Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - nasza słodka Rózia odeszła[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 17, 2010 19:07 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ciąg dalszy :-)

Bardzo mi się taki plan dnia podoba. Wykreśliłabym tylko mycie naczyń. :wink:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lut 17, 2010 19:17 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ciąg dalszy :-)

To prawda - bez mycia naczyń dzień idealny :-)

Nie licząc tego że znowu ogarnęły mnie nerwy z mieszkaniem. Oby to zaświadczenie jutro było. Bo inaczej padnę z czarnowidztwa :evil:
Do tego muszę się znowu pouczyć do pracy bo kto wie czy nam jutro testów kontrolnych nie zrobią :evil:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt lut 19, 2010 11:26 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ciąg dalszy :-)

witajcie, jak postępy spraw mieszkaniowych? Jak zdrowie?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lut 19, 2010 23:59 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ciąg dalszy :-)

Hej :-)
Właśnie wróciłam Opola, podpisaliśmy umowę kredytu. Na środę planujemy podpisanie aktu notarialnego.
Myślę że do połowy marca będziemy przeprowadzeni. Mam nadzieję że właściciel mieszkania które wynajmujemy zgodzi się na takie rozwiązanie. W każdym razie jesteśmy coraz bliżej końca.
Teraz czeka mnie weekend w pracy. Ale na osłodę w niedzielę spotkanie z kociarzami we Wro. Wygląda na to że kilka osób się pojawi.
Powinnam iść spać... ziew...

ewung

Post » Sob lut 20, 2010 7:31 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ciąg dalszy :-)

Gratulacje!!!!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob lut 20, 2010 9:16 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ciąg dalszy :-)

Jestem w szoku, jak szybkie są postępy w sprawie mieszkania. :ok:

Bazyliszkowa

Post » Sob lut 20, 2010 12:36 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ciąg dalszy :-)

Nooo :) Dzień dobry :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob lut 20, 2010 19:32 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ciąg dalszy :-)

Wreszcie siedzę w domu i nie licząc tego że czeka mnie wieszanie prania mam zamiar leniuchować.
Z mieszkaniem faktycznie idzie szybko. Sama jestem w szoku. Karol mówi że po prostu tak miało być :-)
Umówiliśmy się z właścicielem obecnego mieszkania że do połowy miesiąca będziemy mieszkać.Mam nadzieję że wszystko się dobrze ułoży i wyrobimy się ze wszystkim. Nie chcieliśmy sprawy wypowiedzenia tego mieszkania zostawić na sam koniec bo potem musielibyśmy płacić za to i nowe mieszkanie. Denerwuję się ale wierzę że wszystko się ułoży.
Na środę planujemy podpisać akt notarialny. Potem szybka wizyta w sądzie i czekamy aż bank przeleje kasę. A potem przeprowadzka.

Coś się przeziębiłam i średnio się czuję. Dlatego zaraz chyba zawinę się w kocyk na kanapie. Herbatkę jakąś dobrą sobie tylko zrobię do tego wylegiwania.

A jutro znowu do pracy. A o 17 kocie spotkanie w "Kociej kołysce". Wygląda na to że kilka osób będzie :-)

ewung

Post » Sob lut 20, 2010 22:59 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ciąg dalszy :-)

Szybko poszło :ok: :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie lut 21, 2010 11:10 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ciąg dalszy :-)

Hej wrocławianie :)
Piękny słoneczny dzień dzisiaj :)

Sihaja

Post » Nie lut 21, 2010 11:31 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ciąg dalszy :-)

Hej :-)
To prawda. Przyjemnie się szło dziś do pracy. Słońce, ciepło mimo że musiało być lekko na minusie. Tylko iść na spacer.

W drugiej połowie lutego mija 5 lat od momentu jak zostaliśmy z Karolem kociarzami. Zamieszkały z nami Dyzia i Rózia i od tego się zaczęło.Momentami trudno uwierzyć, że tyle lat już minęło. Pamiętam jak mi się wydawało, że dwa koty to max :ryk:
Mojej rodzinie się to nie podobało. Takie zobowiązanie brać na siebie. Pewnie, nie wiadomo co by było jakbyśmy kotów nie mieli. Ale czy byłoby lepiej. Ok byłoby więcej kasy ale czy szczęścia? Kocham te moje koty bardzo mocno.

Dyziu i Różyczko - dziękuję Wam za te pięć lat i obyśmy cieszyli się sobą jak najdłużej :1luvu:

ewung

Post » Nie lut 21, 2010 11:39 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mija pięć lat z Dyzią i Rózią

Obrazek
Tak było pięć lat temu. Dyzia mały wypłoszek, jeszcze nie do końca zdrowy po chorobie. Rózia płochliwa i początkowo nieśmiała. Nasze kochane dziewczynki.

ewung

Post » Nie lut 21, 2010 11:44 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mija pięć lat z Dyzią i Rózią

Gratuluję pięknej rocznicy :D

Bazyliszkowa

Post » Nie lut 21, 2010 11:48 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mija pięć lat z Dyzią i Rózią

No proszę :) Gratulacje :)
Ja czasem też się zastanawiam, jakby było bez kotów... I jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić... Już chyba nie potrafię :)
Mam tylko kłopot z wyjazdami - nie mam kogo poprosić, żeby się zaopiekował moimi kochanymi futerkami. Nie wiem, co będzie z urlopem w tym roku.... Ale może jakoś to będzie :) Za to radości i wzruszeń jakie od nich otrzymuję nie oddałabym za żadne skarby :)

Sihaja

Post » Nie lut 21, 2010 11:53 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mija pięć lat z Dyzią i Rózią

No ja też się martwię o wyjazdy. Na razie nie było problemu bo blisko mieszka koleżanka kociara i wpadałyśmy opiekować się sobie kotami. Teraz będzie zdecydowanie dalej. Czy da radę żebyśmy tak do siebie dojeżdżały? Może być naprawdę ciężko. No nic jak już się przeprowadzimy to będziemy szukać jakiś sąsiadów kociarzy.
Albo będziemy spędzać urlop na balkonie i nad pobliską rzeczką :-)

ewung

[poprzednia][następna]