Kiedy kot sie starzeje...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 25, 2010 19:00 Re: Kiedy kot sie starzeje...

Inko, dawno nic nie było o Cesarzowej :) A tu: tak smutno. Napisałaś, że są "wypłowiałe" - może im karma nie służy albo suche powietrze? 9 lat to jeszcze naprawdę nie jest kocia starość :) i jeśli koty czują się źle w tym wieku, to raczej z powodu złego stanu zdrowia niż starości. Zdrowia dla Obu Twoich Futerek :ok: a młodsze Twoje koty - jak się miewają?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw lut 25, 2010 20:17 Re: Kiedy kot sie starzeje...

taa, 9 lat to jeszcze nie starośc, to jak powiedziala Aga- sredni wiek kota, dostojny :wink:
Moje dwa maja po 11 lat i wlaściwie wieku po nich nie byloby widac gdyby nie mlodzik ktory sie u mnie pojawil. On ma energii za dwoch ale...seniorzy potrafia mu jeszcze dorownac w zabawie. ja mam wlasciwie caly przekroj wiekowy bo dzidek jest paroletni, Wlilly jednoroczny prawie , no i panowie starsi dwaj. Wlaściwie na oko roznicy nie widac- nie patrzac na Wilsona :twisted:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw lut 25, 2010 21:09 Re: Kiedy kot sie starzeje...

ciesze sie Inko, ze znowu sie u nas na forum pojawilas :D bo dawno nie bylo wiesci zadnych i podwladni Cesarzowej cierpieli bardzo :wink: ....

ja niestety widzialam niedawno smierc ukochanej Bajeczki mojej, najstarszej ze stada - a tak dlugo byla ta najbardziej zywotna... potoczylo sie wszystko szybko, mocznica :(

reszta sie jakos trzyma na razie :D Daisy najstarsza (8 lat) ma odchyly czasem chociaz od dawna najbradziej lubi spac, ten typ tak ma po prostu :wink:
Telma z wiekiem robi sie coraz odwazniejsza, ale nadal szaleje od czasu do czasu :lol: :lol: :lol:
a Muczacz, najmlodszy (lat 6 8O ) ciagle zachowuje sie jak mlodzik...

ale uwaznie sie im przygladam, bo wiem, ze dojrzalosc/starosc czai sie tuztuz... i boje sie tego :(

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw lut 25, 2010 21:11 Re: Kiedy kot sie starzeje...

moś pisze:Moje dwa maja po 11 lat i wlaściwie wieku po nich nie byloby widac gdyby nie mlodzik ktory sie u mnie pojawil. On ma energii za dwoch ale...seniorzy potrafia mu jeszcze dorownac w zabawie. ja mam wlasciwie caly przekroj wiekowy bo dzidek jest paroletni, Wlilly jednoroczny prawie , no i panowie starsi dwaj. Wlaściwie na oko roznicy nie widac- nie patrzac na Wilsona :twisted:

Podobnie jak u nas z tym "przekrojem wiekowym":
Śnieżka ma ponad 16 lat, Filemon na pewno więcej niż 12, Gandalf 8, Goga 7, Tobiasz 3,5.
I tylko Śnieżka jest "stara" we właściwym słowa rozumieniu. Niestety Fil się powoli starzeje - podupadł na zdrowiu w ubiegłym roku i zdałam sobie sprawę, że trzeba na niego bardziej chuchać.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw lut 25, 2010 21:13 Re: Kiedy kot sie starzeje...

Niestety, starzejemy sie razem ze swoimi kotami :?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw lut 25, 2010 23:37 Re: Kiedy kot sie starzeje...

zaznaczam.. mam 14 latka i 7 latkę.. seniorek nie jest w dobrej formie zazdroszę tych osiągów...
chycham, dmucham.. i nic.. raz lepiej raz gorzej..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw lut 25, 2010 23:58 Re: Kiedy kot sie starzeje...

moja seniorka z suszarni 12 lat kondycja super, godna do pozazdroszczenia przez niejedną młódkę... je wszystko, piękne futro, ładne ząbki, zwinna, grzeczna, i od roku mieszka w suszarni, całe życie przeżyła na podwórku... :kotek:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt lut 26, 2010 18:29 Re: Kiedy kot sie starzeje...

A moja Lolka ( 11 wiosenek) dziś usłyszała od młodego weterynarza że "nie wygląda na swoje lata" i że "nigdy by nie pomyślał" :D Normalnie byłam zazdrosna :mrgreen: , ale to fakt, trzyma się jak podfruwajka, zołza. Wygląda na to, że jednak różnice indywidualne, bo ona jest od szemranych handlarzy i dobrych genów to raczej nie ma. Życzymy drugiej młodości, a nie smugi cienia :kotek: :kotek:
Jasmina

Post » Sob lut 27, 2010 14:54 Re: Kiedy kot sie starzeje...

:1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

[poprzednia]