Dlaczego Oni nie chcą mieć kota ?!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 24, 2010 21:21 Dlaczego Oni nie chcą mieć kota ?!

Cześć, nazywam się Asia. Jestem tu nowa. Mam takie pytania, strasznie chcę mieć małego kotka. Kasę bym uzbierała, sama bym go wychowywała był by na moim utrzymaniu! No tak co z tego, że ja już kupię posłanie, jedzonko, zabawki...., gdy rodzice się nie zgadzają ; ((. Wszytsko bym zrobiła! Tylko, że po prostu nie chcą mieć tego kotka, bo zwierząt żadnych kompletnie, ja na prawdę już sfiksuje, jeśli mi nie pomożecie.. Powiedzcie mi co mam zrobić, żebym go miała na własnym utrzymaniu bym go miała! I nie jestem dziecinna, mam po prostu taki sposób pisania. Tylko od razu mówię, jak się ich błaga, to jeszcze bardziej są wkurzeni. Bardzo proszę o jakieś porady co mam zrobić żeby mieć tego kotka :kotek: :conf:

nowa1

Od: Śro lut 24, 2010 21:04

Post » Śro lut 24, 2010 21:25 Re: Dlaczego Oni nie chcą mieć kota ?!

no cóż ...
chyba z kotkiem musisz poczekać aż się od rodziców wyprowadzisz 8)

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Śro lut 24, 2010 21:26 Re: Dlaczego Oni nie chcą mieć kota ?!

A jak kotek urośnie to już nie będziesz go chciała ?
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Śro lut 24, 2010 21:28 Re: Dlaczego Oni nie chcą mieć kota ?!

po co zakladasz trzy takie same watki??? :?
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro lut 24, 2010 21:39 Re: Dlaczego Oni nie chcą mieć kota ?!

No nie pocieszę Cię. Ja zwierzaki mam dopiero od kiedy zaczęłam mieszkać we własnym mieszkaniu.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro lut 24, 2010 21:45 Re: Dlaczego Oni nie chcą mieć kota ?!

Sorki... :oops:

W jakim wieku jestes? (Ile masz lat?).
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro lut 24, 2010 22:00 Re: Dlaczego Oni nie chcą mieć kota ?!

Wyprowadź się od rodziców. Utrzymuj się sama. Weź kota.

My tu cudów nie potrafimy robić.
A przynajmniej nie takich, o jakie Ci chodzi.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Śro lut 24, 2010 22:34 Re: Dlaczego Oni nie chcą mieć kota ?!

nowa1 pisze:Cześć, nazywam się Asia. Jestem tu nowa. Mam takie pytania, strasznie chcę mieć małego kotka. Kasę bym uzbierała, sama bym go wychowywała był by na moim utrzymaniu! No tak co z tego, że ja już kupię posłanie, jedzonko, zabawki...., gdy rodzice się nie zgadzają ; ((. Wszytsko bym zrobiła! Tylko, że po prostu nie chcą mieć tego kotka, bo zwierząt żadnych kompletnie, ja na prawdę już sfiksuje, jeśli mi nie pomożecie.. Powiedzcie mi co mam zrobić, żebym go miała na własnym utrzymaniu bym go miała! I nie jestem dziecinna, mam po prostu taki sposób pisania. Tylko od razu mówię, jak się ich błaga, to jeszcze bardziej są wkurzeni. Bardzo proszę o jakieś porady co mam zrobić żeby mieć tego kotka :kotek: :conf:

1. Ile masz lat i skąd jesteś? Czy regularnie dostajesz kieszonkowe? Jeżeli tak - w jakiej wysokości?

2. Udowodnij rodzicom, że jesteś obowiązkowa i odpowiedzialna: wyciągnij oceny ze wszystkich przedmiotów na piątki, weź na siebie jakieś domowe obowiązki, np. codzienne zmywanie, odkurzanie i obieranie ziemniaków. Wykonuj je systematycznie i bez przypominania. Sama proponuj pomoc przy innych pracach w domu. Utrzymuj swój pokój w nienagannym porządku. Nie kłóć się z rodzicami, nie proś o kota.

3. Zbieraj pieniądze na utrzymanie kota i wyposażenie. Udowodnij, że jesteś poważna i oszczędna.

4. Jeżeli przez pół roku będziesz miała bardzo dobre oceny, a rodzice docenią Twój wkład w życie rodziny, delikatnie zacznij rozmowę. Spokojnie, rzeczowo uzasadnij, że można na Tobie polegać. Pokaż, ile pieniędzy już uzbierałaś - w razie czego stać Cię będzie na wykarmienie i leczenie, jeżeli rodzice będą mieli problemy finansowe. Jeżeli Twoje kieszonkowe pokrywa koszt wyżywienia i żwirku do kuwety - tym lepiej. Jeżeli rodzice nie zgodzą się po tej rozmowie, nie nalegaj. Spokojnie dalej rób wszystko tak, jak dotychczas. Po miesiącu wróć do tematu.

POWODZENIA :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob lut 27, 2010 16:35 Re: Dlaczego Oni nie chcą mieć kota ?!

Wszystkim bardzo dziękuję za odpowiedzi . Ostatnia odpowiedź była bardzo wyczerpująca i tak zrobię :). Całuski .
Ostatnio edytowano Wto kwi 06, 2010 16:09 przez nowa1, łącznie edytowano 3 razy

nowa1

Post » Sob lut 27, 2010 16:41 Re: Dlaczego Oni nie chcą mieć kota ?!

Aha te trzy wątki przez przypadek dałam :oops: , bo myślałam , że się nie wysłały, :wink:, i jeszce jedno do vega36 jestem z Łodzi
Ostatnio edytowano Wto kwi 06, 2010 16:12 przez nowa1, łącznie edytowano 1 raz

nowa1

Post » Sob lut 27, 2010 16:47 Re: Dlaczego Oni nie chcą mieć kota ?!

A o matko zapomniałam odpowiedzieć na jeszcze jedno pytanie, tak kieszonkowe dostaję 100 czasami (rzadko) 200 zł, najmniej to 50 zł , postaram się robić według twoich wskazówek.

nowa1