Karmelka i Morelka - obie kotki w swoich domkach :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 25, 2010 18:04 Re: Morelka i Karmelka - zaczynamy szukać domków :)

Trzymam kciuki za najwspanialsze domki dla dziewczynek :ok:
Znajdą się na pewno, bo panny są cudne :D
Co do zabezpieczeń okien - zgodziłabym się z magdaradek.
Jeśli ktoś nie chce tego zrobić - to nie zawsze znaczy, że nie będzie chronił swojego pupila.
Ja sama miałam jakąś awersję do krat, siatek i innych takich...
Ale jak zobaczyłam, ze nasza Miki wskakuje z rozbiegu na balustradę balkonu na 5 piętrze po czym wchodzi na wysięgnik od anteny - myślałam, że mam zawał... Balkon i okna zostały zamknięte na 5 lat... Po 3 latach takiego funkcjonowania - dojrzeliśmy do zabezpieczeń, tyle, ze następne 2 lata zajęły nam dyskusje, jak to zrobić i zbieranie funduszy...
Teraz balkon jest osiatkowany i wreszcie możemy normalnie funkcjonować. Czasem życie samo weryfikuje poglądy...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw lut 25, 2010 18:12 Re: Morelka i Karmelka - zaczynamy szukać domków :)

Rybcie myślę, że spokojnie możemy wklejać ogłoszenie z wyłączeniem wskazanych przez Ciebie stron :D
też mamy podział tylko po kilkanaście stron na osobę, bo osób do wklejania mniej

Dziewczyny są cudne i pewnie jeszcze bardziej wypiękniały u Ciebie więc domek pewnie szybko się znajdzie :)
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw lut 25, 2010 19:13 Re: Morelka i Karmelka - zaczynamy szukać domków :)

ogłoszenie dziewczynek:
Morelka i Karmelka­­

Morelka i Karmelka to dwumiesięczne siostrzyczki, które trafiły do mnie ze schroniska w Bełchatowie. Drobne, wychudzone koteńki w takim miejscu szybko dopadłaby jakaś choroba. Mają ciekawe umaszczenie – są bure, pręgowane, mają białe krawatki i skarpeteczki oraz pomarańczowe i rude wstawki na główce, grzbiecie i łapkach.

Karmelka jest trochę spokojniejsza, bardzo uczuciowa, szuka kontaktu i przytulenia. Morelka to urwis napędzany motorkiem. Dziewczynki doskonale się uzupełniają i razem czują. Obie koteńki są bardzo ciekawe świata i odważne. Lubią się bawić myszkami i piłeczkami, urządzają wspólnie gonitwy, zasadzki i zapasy. Kotki bardzo potrzebują kociego towarzystwa, są bezkonfliktowe, przyjaźnie nastawione do siebie i innych kotów. Dlatego szukamy im domu, który przyjmie obie kotki razem lub takiego, w którym mieszka przyjacielski kot, tak aby miały z kim się bawić i spędzać czas.

Koteńki są odrobaczone, posiadają książeczki zdrowia, w drugim tygodniu marca zostaną zaszczepione. Bezbłędnie korzystają z kuwety.

Ze względu na bezpieczeństwo kotek szukamy domu niewychodzącego z zabezpieczonymi oknami/balkonem. Warunkiem adopcji jest wizyta przed- i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Karmelci i Morelci szukamy odpowiedzialnego domu, w którym kotki będą traktowane jak członkowie rodziny i kochane już na zawsze. Jeżeli chciałbyś dać im dom – proszę o kontakt: Gosia, boniantos@gmail.com.

filmik: http://tiny.pl/hgh95

Więcej zdjęć i informacji: http://tiny.pl/hgh9f
wraz ze zmniejszonymi zdjęciami przesłałam na adres annskr :). Dziękuję dziewczyny za pomoc w ogłaszaniu :). Czy allegro fundacyjne macie czy założyć swoje prv?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Czw lut 25, 2010 20:12 Re: Morelka i Karmelka - zaczynamy szukać domków :)

Gosia to my czekamy na ogłoszenia dziewczynek :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lut 25, 2010 20:41 Re: Morelka i Karmelka - zaczynamy szukać domków :)

poszło :ok:. Pięknie dziękuję za pomoc :D.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Czw lut 25, 2010 21:17 Re: Morelka i Karmelka - zaczynamy szukać domków :)

wstawilam na e-zwierzak, kupiepsa.pl i centrumofert.pl
:D
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lut 25, 2010 21:51 Re: Morelka i Karmelka - zaczynamy szukać domków :)

wow, dzięki :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Czw lut 25, 2010 21:58 Re: Morelka i Karmelka - zaczynamy szukać domków :)

