[Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 20, 2010 11:13 Re: [Białystok7] nadal zima...

Basica pisze:tuńczyka z lekami nawet moje Piranie by powciągały...młody wessał aż miło :mrgreen:

No to extra :ok:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Sob lut 20, 2010 12:08 Re: [Białystok7] nadal zima...

Aslanek już u nas hip hip hura !!!! Nieco mniej zorientowanym przypomnę wątek
viewtopic.php?f=13&t=106362&start=0
Ale cudo, a jakie kochane :1luvu: :1luvu: :1luvu: oburczał mła wczoraj, ale dziś zmądrzał, chyba za te papu co dostał :mrgreen: , ale na głaski muszę sobie zasłużyć :twisted:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Sob lut 20, 2010 12:11 Re: [Białystok7] nadal zima...

Szylkretka ciachnięta - nareszcie się udało!Teraz siedzi sobie na szafie, jest spokojna.
Natomiast nasze mieszkanie totalnie zasikane :( :( :(
A już myśleliśmy, że Migotka odpuściła nam...a tu zaatakowała ze wzmożoną siłą! Chyba musimy zebrać jej mocz by sprawdzić czy to nie przypadkiem nerki źle pracują...
Tylko jak teraz pozbyć się tego zapachu, już nawet nie wiem gdzie szukać... :(
Migotka i Endi
Obrazek Obrazek

plaulinal

Od: Sob sty 16, 2010 8:57

Post » Sob lut 20, 2010 13:03 Re: [Białystok7] nadal zima...

Pomarańcza z nadziewanymi w skórkę goździkami skutecznie pochłania zapach moczu kociego - sprawdzone u mojej znajomej, która wzięła kota nie kastrata
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Sob lut 20, 2010 14:37 Re: [Białystok7] nadal zima...

Połówki cytryny /po wycisniętym soku/ wypełnione solą pochłąniają wszelkie przykre zapachy nie tylko kocie, ale wspaniale sprawdzają się w chłodziarce.
Sprawdzone.

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Sob lut 20, 2010 16:09 Re: [Białystok7] nadal zima...

Kawa! Ziarna kawy rozkładamy w woreczkach z materiału bądz w miseczkach. Przerobiłam kiedy miałam tymczasa niekastrata. :ok:
Obrazek

drewa

Od: Śro paź 14, 2009 19:18

Post » Sob lut 20, 2010 16:41 Re: [Białystok7] nadal zima...

Lara 70 Wyslałam wiadomość w sprawie opieki nad kotem w marcu. B. proszę o jej przeczytamie i odpowiedź.
Pozdrawiam.
Obrazek

Lion Kid

Od: Sob sie 01, 2009 16:20

Post » Sob lut 20, 2010 18:41 Re: [Białystok7] nadal zima...

ellza1 pisze:Aslanek już u nas hip hip hura !!!!

super bardzo się cieszę, że Aslan jest z Wami :1luvu:

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Sob lut 20, 2010 19:24 Re: [Białystok7] nadal zima...

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Sob lut 20, 2010 20:56 Re: [Białystok7] nadal zima...

Dzisiaj dzwoniłam do P.Beaty zapytać, jak minęła noc z kicią. Wojny nie było, maleńka jest jeszcze trochę przestraszona i najpewniej czuje się pod kanapą :roll: P.Beata dzielnie cywilizuje futro. Wczoraj ładnie załatwiła się do kuwetki i zjadła (kicia, nie P.Beata :wink: ). Dzisiaj je trochę mniej, ale to może kwestia nieśmiałości. Najważniejsze, że nie uznała prania za kuwetę w przeciwieństwie do swojego brata.. :roll: :roll:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Sob lut 20, 2010 23:24 Re: [Białystok7] nadal zima...

asika5 pisze:
ellza1 pisze:Aslanek już u nas hip hip hura !!!!

super bardzo się cieszę, że Aslan jest z Wami :1luvu:

:mrgreen: ależ to jest kot pierwszy raz widzę, .....taka miłość , on kocha na zabój :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ellza1

Post » Nie lut 21, 2010 0:09 Re: [Białystok7] nadal zima...

bozennak pisze:widzę, ze firanki jakimś cudem masz w porządku, tzn.całe - ja swoje kilka dni temu obcięłam do połowy. Huśtał sie na nich kto chciał i kiedy chciał - przyszła pewna pani i wykrzywila się: ale firanki obrzępolone,to porzez koty?
A skądże, odpowiedziałam, one tak same z siebie ...no i ciach!

