dagmara-olga pisze:ciekawe, co słychać w Olsztynie? Czy u Was widać wiosnę?
Witam serdecznie

O tak. Wiosnę czuć. Chociaż jest pochmurno i dzisiaj padał niezły deszcz. Ale w powietrzu tak jakoś inaczej... Ptaki zaczęły się wykłócać o jakieś swoje sprawy, koty zrzucają intensywnie futerka, ja więcej sprzątam... jak to na wiosnę

Kociaste także zaczęły się dopominać otwarcia balkonu, chyba poczuły, że cieplej na zewnątrz

Poza tym tęsknię do pomidorków, ogórków i nowalijek ogrzanych słońcem (nie tych teraz co są, hodowanych sztucznie), ale do tego pysznego jedzonka jeszcze trzeba poczekać....
Za to Joachim zeżarł mi połowę puszeczki przecieru pomidorowego, który otworzyłam, żeby zrobić zupę. Od razu zadzwoniłam do wetki, czy mu nie zaszkodzi. Nie przyszło mi do głowy, że kot może zjeść przecier... Wetka powiedziała, że trzeba bardzo uważać na wszelkie rzeczy, które mogą zawierać czosnek - bo czosnek bardzo może zaszkodzić. W kocentracie chyba czosnku nie ma, więc mam się nie denerwować

Ale dowiedziałam się, że niektóre gerberki konserwowane są czosnkiem, także uważajcie - czytajcie skład, bo często czytam, że kotom się podaje gerberki....