[Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 26, 2010 14:27 Re: [Białystok7] nadal zima...

Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt lut 26, 2010 18:23 Re: [Białystok7] nadal zima...

lara70 pisze:
Witam. Trochę czasu tu nie zaglądałam, z babcią było gorzej... Babcia zmarła, wczoraj był pogrzeb.

przyjmij kondolencje

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Pt lut 26, 2010 21:34 Re: [Białystok7] nadal zima...

Było tak - wczoraj zadzwonił pan, że do firmy (skup złomu) przyszedł kot (ekstra) i że tam są psy i nie może zostać.
Kotek puchatek w obróżce. Hm... jako że nie chciałabym,żeby buchnąć komuś kota zaproponowałam żeby wyniósł kotka poza teren gdzie są psy i wypuścił - może pójdzie do domu. Nie poszedł - wrócił do firmy i na szczęście nikt go nie zjadł.
Dziś zadzwoniłam do pana - kotek nadal tkwi w firmie, ale pan "nie może" go przywieźć nigdzie. Ostatecznie w poniedziałek (ale do tego czasu to nie wiem czy futerko by z kota zostało)
Zorganizowałam więc rozrywkę Uli w postaci kociego taxi (i nie tylko). Kić przyjechał do mnie na przegląd - zrobiłyśmy go na bóstwo - pranie, wirowanie, suszenie, woskowanie.
Kić był kochany - dał się wyprać, wytrzeć, wysuszyć (SUSZARKĄ 8O ) i wyczesać. Ciekawe czy był w szoku czy naprawdę taki grzeczny. Woda po praniu była... brudna (bardzo łagodne określenie) Potem przyjechała Dorotak i zabrała to cudo :1luvu: Oto Bohun vel Złomik
Obrazek;Obrazek;
Obrazek;Obrazek;
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt lut 26, 2010 21:46 Re: [Białystok7] nadal zima...

Jaki piękny norweg.
Przypominam sobie, że jesienią ktoś ogłaszał, że mu taki Norweski Leśny zginął, może to ten? Gdzieś koło domku Napoleona ...
Niestety, tamten miał białe łapy :(
http://kotkowo.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=49

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Pt lut 26, 2010 22:00 Re: [Białystok7] nadal zima...

aga&2 pisze:Obrazek
Zupełnie nie podobny do tego brudaska, którego zabierałam. Chyba ktoś podmienił Agacie koty 8O
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt lut 26, 2010 22:09 Re: [Białystok7] nadal zima...

1969ak pisze: Zupełnie nie podobny do tego brudaska, którego zabierałam. Chyba ktoś podmienił Agacie koty 8O

Taaa.ZUPEŁNIE nie wiesz, jak to się mogło stać. Wiecie - Ula miała białą bluzkę. "Miała" to lepsze określenie niż "ma" ponieważ w trakcie prania Złomka bluzka mocno .... pociemniała :lol:

Jeszcze go nie wystawiłam - wiecie, chcę dać szansę dorotak - mówiła, że chce się wyspać :) a znając życie pierwszy telefon w sprawie kicia byłby jutro o 7 rano 8)
Ostatnio edytowano Pt lut 26, 2010 22:14 przez aga&2, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Pt lut 26, 2010 22:11 Re: [Białystok7] nadal zima...

Kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt lut 26, 2010 22:16 Re: [Białystok7] nadal zima...

oo Dorotko, miło, że do nas zaglądasz :)
Obrazek 

aga&2

Post » Pt lut 26, 2010 22:50 Re: [Białystok7] nadal zima...

piękny :1luvu: puchaty i z normalnym noskiem :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Sob lut 27, 2010 6:58 Re: [Białystok7] nadal zima...

jakie cudo!!! :1luvu:
A u mnie dziś pod balkonem w nocy kotki już "marcowały".. w tym roku nie wiadomo skąd jakieś duże kocury poprzychodziły i nie wiadomo czy to czyjeś, czy nie... Źle nie wyglądają,ale.... tylko żeby z tego małych kiciusiów nie było...
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Sob lut 27, 2010 8:24 Re: [Białystok7] nadal zima...

