devonki i moje dwa i kawałek ogona:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 21, 2010 20:54 Re: Haus vel Biała Glizda już u Luss. Troll Krzesełkowy

sherina pisze:jest słodki na maxa i proludzki, dosłownie chodzi po człowieku :)

oj, tak, chodzi to mało powiedziane - dla niego człowiek to takie żywe kocie drzewko :wink:

gosiat

Od: Sob lut 20, 2010 18:38

Post » Nie lut 21, 2010 21:32 Re: Haus vel Biała Glizda już u Luss. Troll Krzesełkowy

Yogusiu i jak?? byli kosmici??
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Nie lut 21, 2010 21:47 Re: Haus vel Biała Glizda już u Luss. Troll Krzesełkowy

tez jestme ciekawa :D
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie lut 21, 2010 22:58 Re: Haus vel Biała Glizda już u Luss. Troll Krzesełkowy

Ło mamo... Devony - moja platoniczna miłość :1luvu: A troll przecudny :lol:

num_lock

Od: Wto lip 14, 2009 20:15

Post » Pon lut 22, 2010 7:10 Re: Haus vel Biała Glizda już u Luss. Troll Krzesełkowy

gosikbaum pisze:Yogusiu i jak?? byli kosmici??

były dwa devonki forumowej Michaliny, ale niestety nie chciały się prezentować, wolały sobie spać w ciepłym posłaniu, ale co się dziwić :)
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Pon lut 22, 2010 9:00 Re: Haus vel Biała Glizda już u Luss. Troll Krzesełkowy

sherina pisze:a co tam u Białej Glizdy?

A myślałam, że już nikt nie zapyta przy takim zageszczeniu kosmitów na tym wątku ;)
Zrobiłem wreszcie paskudzie zdjęcia jakieś, muszę tylko zgrać na komputer w domu..
Glizda galopuje po domu razem z Gagatkiem, Gałgan przygląda się temu z pewnym zażenowaniem ;) Ta kota jest.. dziwna.. Wylizuje mi na przykład meble, takie tapicerowane, albo pościel. A słowo daję, że są czyste ;) Wzdycha przez sen, a śpi oczywiście cały czas ze mną pod kołdrą.
Je jak smok, wie już, że nie może wchodzić na szafki w kuchni (co oczywiście nie znaczy, że na nie nie wchodzi). Ale trzeba ją czasem budzić na śniadanie - moje potwory zaraz rano prowadzą do kuchni, a ona chyba się po prostu nie budzi, kiedy one zaczynaja wstawać, bo ich pewnie nie słyszy.
Aha, no i najważniejsze - mam nadzieję Gosiu, że się nie obrazisz, ale stwierdziliśmy zgodnie, że nie będziemy za kotem wołać jak na jakiegoś obleńca ;) Został więc ogłoszony konkurs na nowe imię, w którym to wygrała moja mama z propozycją.. uwaga.. Lady Gaga ;) Może być? ;) Choć ja i tak wołam na nią najczęściej zołza, albo mała cholera..

Luss

Od: Pt paź 06, 2006 10:06

Post » Pon lut 22, 2010 9:56 Re: Haus vel Biała Glizda już u Luss. Troll Krzesełkowy

pasuje do niej :) też jest ekscentryczna jak Lady Gaga;) oczywiście że sie nie obrażam:) dla mnie ze swoją chudością, szczególnie w porównaniu do moich potężnych i owłosionych chłopaków była jak mała Glizda:) ale to już Wasz kot :D
A jak uważasz, słyszy czy nie?? bo ja nie jestem do konca pewna czy ona taka ignorantka czy rzeczywiście nie słyszy.... według mnie słyszy, choć słabo
no i foty foty!!!
czekam niecierpliwie:)
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch

gosikbaum

Post » Pon lut 22, 2010 10:08 Re: Haus vel Biała Glizda vel Lady GaGa. Devonów moc!!! ;)

Mam wrażenie, że coś słyszy, ale raczej nie wszystko. Chyba, że po prostu nie chce słyszeć i dobrze udaje ;)
Zdaje się lepiej słyszy wyższe dźwięki, na takie się odwraca i widać że 'strzyże' uszami. A może po prostu wyczuwa fale dźwiękowe..

