TOFIK pies starszej Pani[*] SZUKA STAŁEGO DOMU bez zwierząt!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro sty 06, 2010 18:24 TOFIK pies starszej Pani[*] SZUKA STAŁEGO DOMU bez zwierząt!

Bonus najnowsze zdjęcia Tofika wykonane przez Bonsai z dogomanii, robione na początku sierpnia 2011
Obrazek Obrazek
[QUOTE=Bonsai;17580920]Okej, to wklejam jeszcze zaległe zdjęcia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/QUOTE]

--------------------------------------------------------------------------
zdjęcia Tofika u starszej pani...
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Sąsiadka, starsza Pani, ze względu na nie najlepszy stan zdrowia chciałaby znaleźć swojemu pieskowi nowy dom.
Tofik ma ok 6 lat. Został przygarnięty ze schroniska ok 3 lat temu, w schronisku był ok. 9 miesięcy. Dlatego też Pani szuka mu odpowiedzialnego domu, takiego na zawsze.
Piesek nie jest wykastrowany, ale jest łagodny, nawet do innych psów. Kiedy dziś przyszłam do sąsiadki, piesio podstawiał mi swój słodki pysio do głaskania, pieszczoch z niego wielki, choć małego wzrostu. Jest taki przed kolanka.
Piesek jest zdrowy, regularnie szczepiony przeciwko wściekliźnie (następne szczepienie w maju). Odrobaczany był w zeszłym roku.
W domu nie niszczy, grzecznie jeździ z Panią autobusem. Bardzo bał się aparatu fotograficznego, dlatego też na zdjęciach ma przerażoną minę, dopóki nie robiłam zdjęć, piesek rozpływał się ze szczęścia i pokazywał jaki jest cudowny!
Ostatnio edytowano Czw kwi 05, 2012 17:44 przez ewick, łącznie edytowano 6 razy

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Śro sty 06, 2010 19:19 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Ogłosiłam go jużna allegro i na alegratka.pl, na dogomanii i goldenline.pl, a także na moich profilach na Facebooku i Naszej Klasie

ewick

Post » Pon sty 11, 2010 8:27 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

... i oczywiście nic... cisza...

ewick

Post » Czw sty 21, 2010 17:42 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

piesek nadal nie wzbudza zainteresowania :(

ewick

Post » Wto sty 26, 2010 16:47 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

mamy maluteńką nadzieję na jeden domek... ale bardzo nieśmiałą na razie...

ewick

Post » Pon lut 01, 2010 23:30 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Trzymam kciuki za tę nadzieję.
Smutna ta historia :(
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Wto lut 02, 2010 8:57 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

kurcze, na razie koleżanka nie moze się odzwonić do znajomego, który jest tą nadzieją, musi do niego podreptać, a nie za bardzo ma kiedy

ewick

Post » Wto lut 02, 2010 15:45 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

ewick, może na Dogo by go tak? I jakieś ogłoszenia? Smutna historia.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto lut 02, 2010 17:34 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

jest na dogo, ale wiecie, smutna, ale mało dramatyczna historia, więc mało osób zagląda :(

ewick

Post » Pon lut 22, 2010 18:32 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Podniosę, u Tofika mało nowości... nadal szuka kochającego domu...

ewick

Post » Pt mar 19, 2010 13:50 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Pani sąsiadka stwierdziła, że jak już się nikt o pieska nie pyta, to już widać musi zostać...
(ja się cieszę!!!!!! Pani chyba też)

ewick

Post » Czw gru 30, 2010 17:23 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Dawno nie widziałam sąsiadki, ciocia słyszała od niej, że psa komuś oddała...
Dziś spotkałam Panią Danusię... z Tofikiem

Oboje wyglądali na mocno udręczonych.
Sąsiadka coraz starsza, niedawno zdiagnozowano u niej jaskrę, ma iść po skierowanie na operację, nie wiadomo na kiedy by miała ta operacja być

No i poza tym okazało się, że pieska zawiozła jakiś czas temu do schroniska, bo z nią jest na prawdę coraz gorzej, starość nie dodaje sił :(
a Toffik wrócił na drugi dzień do domu...
uciekł? z Palucha do nas kawał drogi, nie wiem co się na prawdę stało, ale psa nie było a teraz jest z powrotem

p. Danusi pomagała druga sąsiadka z jej bloku, ale wyprowadziła się, więc pewnie to też przyczyniło się do tego, że wywiozła psa na Paluch..
ja się z nią dawno nie widziałam, nie miałam pojęcia że sytuacja teraz tak wygląda :(

Dziś sąsiadka wracała od swojej córki z tym swoim biednym pieskiem, a pojechała, żeby wyprowadzić suczkę, bo córka cały dzień w pracy
a biedny Tofik zmarznięty, nie ma kubraczka...

jutro mam nadzieję kupić pieskowi kubraczek
dziś może uda mi się dopasować jakiś stary sweterek...

Bo będę wieczorami wychodzić z małym Tofikiem, a potem ze swoim dużym Toffim

Ech, żal mi bardzo sąsiadki i jej pieska

będę ponawiać ogłoszenia, może uda mi się jakieś lepsze zdjęcia zrobić bidulkowi

ewick

Post » Sob sty 08, 2011 14:03 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Może ktoś adoptuje miłego Tofika.Fakt ma 6 lat,ale czy to oznacza,że nie ma prawa do miłości :(
Sąsiadka ma 80 lat,nie daje sobie rady.Kto może pomaga w wyprowadzaniu na spacer.My nie możemy go adoptować,ponieważ mamy dużo zwierzątek:dużego psa,cztery koty,papugę i dwoje dzieci :ryk:a i jeszcze zodiakalny LEW -mój bratanek-największe zwierze w domu :lol:
Ostatnio edytowano Sob sty 08, 2011 18:28 przez welina, łącznie edytowano 1 raz

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob sty 08, 2011 17:56 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

o Danielu było wspomnieć :)

ewick

Post » Nie sty 09, 2011 15:24 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Nowe foteczki Tofika

Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

Na ostatnich zdjęciach Tofik z Vegą, suczką mojej przyjaciółki

ewick

[następna]