moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 25, 2010 16:15 moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

Z bólem serca i łzami w oczach otwieram ten wątek... kocham bardzo moją kociarnię..., ale nie mogę mieć takiej licznej gromadki, dlatego muszę je wyadoptować :cry:
dlaczego???
nie mam pracy, szukam, na razie bezskutecznie..., trudno mi utrzymać taką gromadkę, owszem teraz mam pomoc, ale przecież nie mogę ciągle liczyć, że ktoś będzie mi pomagał... każdy pomocy potrzebuje...
nie wydałam ich wcześniej... dawałam radę... a skąd tyle???
nie wysterylizowałam moich kotek na czas (leżałam w szpitalu, potem w domu, po wypadku... nie było komu o tym myśleć)... i tak się rodzina powiększyła...
Najstarsze kotki są wysterylizowane w grudniu, młodsze w lutym (musiały podrosnąć). Jeszcze jedna koteczka Aszka czeka na sterylkę - jest młodziutka jeszcze.
Kocurki wszystkie będą wykastrowane wkrótce.
....
Moje koty są od jesieni niewychodzące (najmłodsze w ogóle nie były na dworze), wolałabym, żeby tak zostało.
Bardzo lubią miętoszenie i przylepy, w ogóle są słodkie i kochane, bardzo grzeczne – raczej;).
Przepięknie mruczą:), szczególnie jak je całuję. Same się przymilają, żeby je cmokać:)
Załatwiają się do kuwet, ale potrafią też nabroić gdzieś indziej :(.
Śpią przytulone do siebie, jak im się uda – wchodzą spać do szafy.
Są zaprzyjaźnione z owczarkiem, nie boją się, pozwalają sobie na wspólne harce. Nie wiem jak by to było z innymi psami... wolałabym, żeby to był dom bez psów lub z psem, który ma już staż długi we wspólnym życiu z kotkami...
Dzieci widzą tylko te „gościowe”, więc nie wiem jak i co, na codzień.

Przyzwyczajone są do jedzenia 3 razy dziennie:
1.
rano dostają ciepły ryż gotowany na wodzie, z marchewką i odrobiną oleju. Później wymieszany z puszkami (w kawałkach, najchętniej Kitekat, Whiskas, ale ostatnio tańsze, byle w kawałkach, a nie mielonka, wybredne są troszkę. Teraz mam MrCat, wcześniej jadły Tesco). Ale pewnie gotowanego kuraka też zjedzą.
2 i 3.
po południu i na noc dostają suchą karmę, wcześniej Kitekat i Whiskas, ostatnio posmakowały Purinę. Teraz jedzą JosiCat, smakuje im.

Za lepszych czasów co kilka dni dostawały biały ser wymieszany z naturalnym jogurtem, śmietaną i siekaną zieloną pietruszką oraz gotowane filety rybne z płatkami owsianymi, czasem gotowane jajko. Czasami sama im robiłam ser domowy (znaczy z mleka prosto od krowy).
I oczywiście woda, woda, woda. Ja daję im przegotowaną. Chociaż nie powiem, potrafią dorwać się do mleka, uwielbiają je, tak samo sery żółte. Trzeba uważać ;)

Kotka Bunia jest wysterylizowana, Aszka będzie jak podrośnie, kocurki będą wszystkie wykastrowane.
I… adoptuję je, ale tylko i wyłącznie w kochające, szanujące i dbające ręce, na zawsze i do końca. Koniecznie muszę mieć wiadomości co u nich, foty… i możliwość odwiedzin:)

No i warunek – podpisane papiery adopcyjne. Koniecznie.
Jeśli chodzi o choroby… w listopadzie miały koci katar, dostawały zastrzyki, tabletki antybiotyki. Był czas, że musiałam niektóre karmić strzykawką, czyścić oczka i zakraplać, więc są przyzwyczajone do takich ekscesów. Teraz są zdrowe :). Na jesieni były odrobaczone.
Nie wiem, nic mi w tej chwili więcej nie przychodzi do głowy… za bardzo jestem przejęta i smutna…, ale proszę pytać.
Aha, moje kociaki są z powiatu szamotulskiego (Wielkopolska), więc najchętniej adopcje w tym rejonie.
Na zdjęciach niektóre mają smutne oczka, chyba czują, że czeka je rozstanie:(
Foty będą w następnym poście, wystawi je koleżanka forumowa:)
ja nie mogę wstawiać zdjęć (korzystam z takiego pechowego netu)

Ziutka-Mela

Od: Czw sty 28, 2010 15:14

Post » Czw lut 25, 2010 17:14 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

cieszę się, że zrobiłaś te 1 krok. Nie będzie Ci łatwo je oddać ale tak będzie lepiej dla nich.

koniecznie zrób im pojedyncze fotki (potem z opisem na dział adopcji i może jakieś ogłoszenia internetowe..)
:ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt lut 26, 2010 13:12 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

porobiłam im piękne foty.... wysłałam na maila Kirke, bo ja nie mogę wstawiać fotek z tego netu, z którego korzystam:(
dobra, muszę zmykać... będę w poniedziałek.

Ziutka-Mela

Post » Pt lut 26, 2010 14:57 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

Czekamy na fotki :)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt lut 26, 2010 17:33 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

Ziutko Droga :1luvu:
Melduję się wTwoim wątku i bardzo proszę, jeśli możesz przeslij mi swój nr telefonu na PW.
Pozdrawiam cieplutko :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob lut 27, 2010 12:10 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

Też czekam na fotki i mam nadzieję ze maluchy znajdą dobre domki. :ok: :ok: :ok:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Nie lut 28, 2010 9:23 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

Hop :) Bedą foty? :)
Obrazek

kinia098

Post » Pon mar 01, 2010 14:57 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

kurka... wysłam foty na maila dobrej forumowej duszy, ale nie wiem... jakoś ich nie ma...
a może komuś innemu mogę foty przesłać mailem???? z prośbą o wstawienie ich na ten wątek?
niestety, nie mogę wstawiać sama fotek na forum :(
Please:)

Ziutka-Mela

Post » Pon mar 01, 2010 15:20 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

Możesz przesłać do mnie :D
Umieszczę na forum

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Pon mar 01, 2010 15:28 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

To dalej czekamy :D
Obrazek

kinia098

Post » Pon mar 01, 2010 16:45 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

Ania_NSP pisze:Możesz przesłać do mnie :D
Umieszczę na forum

DZIĘKI WIELKIE:)
wysłałam Ci priva z prośbą o maila:)

jako, że zaraz mi net zamykają, to prześlę foty jutro...

Ziutka-Mela

Post » Pon mar 01, 2010 16:49 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

PW poszło :ok:

Ania_NSP

Post » Pon mar 01, 2010 16:52 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

widziałam, widziałam:)
dzięki...
mail posłany też... mam jeszcze 7 minut na forum:)

Ziutka-Mela

Post » Pon mar 01, 2010 17:01 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Ania_NSP

Post » Pon mar 01, 2010 19:39 Re: moje UKOCHANE i ROZPIESZCZONE koty szukają nowych domków

A gdzie zdjęcia Ziuty i Meli? Czy one tez szukają domu czy zostają z tobą...? A koty piękne, tak w ogóle :1luvu:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

[następna]