Luss

Post » Pon lut 22, 2010 16:19 Re: Haus vel Biała Glizda vel Lady GaGa. Devonów moc!!! ;)

Luss, Ty mi powiedz jak to zrobiłaś, że Glizda vel Gaga wie, że na szafki nie wchodzić, Pati pół życia spędza w kuchni na szafkach, żeby jej jakieś jedzenie przypadkiem nie ominęło, jak się otwiera lodówkę to przybiega z szybkością wiatru i jest okropnym, niewychowanym żarłokiem :twisted: Żadne z moich zwierząt tak się nie zachowuje. :D
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Pon lut 22, 2010 16:22 Re: Haus vel Biała Glizda vel Lady GaGa. Devonów moc!!! ;)

A czy ja napisałam, że nie wchodzi? Napisałam tylko, że wie, że nie może ;) Czyli że się patrzy w moim kierunku i złazi jak się za szybko do niej zbliżam ;)

Luss

Post » Pon lut 22, 2010 16:32 Re: Haus vel Biała Glizda vel Lady GaGa. Devonów moc!!! ;)

yogusia pisze:Luss, Ty mi powiedz jak to zrobiłaś, że Glizda vel Gaga wie, że na szafki nie wchodzić, Pati pół życia spędza w kuchni na szafkach, żeby jej jakieś jedzenie przypadkiem nie ominęło, jak się otwiera lodówkę to przybiega z szybkością wiatru i jest okropnym, niewychowanym żarłokiem :twisted: Żadne z moich zwierząt tak się nie zachowuje. :D

Jakbym o mojej Norce czytała... :ryk: :ryk: :ryk:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon lut 22, 2010 16:33 Re: Haus vel Biała Glizda vel Lady GaGa. Devonów moc!!! ;)

A tak w ogóle.. Oglądam właśnie starsze zdjęcia ufoczek i mam wrażenie, że białe miało więcej futra na początku. Faktycznie, czy tak to na zdjęciach wyszło?

Luss

Post » Pon lut 22, 2010 17:04 Re: Haus vel Biała Glizda vel Lady GaGa. Devonów moc!!! ;)

no i wydało sie....... a to miała być tajemnica;) wyskubałam Glizdę na podusię;)
a tak poważnie, tak wcześniej miała więcej futra, szczególnie na szyi, nie wiem co maiło wpływ na "nieobrastanie", trochę jej wyrwały chłopaki jak sie kotłowali, u mnie gorąco jest, szczególnie w łazience gdzie spała, ale to musisz fachowców od devonów zapytać co mogło mieć wpływ i jak to "naprawić", Ja swoim chłopakom zaraz kupię EFA Olie na wypadające kudły..
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Pon lut 22, 2010 17:08 Re: Haus vel Biała Glizda vel Lady GaGa. Devonów moc!!! ;)

ewaw pisze:
yogusia pisze:Luss, Ty mi powiedz jak to zrobiłaś, że Glizda vel Gaga wie, że na szafki nie wchodzić, Pati pół życia spędza w kuchni na szafkach, żeby jej jakieś jedzenie przypadkiem nie ominęło, jak się otwiera lodówkę to przybiega z szybkością wiatru i jest okropnym, niewychowanym żarłokiem :twisted: Żadne z moich zwierząt tak się nie zachowuje. :D

Jakbym o mojej Norce czytała... :ryk: :ryk: :ryk:

szafki kuchenne to rzeczywiście fajna rzecz, u nas Luna też stale przesiaduje na nich, sępiąc co popadnie, teraz razem z Kamelkiem..
taki smarkacz i już wskakuje bez problemu :)
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pon lut 22, 2010 17:10 Re: Haus vel Biała Glizda vel Lady GaGa. Devonów moc!!! ;)

gosikbaum pisze:no i wydało sie....... a to miała być tajemnica;) wyskubałam Glizdę na podusię;)
a tak poważnie, tak wcześniej miała więcej futra, szczególnie na szyi, nie wiem co maiło wpływ na "nieobrastanie", trochę jej wyrwały chłopaki jak sie kotłowali, u mnie gorąco jest, szczególnie w łazience gdzie spała, ale to musisz fachowców od devonów zapytać co mogło mieć wpływ i jak to "naprawić", Ja swoim chłopakom zaraz kupię EFA Olie na wypadające kudły..

a Luna wprost przeciwnie..poobrastała wszędzie tam gdzie była przełysiała, może to okresowo tak :roll:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

[poprzednia][następna]