Niepełnosprytny Maniuś i gruby Stefan nowe fotki str 54 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 23, 2010 0:08 Re: Niepełnosprytny Maniuś 4jajka bye bye :)

To nie chodzi tylko o zwierzęta, ale i o ludzi. Jak operują rudych to najczęściej są krwotoki, komplikacje i cytując jedną panią doktor "same problemy". Kwestia genetyczna. Coś mają zmienionego w krwi. Ot tak wtrąciłam.

Kciuki za szybki powrót do zdrowotności kociaków :)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Wto lut 23, 2010 9:56 Re: Niepełnosprytny Maniuś 4jajka bye bye :)

Jak się kocurki czują? :kotek:

Alexis_86_

Od: Nie gru 20, 2009 11:49

Post » Wto lut 23, 2010 10:48 Re: Niepełnosprytny Maniuś 4jajka bye bye :)

Noc była dość ciężka. Stefan nie odstępował mnie na krok, spaliśmy razem przytuleni z termoforem i kocykami. Maniusiowi w nocy się chciało bawić. Podchodził do Stefana a ten się podnosił i łapał go za kark strasznie mocno że mały aż wrzeszczał :roll:
Teraz już czuje się w miarę dobrze, chodzi, próbuje się bawić i ma apetyt. Wczoraj aż się popłakałam w końcu wieczorem, bo zmieniło mu się znów oko. Dziś jest już lepiej. Widocznie narkoza bardzo go osłabiła :(

Jest jedna piękna rzecz w tym wszystkim. Stefan musi mi naprawdę ufać i chyba kochać :)
Kiedy zobaczył mnie w lecznicy ledwo przytomny to zaczął wyciągać łapki do góry żeby go wziąć na ręce. w domu kiedy chce być na rękach, a uwielbia to, staje na tylnych łapkach :kotek:
A poźniej wieczorem jak już spaliśmy to cały czas się układał tak żeby wcisnąć mi łapkę w dłoń. Jak odsuwałam rękę to mnie skrobał pazurkami. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękuję wszystkim za życzenia zdrowia i kciuki dla moich potworków. To naprawdę są wrażliwe i wdzięczne zwierzaki.
Tego dopiero uczę się o kotach :)
Szkoda, że nie możecie obserwować zmiany zachowania u Maniusia, to też jest niezły fenomen hehehe.
W piątek będe musiała zostawić moje koty pod opieką mamy na prawie 2 tygodnie. Nigdy w życiu nie zostawiłam ich na dłużej niz jedną noc 8O Ciekawa jestem jak to się będzie odbywać :(
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Wto lut 23, 2010 13:02 Re: Niepełnosprytny Maniuś 4jajka bye bye :)

Miss pisze:Jest jedna piękna rzecz w tym wszystkim. Stefan musi mi naprawdę ufać i chyba kochać :)
Kiedy zobaczył mnie w lecznicy ledwo przytomny to zaczął wyciągać łapki do góry żeby go wziąć na ręce. w domu kiedy chce być na rękach, a uwielbia to, staje na tylnych łapkach :kotek:
A poźniej wieczorem jak już spaliśmy to cały czas się układał tak żeby wcisnąć mi łapkę w dłoń. Jak odsuwałam rękę to mnie skrobał pazurkami. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:1luvu:
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Wto lut 23, 2010 16:40 Re: Niepełnosprytny Maniuś 4jajka bye bye :)

Miss dla Stefana jestes jego mamą, stąd może to bezgraniczne zaufanie:)
Kochany Stefek:)
Możesz powiedziec gdzie był kastrowany?
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto lut 23, 2010 16:47 Re: Niepełnosprytny Maniuś 4jajka bye bye :)

Anda pisze:Miss dla Stefana jestes jego mamą, stąd może to bezgraniczne zaufanie:)
Kochany Stefek:)
Możesz powiedziec gdzie był kastrowany?

Hehehe, jestem pewna że jestem dla niego kimś tego pokroju :)
Kastrowany był w NOE na Wierzbowej. Tam teraz z p. Anetą pracuje taka Agnieszka. Młoda dziewczyna. Ona chyba w zeszłym roku dopiero skończyła weterynarię. Na początku nie sprawiała zbyt miłego wrażenia, ale po kilku wizytach się już trochę przekonałam do niej :)
Obrazek

Miss

Post » Śro lut 24, 2010 19:15 Re: Niepełnosprytny Maniuś 4jajka bye bye :)

:ok: :ok: :ok: za kocurki.

A ja dziś byłam dokarmiać "moje" bezdomniaczki (mieszkające na dachu pasażu Tumidajskiego) i zauważyłam, że jeden coraz gorzej wygląda :cry: coraz chudszy, i albo nie ma oczka albo coś mu się stało, bo miał zamiast oka taką błonę przekrwioną :cry: jak tu pomóc takiemu...