Bohunekvel Złomik cudny i bardzo podobny do mojej Silii :) on jest wykastrowany ?? wiecie tak sobie pomyślałam, że ładne byłyby z nich kociaki :wink:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Sob lut 27, 2010 8:29 Re: [Białystok7] nadal zima...

monia3a pisze:Bohunekvel Złomik cudny i bardzo podobny do mojej Silii :) on jest wykastrowany ?? wiecie tak sobie pomyślałam, że ładne byłyby z nich kociaki :wink:

Ty rozmnażaczu koci :evil:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Sob lut 27, 2010 14:32 Re: [Białystok7] nadal zima...

co Basica zazdrościsz, chciałabyś jeszcze jednego puchacza? a najlepiej połączenie kota dachowca z kotem rasowcem czyli od głowy po ogon rasowiec a głowa kocia niezmodyfikowana?:) Marcin jest piękny :kotek: naprawdę i mam doła, że nie mogłam pomóc, ale ja mam dom starców dla zwierząt w domu, pies o mało nie stracił oka, jak już wychodzimy na prostą to jest przemiennie biegunki zaparcia no i kąpanie . Od rana kalejdoskop , kot wyje pod nosem , pies szczeka pod łóżkiem , hmmm starczy świat, poza tym Lucjanowi się kompletnie porąbało, sika w domu , rzyga na łóżko, śpi w zlewozmywaku i bez przerwy kursuje pomiędzy krajobrazem księżycowym na zewnątrz a domem. Noc przespana to cud. Pies o 2, kot o 4 a budzik o 6. Demencja. Nie żebym narzekała, ten czas cudowności beztroskiej tak szybko mija u zwierząt, w 7 roku mamy już stare zwierzęta, a co dopiero w 14. Na szczęscie miałam je zdrowe przez większość życia.
Mam pytanie czy ktoś zna jakiś środek , który mogę podać do jedzenia psu żeby miała stabilne kupy? 8O Czy mogę stosować olej parafinowy czy rycynowy nie tylko doraźnie, ale przez cały czas, a może są jakieś inne sposoby?
Obrazek

drewa

Od: Śro paź 14, 2009 19:18

Post » Sob lut 27, 2010 18:11 Re: [Białystok7] nadal zima...

Moi rezydenci:
SIELSKI i TYGRYS coraz bardziej podobają mi się.
Nawet lubią gdy się ich szczotkuje czy czesze grzebieniem.
Co prawda, na razie nie zawsze radują się z tego powodu, ale miło gdy idą w moim kierunku, a nie chowają się po kątach.
Naprawdę, sympatyczne to chłopaki kocie: jeden bezjajeczny, drugi pełnojajeczny.
SIELSKI /z ul. Nowosielskiej/ dziś z Panem MIrkiem był na zmianie opatrunku i według oceny lekarza leczenie przebiega skutecznie. SIELSKI nadal przyjmuje antybiotyk z mielonym mięskiem kurczaka: pierwsza kuleczka mięska bez tabletki, zaś druga nadziana bywa załącznikiem.
Myślałam, że opieka będzie sprawiać mi większe trudności.
Co prawda, po wieczornym obchodzie w sprawach kocich kompletnie wykończona wracam do domu...
Ale się cieszę, gdy wszystko idzie ku lepszemu.
A rano obchód trwa nieco krócej i łatwiej.
I takie to nasze ziemskie życie....

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Sob lut 27, 2010 22:06 Re: [Białystok7] nadal zima...

monia3a pisze:Bohunek vel Złomik cudny i bardzo podobny do mojej Silii :) on jest wykastrowany ?? wiecie tak sobie pomyślałam, że ładne byłyby z nich kociaki :wink:

Szczotce też podobny pomysł wpadł do łebka :) Tj wczoraj miała okazję poznać pięknego Złomika - wprawdzie przez kratki, ale to tylko nadaje smaczku jej wielkiemu uczuciu :roll: Tak,tak, w bo właśnie zrodziło się wieeeeeelkie uczucie. Szczota od rana zaniedbuje obowiązki macierzyńskie, turla się po dywanie i swoim (czysto wołowym) głosikiem jęczy:
"Gdzie on jest? No gdzie? Dlaczego zabraliście tego pięęęęęknego HIPISA"?? 8)

Dziś dom znalazła kotka Zusia od pani Kotarskiej. Należy to rozpatrywać w kategorii cudu. Po pierwsze pan po nią przyjechał z dość daleka. Po drugie - pani K. nie znalazła miliona tysięcy milionów powodów by jej nie oddać Po trzecie - kota wymknęła się z transporera i trzeba było ją łowić (a poszła pionowo po ścianie) W każdym razie dzwoniła rozbawiona Ania i powiedziała, że pan nawet pomagał łapać :D Ech, zobaczymy co z tego będzie ....
Dla wszystkich żebrających - Tomasz miał okazję poznać kicia, który sobie sam świetnie radzi w kwestii pozyskiwania środków finansowych. Może więc by tak karty w łapkę i niech nasze kicie biegną do bankomatów?? 8)
Obrazek
Obrazek 

aga&2

[poprzednia][następna]