Wawa-małe, piękne, samotne-nowe koty,błagam o DS dla Titani!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 23, 2010 8:26 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

co sie wyjaśni?

Podrzucę :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lut 23, 2010 8:30 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

Dziękuję w imieniu Jaspera :)

W przyszłym tygodniu jak koleżanka wróci z urlopu to pokażę jej kociaczki bo wiem, że chciała małego. Nie wiem tylko czy nie zamierza czekać do maja-czerwca bo jest w ciąży i możliwe ze planuje kota dopiero po porodzie.

Sama oczywiście też będę śledzić losy małych i nawet jak Valentine znajdzie właściciela to może zostanie inny kotek dla nas :)

Snopka

Od: Pt lis 06, 2009 13:04

Post » Wto lut 23, 2010 8:32 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

ASK@ pisze:co sie wyjaśni?

Podrzucę :ok:

Niestety okazało się po wizycie u wetka że nasz Kot nie może być jeszcze na razie wykastrowany, a do tego jest mocno zestresowany i dokocenie nie jest wskazane, więc musimy się wstrzymać :(

Snopka

Od: Pt lis 06, 2009 13:04

Post » Wto lut 23, 2010 14:46 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

czasem różnie bywa z tym dokacaniem!
Mój Rudolf to kot autystyczny i mocno lękliwy.Stres to jego drugie imię. Po przyjściu Wojtka(kolejna znajda) okazało sie,ze Rudzik odżył i zaczął się zmieniać.Otworzył sie na świat lekko uspokoił i Wojcia wychował. Wojcio został więc.Rudzik dalej ma problemy ,superkotem w odwadze nie jest..ale kolejne tymczasy pomagają mu. To najlepszy tymczasowy tata.
Obrazek

ASK@

Post » Wto lut 23, 2010 15:48 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

No to podniosę. Ta mała czarna mnie niepokoi, taki kolor sierści, czekoladowy, to nie jest zdrowy objaw. Kotki dostają regularnie jeść?

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto lut 23, 2010 16:33 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

gosiar pisze: Ta mała czarna mnie niepokoi, taki kolor sierści, czekoladowy, to nie jest zdrowy objaw.

8O 8O 8O pierwszy raz słyszę! Możesz to wyjaśnić, bo ciekawa jestem a nie spotkałam się z tym. Mam u siebie trzy tymczaski czarne, a dwie z nich mają odcień czekoladowy, regularnie jedzą i są zdrowe. Więc nie wiem o jakich chorobach może świadczyć czekoladowy kolor futra.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lut 23, 2010 16:35 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

Byłam dziś u weta, ktory oglądając Grunię i Brunię stwierdził, że powinny wystarczyć witaminy i krople do oczu. Dziś koteczki będą mieć zaordynowane. Poza tym szykują się do kolejnego odrobaczania.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lut 23, 2010 16:38 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

gosiar pisze:No to podniosę. Ta mała czarna mnie niepokoi, taki kolor sierści, czekoladowy, to nie jest zdrowy objaw. Kotki dostają regularnie jeść?

Mnie też się to obiło o uszy.Nie jestem pewna,ale chyba robaki i coś z wątrobą.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lut 23, 2010 16:42 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

wg weta kotka jest zdrowa i wszystkie są regularnie odrobaczane. Moje tymczaski też są zdrowe. jesli chodzi o sierść i robaki to slyszałam, że gdy są to sierść staje się matowa i zmierzwiona, ale nie słyszałam, aby nabierała czekoladowego koloru! Ludzie, ktoś wie coś na pewno w tej kwestii?? Nie chcę, sby przestraszyły się potencjalne domki.

Marzenia11

Post » Wto lut 23, 2010 16:47 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

Marzenia11 pisze:
gosiar pisze: Ta mała czarna mnie niepokoi, taki kolor sierści, czekoladowy, to nie jest zdrowy objaw.

8O 8O 8O pierwszy raz słyszę! Możesz to wyjaśnić, bo ciekawa jestem a nie spotkałam się z tym. Mam u siebie trzy tymczaski czarne, a dwie z nich mają odcień czekoladowy, regularnie jedzą i są zdrowe. Więc nie wiem o jakich chorobach może świadczyć czekoladowy kolor futra.

Często tak jest u wyczerpanych chorobą albo głodem kotów.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto lut 23, 2010 16:55 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

gosiar pisze:
Marzenia11 pisze:

Często tak jest u wyczerpanych chorobą albo głodem kotów.

ale to chyba nie jest reguła, moje tymczasy nie wyglądają na zagłodzone, a czekoladowy odcień futra mają jak najbardziej.. i apetyt też :twisted:

Marzenia11

Post » Wto lut 23, 2010 17:35 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

Znam kotkę,która jest czarna,ale ma pręgi widoczne w dobrym świetle.Takie umaszczenie.Jest właśnie koloru gorzkiej czekolady.Ale warto sprawdzić,mówi się czasem o zrudziałej sierści,oznacza to jakiś problem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lut 24, 2010 0:32 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

Prosimy o kciuki za domki i o domki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :kotek:

domki - koteczki i kocurki pilnie szukają swoich ludzi!

Marzenia11

Post » Śro lut 24, 2010 7:37 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

Podniose z ranka!

Co do zcekoladowej sierci. Albo koty mają taki odcień, co jest częste.Albo są osłabione tj.:długotrwała choroba,niedożywienie...Po odpasieniu sierśc wraca do normy.
Miałam takie koty.Jedena została nawet nazwana Czekolada.Do domu poszła jako czarna :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Śro lut 24, 2010 8:01 Re: Wawa-małe, piękne, samotne.. - szukamy ds!

gosiar pisze:No to podniosę. Ta mała czarna mnie niepokoi, taki kolor sierści, czekoladowy, to nie jest zdrowy objaw. Kotki dostają regularnie jeść?

Kurcze, a ja mam kota, który przyszedł do mnie czarny jak święta ziemia, ale z czasem zrobił się brązowy, a właściwie w kolorze gorzkiej czekolady (poza tym ma czarne pręgi) - jeść dostaje regularnie, jak nie wybrzydza to zjada z miski wszystko jak wybrzydza to zjada tylko suche, ale uważam, że to jej wola. Miała robiony profil nerkowo-wątrobowy (jakiś tydzień temu) i jest OK. Nie ma robali, była odrobaczana, brzuszek nie jest napęczniały. Czy to oznacza, że jednak coś z nią nie tak? 8O 8O Bo teraz się kurcze martwię. :(
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

[poprzednia][następna]