Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
thor pisze:Mamy dzisiaj ŚWIATOWY DZIEŃ KOTA wszyscy go obchodzimy choć pewnie nigdzie nie wydarzyło się to co u nas w Tarnowie.
Otóż w TEMI (najbardziej poczytny tygodnik w regionie) jest na stronie 14 piękny artykuł o kotach, jest w nim o wielu ludziach którzy koty kochają. A pod artykułem jest list do redakcji pod którym podpisał sie dr. Kajpus. Nie zgadniecie o czym może weterynarz pisze w Światowym Dniu Kota?
O tym jak koty sa niebezpieczne i grozne dla człowieka, ile chorób roznoszą! Tak dokładnie o tym.
Dr. kajpus jest znany ze swojego specyficznego podejscia do kotów. Jak mniemam kotów nienawidzi.
Oto co napisałą jedna z forumowiczek:
"...Ja również również nie polecam dr Kajpusa - pytanie "pana doktora" do koleżanki: "a którędy ten kot sika?", tekstów, które rzucał do mnie nawet nie będę przytaczać, bo są poniżej wszelkiej godności..."
Znamy bardzo wiele osób które były świadkami jak fatalny stosunke do kotów ma dr. Kajpus, mogą zaświadczyc ile razy kontakt kota z dr. Kajpusem był ostatnim dniem jego życia. Wobec dr. Kajpusa toczy sie postepowanie prowadzone przez Krajowego Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej ( Sygn. AKT 027/5/09 ) ale dr. Kajpus dalej swoje.
Przeczytajcie sami ten artykuł i zadajcie sobie pytanie które ja sobie zadaje:
Ile po jego artykule kotów trafi na ulice? Ile zostanie wypedzonych z piwnic (tam gdzie jeszcze mogły się schronić), ile zostanie wytrutych czy w inny sposób wytępionych? Przecież dr. Kajpus dał wrogom kotów dał całą garść argumentów!
Gdyby choć próbował być rzetelny i obiektywny a byłby gdyby napisał że wszystkie te choroby są wyleczalne, mamy XXI wiek środki na zapobieganie jak i leczenie są dzisiaj łatwo dostępne, że wystarczy pamiętać o higienie itd. Ale skąd on nie napisał. Świadomie.
Zauważcie co napisał m.in. szczególnie niebezpeczne są koty młode! Nie wiem może jestem przewrażliwiony ale implikacje tego mogą być tragiczne dla kociaków.
Synganł wysłany do miłośników kotów jest bardzo czytelny: omijac lecznice na ul. Asnyka szerokim łukiem! To nie ulega wątpliwości.
Skoro tam uważa się że koty są niebezpieczne dla człowieka to jak można tam koty leczyć?
OTO LINK DO ARTYKUŁU:
http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/prasa/tekst.jpg
Nie możemy tego tak zostawić. Poprosimy redakcje o publikacje naszej odpowiedzi na list dr. Kajpusa ale to nie wystarczy.
POTRZEBUJEMY WASZEGO WSPARCIA![]()
Proszę piszcie do redakcji, dzwońcie do redakcji.
Proszę przesyłajcie kopie maili do nas na zmienmyswiat@gmail.com bo chce skonfrontować emaile jakie wybierze do druku redaktor, boję sie że dr. Kajpus uzyje swoich "wpływów" aby selektywnie wybrać maile.
Redakcja TEMI:
E-mail: redakcja@temi.pl
Tel: 14-68-48-840
Tel/fax: 14-68-48-841
Dobrze byłoby wyrazić swoje opinie do Krajowego RZECZNIKA podaje SYGN.AKT 027/5/09
Tel 022 622 09 55 (z tego co podejrzewam dr. Kajpus z kolegami robi co może aby przekonać Rzecznika do umorzenia wszelkiego postepowania wobec niego).
Oczywiscie do Rzecznika wysyłam dzisiaj artykuł jako załacznik do sprawy i mam nadzieję że coś wreszcie zaczanie się dziać, że Rzecznik wyciągnie własciwe wnioski.
kinga w. pisze:Mnie też przesiedlili do Tarnowa. A niech im bedzie Wojtek!
BarbAnn pisze:kinga w. pisze:Mnie też przesiedlili do Tarnowa. A niech im bedzie Wojtek!
Kinga
szacun
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 203 gości