Kefir & Morfeusz - rozmawiamy o fizjologii :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 20, 2010 19:45 Re: Kefir & Morfeusz - Ronda - po operacji miednicy - szuka DT

Kefir boska mina :ryk:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob lut 20, 2010 19:58 Re: Kefir & Morfeusz - Ronda - po operacji miednicy - szuka DT

http://www.petycje.pl/4786

podpiszcie proszę petycję....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lut 20, 2010 20:02 Re: Kefir & Morfeusz - Ronda - po operacji miednicy - szuka DT

Podpisalam 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie lut 21, 2010 7:05 Re: Kefir & Morfeusz - Ronda - po operacji miednicy - szuka DT

viewtopic.php?f=1&t=107801

MORFINKA NADAL CZEKA NA DOŚWIADCZONY DT....
każda złotówka na operację się przyda...

Sis pisze:Czarnych kotów w łódzkim schronisku dostatek. Na dodatek kotów adopcyjnych, miłych, proludzkich. W miarę szybko znajdują nowe domy.
Czarnym kotem jest też Morfinka.
Rzut oka w kartę - siedzi w schronisku już wiele miesięcy. Rzut oka na kotkę - coś nie tak z jej żuchwą.
Morfinka jest kotem po wypadku, ze złamaną żuchwą. Jej żuchwa jest przełamana pośrodku, niezrośnięta. Kotka jakoś radzi sobie z jedzeniem. Na pewno odczuwa dyskomfot. Ciężko jest być miłym, gdy jedzenie, każdy ruch szczęką powodują ból. Ciężko jest patrzeć na kolejne miłe czarne koty opuszczające kociarnię, szczęśliwe w objęciach swoich nowych właścicieli.
Można schować się w budce, nie wiedzieć, nie czuć, nie chcieć.
I tak spędza dzień za dniem schowana przed wzrokiem.

Obrazek

"Nie, nie wyciągaj mnie, zostaw, ale właśnie tak chcę, byś wyciągnął i pokazał słońce, nie, nie dotykaj mnie, dotknij, tęsknię za ciepłem dłoni, pamiętam, jak jest delikatny, nie, nie przypominaj mi jak wyglądam, że wyglądam normalnie? nie wyglądam, bo inaczej nie byłabym tutaj tak długo.
Wstydzę się. Zostaw, Odejdź.
Wróć.

nie ochodź"

Czego potrzebuje Morfinka?
Tego samego co tamte zdrowe czarne koty - domu i odrobiny ciepła. Swojego miejsca na ziemi.
Potrzebny jest domowy tymczas, który zabierze ją na operację złożenia żuchwy, pozwoli jej na wygojenie się i znajdzie jej nowy domek.
W warunkach schroniska nie ma sensu przeprowadzać zabiegu, tu potrzeba opieki troskliwego domu.
Tylko kto da dom takiej kotce, gdy obok kilka superadopcyjnych i bezproblemowych?
Morfinkę czeka prawdopodobnie dożywotnie skazanie na schronisko.

Gładziłam ją, mówiłam do niej, podsuwałam jedzonko. To będzie piękna i miła kotka, gdy poczuje, że komuś na niej zależy.
Ale najpierw musi zniknąć ból, by znalazło się miejsce dla kociego uśmiechu.
Na razie nie przepada za towarzystwem innych kotów. Człowieka też potrafi pacnąć łapą. Ale co dziwić się kotu po tylu przejściach?
Jest wysterylizowana, ma ujemne testy felv/fiv.

Popatrz na nią - to nie jest taki sam kot jak każdy inny. Koty skrzywdzone potrafią kochać mocniej.

Kto da miejsce w swoim sercu dla Morfinki?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Morfinka ma numer 103.

CoolCaty pisze:Zabieg, którego wymaga Morfinka wymaga doświadczonego weta i odpowiedniego sprzętu. Nie jest to trudny zabieg i koty znoszą go dobrze. Często już następnego dnia jedzą bez problemów. Po miesiącu wyjmuje się druciki i kot jest jak nowy. W czasie rehabilitacji po zabiegu wymaga podawania miękkiego jedzenia. Morfinka ma przełamaną szczękę już od roku. Bardzo potrzebuje zabrania ze schroniska. Bardzo. Jest szczuplutka i ma brzydką sierść, bo nie może się dokładnie umyć. Kiedy śpi wyciągnięta na posłanku, to wygląda jak księżniczka. Będzie przepiękna jak wydobrzeje. Tylko pomocy potrzebuje.

Wpłaty dla Morfinki można kierować na nasze subkonto w Vivie:

38 1370 1109 0000 1706 4838 7307
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kopernika 6/8
00-367 Warszawa
KRS 0000135274
NIP: 525-21-91-290
Bank DnB NORD Polska S.A.

z dopiskiem: Dla Morfinki

Allegro cegiełkowe dla Morfinki:
http://allegro.pl/show_item.php?item=931037045

dziękuję..... :1luvu:

dziękuję, ruru, za zdjęcia :)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie lut 21, 2010 10:23 Re: Kefir & Morfeusz - Ronda - po operacji miednicy - szuka DT

dagmara-olga pisze:http://www.petycje.pl/4786

podpiszcie proszę petycję....

Podpisałam...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie lut 21, 2010 10:25 Re: Kefir & Morfeusz - Ronda - po operacji miednicy - szuka DT

dagmara-olga pisze:dzień dobry! Morfeusz cieszy się promieniami słońca a Kefir to chyba wątpi w nadejście wiosny....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dzień dobry w ten słoneczny dzień przystojniaki... :1luvu: :1luvu:
Wiosna idzie a czarne jest piękne... :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie lut 21, 2010 10:47 Re: Kefir & Morfeusz - Morfinka ...Ronda...czekają na DT

Cześć czarno-czarni, wy też wypatrujecie wiosny?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie lut 21, 2010 10:59 Re: Kefir & Morfeusz - Morfinka ...Ronda...czekają na DT

Daga, ja wplace pod koniec miesiaca cos, beda nadgodziny , bo na razie mam badania Ptysia we wtorek za kupe kasy i wspomoglam dosc mocno na bazarku poznanskie koty. Mam nadzieje ze to nie bedzie za pozno.
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie lut 21, 2010 13:52 Re: Kefir & Morfeusz - Morfinka ...Ronda...czekają na DT

wszyscy pomagamy jak możemy - dziękuję :-) moś
a czarno czarni wypatrują jedzenia...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie lut 21, 2010 20:08 Re: Kefir & Morfeusz - Morfinka ...Ronda...czekają na DT

wieczór Kefira i Morfeusza
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie lut 21, 2010 20:10 Re: Kefir & Morfeusz - Morfinka ...Ronda...czekają na DT

Ale cudnie :) Chłopaki mają cieplutko, mięciutko, sennie.... :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie lut 21, 2010 20:16 Re: Kefir & Morfeusz - Morfinka ...Ronda...czekają na DT

tylko ja biedna nie mam gdzie być senna...
pod tym czerwonym kocem chciałam się położyć, ale Morfeusz był pierwszy..
śpią obaj i sapią miarowo, fantastyczny wieczór :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie lut 21, 2010 20:22 Re: Kefir & Morfeusz - Morfinka ...Ronda...czekają na DT

No cóż..... :lol:

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie lut 21, 2010 22:19 Re: Kefir & Morfeusz - Morfinka ...Ronda...czekają na DT

słodkie śpioszki :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

[poprzednia][następna]