Mam niedowład tylnych łapek!Szukam DS!Pilnie!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 23, 2010 23:24 Mam niedowład tylnych łapek!Szukam DS!Pilnie!!!

witajcie

Kolejny łowicki kocurek w potrzebie to biało-szary czterolatek potrącony przez samochód. Tak sądziliśmy do tej pory.

Najnowsze wieści: Fridek został uderzony przez pana ,który hoduje gołębie.Nikt nie wie czy Fridek zakradł sie do gołębnika czy pan uderzył kocurka "prewencyjnie"!TOZ ma wszcząć postępowanie i przyjść na miejsce zdarzenia z policją!

Kocurek ma około 3-4 lat, ma sparaliżowane tylne łapki, ma zachowane czucie ale nie staje na łapach, nie rusza nimi! Pilnie poszukujemy DT w którym kocurek miałby szanse na rehabilitację. Koniecznie trzeba mu podawać zastrzyki, przydałby się codzienny masaż porażonych łapek.

Kocur jest przyjaźnie nastawiony do ludzi, łagodny, przebywa z kilkoma kocurami, ale ze względu na swój stan zdrowia raczej nie prowokuje bójek. Pomimo paraliżu próbuje korzystać z kuwety.

Poszukujemy domu, w którym odpowiedzialna osoba mogłaby poświęcić trochę uwagi i pomóc w rehabilitacji kotka.
Zdjęcie rtg nie wykazało żadnych złamań, ale prawdopodobnie występuje jakiś nacisk na kręgi co powoduje paraliż łapek.

Wszelkich informacji udzielę przez PW.

Zdjęcia kociaka : http://picasaweb.google.pl/kreska12/...yZPodrzecznej#

Pozdrawiam i liczę na Wasze zainteresowanie.

Zbieramy deklarację na opłacenie DT dla Fridzia!!!

Wątek Fridzia na dogomanii: http://www.dogomania.pl/threads/180554- ... st14175296

Serdecznie dziękujemy FUNDACJA NIECHCIANE I ZAPOMNIANE - SOS DLA ZWIERZĄT za opłacenie kosztów konsultacji i diagnostyki Fridzia w Lecznicy Weterynaryjnej "KALINOWA" w Łodzi

dziękujemy p. Grażynie Wołynik za pomoc w kontakcie z wyżej wymienioną fundacją :)

Wpłaty finansowe:

argusiowa 30zł+15zł
mamanabank 20zł
Romka 50zł na benzynę do Łodzi i z powrotem ( w dn. 3 marca i 4marca 2010)
p. Grażyna (SOnZ Łowicz ze zbiórki własnej ) 130zł
taizu 80zł (z forum miau)

Romka
15zł i argusiowa 15zł z przeznaczeniem na zabiegi pielęgnujące dla Fridzia (kąpanko, czesanko)

p. Barbara z Łowicza 200zł

Zebrane wpłaty razem: 555zł

Wydatki:

45zł pobyt Fridka w lecznicy w Łowiczu 1.03-3.03.
50zł benzyna na przewóz Fridzia do Łodzi na konsultację
30zł zabiegi pielęgnacyjne w lecznicy
100zł dla aikowo z czego: aikowo zakupiła:
-dziesięć podkładów o wymiarach 60 x 90 cm - koszt 16,80 zł
-szampon za 26,50 zł,
-2 paczki po 5 szt wymiary 60 x 60 cm w sumie 15 zł
-3 paczki o wymiarach 60x90 cm wydane kolejne 29,99 zł
85zł wizyta u weterynarza (szczegóły posty z 11 marca)
200zł dla aikowo na podkłady i opiekę weterynaryjną dla Fridzia

Razem w skarpecie Fridzia po odliczeniu wydatków mamy 45zł

Wsparcie inne-nie finansowe:

Fridek został zawieziony dzisiaj ( 3 III)do Łodzi na konsultację do dr Macieja Bartolika specjalizującego się w chirurgii i neurochirurgii natomiast zostanie odebrany jutro przez p. Grażynkę i jej syna-
p. Grażyna i jej syn Piotr zapewnili samochód i kierowcę benzynkę sponsorowała Romka

argusiowa żwirek 10l na wyprawkę dla Fridzia do DT

Banerki od panikota, amyszka i graszka_gn :) :) :) DZIĘKUJEMY!!!