No tak, bywają firanki, które mają zdolności do samodestrukcji. Moje firanki zaszalały podczas pobytu Krecików. Reszta pozwoliła im dogorywać w spokoju :)
A co do widywania tymczasów - sprawa indywidualna. Jeśli pytasz czy są jakieś odgórne kontrole to nie. Ale zawsze można zadzwonić i spytać jak się kiciek miewa. Ja często mówię że "przywiozę antyrobaka" lub "odbiorę transporter" żeby móc zobaczyć jak sprawa wygląda "na miejscu". Często kićki przesyłają pozdrowienia, czasem dzwonią... Jest np dziewczyna, która adoptowała kićka od Moni, jakiś rok temu (obecnie Gustaw wcześniej chyba Mister Mini) Dziewczyna dzwoni raz na jakiś czas i o kićku opowiada. Może nie byłoby w tym nic dziwnego, z tym, że aktualnie mieszka w .... Wiedniu :D

Basica pisze:dostałam dziś nowiutkie czarne footro....cudne jest, z tym futrem jestem już prawdziwą czarownicą taką, jak u mnie w podpisie :mrgreen:

Nie mogłam pozwolić byś zmarzła poszukując sobie jakiegoś foootra pod blokiem. Więc masz z dostawą do domu :D

lusesita pisze:ps. czy powinnam zbadać się na wściekliznę czy cóś??? :wink:

A jesteś wściekła 8) :P ???
Nie martw się tymi pogryzieniami. Póki rączka nie odpadła... Pogryzienia kocie niestety goją się paskudnie. Zastrzyk p/tężcowy pewnie nie zaszkodzi, ale mi się nie zdarzyło otrzymać a kocich pogryzień było sporo. Po prostu brak cierpliwości do polskiej służby zdrowia. Natomiast jak łapsko spuchło mi do łokcia i poszła w górę czerwona pręga (ugryzienie w kciuki) to moczyłam w wodzie z sodą i niestety brałam metronidazol -ale to b. mocny antybiotyk i jak się da bez to lepiej bez. Co do wścieklizny - spokojnie. Jak fuuutro przeżyje najbliższe 14 dni to nic wam nie grozi. Więc dbajcie o jego zdrowie i dobre samopoczucie :twisted:

plaulinal pisze:Szylkretka ciachnięta - nareszcie się udało!Teraz siedzi sobie na szafie, jest spokojna.
Natomiast nasze mieszkanie totalnie zasikane :( :( :(

Hm.. a jak się kicia zachowuje? Tj czy nadal marzy o piwnicy???

Ellza - mam nadzieję, że Asłanek się przyjmie i że wyzdrowieje ...

Wczoraj w ramach bardzo niestety krótkiego wychodnego miałam okazję poznać kićki od Luspy. Taka śliczna dziewczynka (cętki jak u lampartka) Babmusia który pojechał do Basicy nie uwieczniliśmy bo ma oczka nieco nie halo i musi się pan kotek podleczyć.
Obrazek;Obrazek
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Nie lut 21, 2010 9:28 Re: [Białystok7] nadal zima...

jestem dziś taaaaka biedna :cry: moje kocury przejęły Bambusia i mam zero kota w poscieli :evil: już razem latają po całym mieszkaniu, a czarny maluszek okazał sie niezłym rozrabiaką, wczoraj kupala zrobił w kuwetkę :1luvu: ale na sio poszedł na kanapę :evil: już nie mam pomysła co z nim zrobić.....wrrrrrrrrr
Korek jeszcze dla fasonu trochę posykuje, ale z Gutkiem są już kumplami całą gębą :mrgreen: Bambuś jest kotem tak miziastym, że nie zdążę jeszcze go dotknąć ręką a on już mruczy i udeptuje :ryk:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Nie lut 21, 2010 11:07 Re: [Białystok7] nadal zima...

Aga@2 Aslan cudo nie kot :1luvu: , jego miłość nie zna granic , ganiają się z Tośką jak małe brzdące, ale ubaw mamy, Brobma patrzy ze zdziwieniem a Wafel udaje, że ignoruje, ale zerka :mrgreen: Apetyt ma , że ho ho , kombajn znaczy :ok: :mrgreen: Musi wyzdrowieć, nie ma innej opcji :ok:

ellza1

Post » Nie lut 21, 2010 13:43 Re: [Białystok7] nadal zima...

Jesteśmy na Kotach :mrgreen:
viewtopic.php?f=1&t=108032&start=0
zapraszam i zapraszywuje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ellza1

[poprzednia][następna]