Alexis_86_

Post » Śro lut 24, 2010 22:10 Re: Niepełnosprytny Maniuś 4jajka bye bye :)

Możesz zanieść go do Poliwetu, jest własnie w tym pasazu i poprosic o pomoc dla bezdomniaczka.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro lut 24, 2010 22:41 Re: Niepełnosprytny Maniuś 4jajka bye bye :)

Tak wiem, tylko że to bardzo dzikie i płochliwe koty. Jedzą dopiero aż odejdę spory kawałek :( nie dam rady go złapać sama. Nie daje rade nawet podejść bliżej :( Niestety można też już usłyszeć ich śpiewy i zaobserwować zaloty, bury włazi na czarną :|

Alexis_86_

Post » Czw lut 25, 2010 7:29 Re: Niepełnosprytny Maniuś 4jajka bye bye :)

To może trzeba pożyczyć klatkę łapkę. I kocica musi być koniecznie wysterylizowana, pewnie już jest w ciąży :(
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Pt lut 26, 2010 11:45 Re: Niepełnosprytny Maniuś 4jajka bye bye :)

Klatka lapka jest jedynym wyjsciem, wysterylizowalam przez ostatnie 2 tyg 8 kotek tylko dzieki takiej klatce
sama łapac nawet nie próbuj bo nawet jakby ci sie udało capnąć w co watpię to cie kot moze nieźle zmasakrowac
a sam tak sie wystraszy ze zwieje na długo
nie dasz jesc jednego dnia i wejda pięknie
czas nagli bo ruje ruszają pełna parą
Powodzenia
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pt lut 26, 2010 13:15 Re: Niepełnosprytny Maniuś 4jajka bye bye :)

Witamy wszystkich :)
Kilka dni nas nie było ale .... eh życie.

Jakiś czas temu postanowiłam przestawić Stefana na dietę. W tym przypadku to mniejsze racje żywnościowe, ale jakie są efekty !!!!!
Co prawda odbywa się to troszkę kosztem kota, ale w sumie to na razie próba.
Otóż moje kociska jadły RC Kitten. 800g starczało na 3 dni!!!!! Nie można było nawet pójśc do kuchni kiedy miska była pusta, bo był krzyk i wdrapywanie się po spodniach. Bardzo szybko Stefan zrobił się po prostu gruby. Manio ma chyba lepsza przemianę materii, bo on może jeść całymi dniami a ma tylko większy brzuszek. Tłuszcz mu się jakoś znacząco nie odkłada. Stefan natomiast ma wiszące twarde sadło. Nie wspomnę juz o tym, że jakiś czas temu stał się mniej energiczny i spał przez większość dnia, a kiedy był młodszy 3 wetów powiedziało mi że kot ma ADHD. 6 kg - 7 mcy :evil:
Od soboty przestawiłam je na NIESTETY Purinę One i Perfect Fit. Są to karmy gorsze i tańsze, ale moje koty jedzą je mniej chętnie przez co Stefan praktycznie cały czas się bawi, znów przychodzi, zaczepia wszystkich. Karma w miskach jest, po prostu nie jest tak smakowita więc nie mają prawa na mnie wymuszać jedzenia, bo przeciez stoi nieruszone.
Stefan tej karmy zjada o połowę mniej niż Royala.
Wiem, że sama go tak zapasłam, bo uważałam że do roku czasu kot powinien jeść tyle ile chce :roll: ,i wiem że to co teraz robię jest złe, ale Stefan czuje się lepiej, a ja nie muszę się z nim wykłócać o którąś z kolei miskę jedzenia w ciągu dnia. potrafi być bardzo przekonywujący Manio gwiżdże na jakiekolwiek zmiany byle by było :) ehhh tak, czekam teraz na krytykę :?

Stefan jest alergikiem, na razie jest w porządku jeśli zacznie się coś dziać wracamy do Royala, może chociaż nauczy się mniej jeść przez ten eksperyment.
Obrazek

Miss

Post » Pt lut 26, 2010 18:41 Re: Niepełnosprytny Maniuś :)

Wszystkie wymienione przez Ciebie karmy są pełne węglowodanów, których kot jeść nie powinien a już zdecydowanie jeśli ma schudnąć. Przeczytaj informacje o żywieniu kotów na forum fundacji Chatul http://www.chatul.pl/viewforum.php?f=45

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon mar 01, 2010 21:51 Re: Niepełnosprytny Maniuś, Stefan i ja SZUKAMY DT :)

Chłopaki od soboty na mięsie :)
Szukamy domu tymczasowego chętnego przyjąć 2 kocury i ich panią na 5-7 dni w zamian za sprzątanie i gotowaanie :mrgreen: :ryk: :mrgreen: :ryk:
Obrazek

Miss

Post » Sob mar 06, 2010 12:06 Re: Niepełnosprytny Maniuś, Stefan i ja SZUKAMY DT :)

Za kocury i ich panią w DT :ok: :ok:
:ryk: :ryk: :ryk:

Alexis_86_

[poprzednia][następna]