuje każdy koci cel bez konieczności pytania mnie o zdanie ...)
Pozdrawiam Serdecznie >^^<