Przepiękne szylkretki :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lut 26, 2010 7:51 Re: Morelka i Karmelka - zaczynamy szukać domków :)

Kochani, dziś w nocy obudziło mnie jakieś takie ciumkanie. Okazało się, że Bonifcio jak zwykle leży w nogach, z obiema koteńkami i przynajmniej jedna go ssała 8O. No tak się rozczuliłam, że nie mogę. Aż nie mogłam uwierzyć, podłożyłam palec i ona faktycznie tak ssała 8O. Nie wiem która, bo było ciemno, wydaje mi się, że Morelka. One tak bardzo tulą się do Bonifcia, przychodzą na mycie, wczoraj Karmi chodziła za Bonifciem o ramie roweru, tak jak by naśladowała go idąc za nim. Widziałam jak wchodzą na niego i go udeptują. To smutne, bo przez niefrasobliwość kogoś, kto je do schronu oddał pewnie za szybko zostały rozdzielone z mamą :(. Podpowiedzcie mi, proszę, czy nie powinny troszkę dłużej być u mnie w zw. z tym? Może zaczekać kilka tygodni, skoro tak bardzo potrzebują kociej opieki? Ja mam pierwszy raz takie maluszki. Niby są samodzielne, ale emocjonalnie widać że potrzeba im takiego kota jak Bonifcio. Bo nawet jeżeli trafią do domu z kotem, to może się nie przejąć opieką, Antoś np. to by się ganiał i bawił a nie lizał i przytulał. Z drugiej strony nie chcę aby się niepotrzebnie przywiązały. Potrzebuję rad.

edit: tak z ciekawości - do jakiego wieku małe przebywają z mamą (tak ściśle przebywają w sensie bliskich kontaktów a nie pozostania "w stadzie" na tym samym terenie)?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt lut 26, 2010 9:27 Re: Morelka i Karmelka - proszę o radę - str. 9

Gosiu, mam nadzieję że po rozmowie ze mną Twoje wątpliwości już się trochę rozwiały? :) :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pt lut 26, 2010 9:33 Re: Morelka i Karmelka - proszę o radę - str. 9

tak Madziu :1luvu: , dziękuję pięknie za pomoc. Pisiokotku :1luvu: i Tobie - wielkie dzięki! Uspokoiłyście mnie dziewczyny. szukamy zatem Najlepszego Domku. A zanim się znajdzie panienki będą rozpieszczane :ok:. A my postaramy się zadbać o to, aby w Swoim Domku było im równie dobrze! A nawet lepiej :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt lut 26, 2010 9:34 Re: Morelka i Karmelka - proszę o radę - str. 9

Rybcie, są koty, które całe życie będę pewnie takimi ssaczkami - Clarence, moj tymczas, trafił do mnie w wieku okolo roku, najpierw przez kilka miesięcy bał się dotknięć, chociaż bardzo potrzebowal glaskania, potem zaczął ssać moją rękę. Byl u mnie ponad 1,5 roku - czyli ds znalazl mając prawie 3 lata - i nadal tam ssie pana przed snem.
Więc myślę, że ten zwyczaj kota przy wieku adopcji nie ma znaczenia, ale uprzedziłabym ds - bo może ktoś akurat tego nie znosi.

Koty hodowlane z maa przebywają do ok.10-12 tygodnia życia, wolnożyjące - różnie, na ogół matka je odpędza przy kolejnej ciąży, czyli też podobny wiek.

Zaraz się biorę za ogłoszenia :)
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt lut 26, 2010 9:47 Re: Morelka i Karmelka - szukmay Najlepszego Domku na Świecie :)

dziękuję annskr :) :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt lut 26, 2010 17:21 Re: Morelka i Karmelka - szukamy Najlepszego Domku na Świecie :)

Oj Gosiu, skoro ogłoszenia dziewczynek są już w sieci przyszykuj sobie ładowarkę do telefonu, bo gwarantuję Ci ze będzie dzwonił i dzwonił :strach: Kciuki za najlepszy wspólny domek :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lut 26, 2010 18:17 Re: Morelka i Karmelka - szukamy Najlepszego Domku na Świecie :)

gosiaa pisze:Oj Gosiu, skoro ogłoszenia dziewczynek są już w sieci przyszykuj sobie ładowarkę do telefonu, bo gwarantuję Ci ze będzie dzwonił i dzwonił :strach: Kciuki za najlepszy wspólny domek :ok:
na razie nie podałam telefonu :twisted:, ale póki co na mailu cisza, więc pewnie wysokie wymagania odstraszają domki. Spokojnie, zaczekamy ile trzeba, dziewczynki muszą znaleźć kochający domek :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

[poprzednia][następna]