Obrazek Obrazek Obrazek

AKTUALNY BANNEREK FRIDZIA OD AMYSZKA Dziękujemy :1luvu:

Obrazek

DZIĘKUJEMY!!! :D :D :D :D

Pieniądze dotychczas wpłacone będą przekazywane na potrzeby Fridzia w DT zgodnie z bieżącymi potrzebami. Kocurek nadal wymaga opieki lekarskiej i rehabilitacji.

Kocurek zaczął podnosić jedną łapkę do mycia ale nadal nie chodzi!
Potrzeby fizjologiczne załatwia częściowo do kuwety i niekontrolowanie pod siebie, dlatego osoba decydująca się na opiekę nad Fridkiem musi mieć świadomość na czym polega opieka nad niepełnosprawnym kotem. Dodatkowo Fridkowi trzeba podawać leki i zastrzyki.

Ostatnie wieści: Fridek jest po konsultacji u dr Macieja Bartolika, rokowania bardzo dobre, aktualne leczenie polegać będzie na fizjoterapii (masaże 5-6 razy dziennie po 10 minut):)
Ostatnio edytowano Czw mar 25, 2010 10:49 przez argusiowa, łącznie edytowano 14 razy
Obrazek ObrazekObrazek

Kituś Europejski i Stefan-Argo Malutki

argusiowa

Od: Wto sty 26, 2010 12:09

Post » Śro lut 24, 2010 7:20 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

Biedny kociu :ok:
MIKUŚ

Post » Śro lut 24, 2010 9:10 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

Biedny maleńki, oby ktoś go pokochał :ok:
Za zdrówko :ok:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro lut 24, 2010 11:40 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

Poproś o przeniesienie tego wątku na Koty. Tam zaglądają osoby z doświadczeniem w pomaganiu kotom po wypadkach. Koniecznie w tytule zaznacz, skąd jesteście.
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro lut 24, 2010 13:41 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

Tak, przeniesienie wątku na Koty to świetny pomysł!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lut 24, 2010 14:35 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

vega29 pisze:Poproś o przeniesienie tego wątku na Koty. Tam zaglądają osoby z doświadczeniem w pomaganiu kotom po wypadkach. Koniecznie w tytule zaznacz, skąd jesteście.

Oczywiście napisz w tej sprawie do moderatora.
Obrazek

vega29

Post » Śro lut 24, 2010 19:31 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

mail z prośba wysłany:) a oto nasz kocurek, roboczo nazywany przeze mnie Fridkiem :)

Obrazek

Obrazek

Został dzisiaj wykastrowany, nie był jeszcze kąpany ale i tak jest przesympatyczny:)

więcej zdjęć jutro:)
Obrazek ObrazekObrazek

argusiowa

Post » Śro lut 24, 2010 21:09 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

I watek przeniesiony:)

A zatem szukamy Domku Stałego dla Fridka:)
Obrazek ObrazekObrazek

argusiowa

Post » Śro lut 24, 2010 22:37 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

Biedactwo :ok:
MIKUŚ

Post » Czw lut 25, 2010 8:25 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

Podrzucę - potrzebny domek!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lut 25, 2010 8:42 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

I witam się z małym przyjacielem :kotek:
MIKUŚ

Post » Czw lut 25, 2010 13:25 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

Witam i ja:)

Kocurek będzie zawieziony na konsultację do dr Szulca do Zgierza. Termin dopiero do ustalenia ale decyzja zapadła:) super może wyjaśni się do końca czemu łapki nie chodzą.
Obrazek ObrazekObrazek

argusiowa

Post » Pt lut 26, 2010 16:08 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

Fridek jest w DT! Nie wiem jak długo w nim może zostać ale na razie ma opiekę. Zbieramy deklaracje na sfinansowanie konsultacji lekarskiej. No a docelowo szukamy Domu Stałego!
Obrazek ObrazekObrazek

argusiowa

Post » Pt lut 26, 2010 16:16 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

:ok: :ok: :ok: za pierwszy krok ku lepszemu. I sto razy więcej :ok: za udane leczenie i dobry DS!!!!
Obrazek

vega29

Post » Pt lut 26, 2010 16:33 Re: Mam sparaliżowane tylne łapki!Potrzebuję DT!Pilnie!!!

Zamówiłąm dla kocia banerek :)
Obrazek

vega29

[następna]