pytanie-problem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 05, 2004 22:33

Ja dostalam na oduczenie jakieś psikadło, nie pamiętam nazwy, też gdzieś o tym pisałam już. Psikałam, bo Samuel aż miał rany od tego ssania. Teraz Synek jest delikatniejszy ;)

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16

Post » Czw maja 06, 2004 9:02

Naszą Pumę napewno było łatwiej oduczyć, bo ssała nas... Córka miała cały kark czerwony, a ja przedramię "napastowane", no ale myśmy ją z siebie goniły, no to musiała zaniechać :wink: Miała jakieś 9 miesięcy, gdy przestało się to powtarzać nagminnie, choć czsem jeszcze zdarza jej się zaczynać :wink: .
Obrazek PumaObrazekOhana
Koty i psy ;) są jak powietrze: wszędzie ich pełno i nie da się bez nich żyć...

Aki

Od: Pon paź 06, 2003 8:50

Post » Czw maja 06, 2004 16:11

Witam!
Mój dziki, niewykastrowany kocur, którego leczyłem w osobnym pokoju przygarnął i >wykarmił< dwa spore kociaki, które umieściłem razem z nim. Pozwalał im się ssać, wylizywał, bronił ich przede mną waląc pazurami. Opiekuje się nimi już ponad rok, czasem go nawet jeszcze ssają, chociaż są dorosłe, a cała trójka wykastrowana. Nie dostał mleka ani nic mu po tym nie było. Myślę, że kotce, która daje się ssać maluchom też to nie zaszkodzi, nawet gdyby dostała mleka.
Pozdrawiam, Juliusz.

jul-kot

Od: Wto sty 27, 2004 18:10

Post » Pt maja 07, 2004 10:06 zaszkodzi

Jak "dostanie mleka" to zaszkodzi.

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Pt maja 07, 2004 12:37

Problem naszczęście chyba się sam rozwiązuje, przynajmniej u nas. Większa (Kicia) nie pozwala się już za bardzo ssać, ewentualnie tylko chwilę :wink: . W związku z tym Mała też coraz rzadziej podejmuje próby. :lol:

air

Od: Pt kwi 23, 2004 22:23

Post » Pt maja 07, 2004 16:15

Nasza Kita, już dawno temu po sterylce, nagle zaczęła "karmić" duże już kociaki, kiedy ich matka przestała. Czy miała mleko? - sama się nad tym zastanawiałam, chociaż koteczki wyglądały przy tym, jakby przełykały. Kita nie dostała żadnego zapalenia sutków, a kiedy jej się znudziło to karmienie, to sama sobie poradziła z koteczkami.

Ania z Poznania

Od: Śro gru 17, 2003 15:25

[poprzednia]