Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 19, 2010 20:16 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

jessi74 pisze:ja osobiście zamiast na detektywa przeznaczyłabym pieniądze na szczepienie i testy dwóch koteczek, są jeszcze na ulicy, mamy dla nich miejsce w azylku, trzeba tylko złapać , zdiagnozować, w razie potrzeby wyleczyć, wyprawkę "na nowe miejsce " kupić , kotki jeszcze na ulicy, w centrum miasta....... viewtopic.php?f=13&t=96655

nie zrozumcie mnie źle..............

Można też tak na to spojrzeć. Ale - myślę, że każdy sam podejmie decyzje, co jest najważniejsze, na co chce przeznaczyć fundusze.

Chodzi o to, że byli ludzie, z całej Polski, którzy chcieli przeznaczyć pieniądze na znalezienie oprawców tamtej koteczki. Także redakcja "Nieznanego świata". Oni nie proponowali pokrywania sterylek itd. A to było dużo pieniędzy. Myślę, że wystarczyłoby. Nie trzeba by robić osobnej zbiórki, gdyby dotrzeć do tamtych osób.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt lut 19, 2010 20:27 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Owszem boli i to bardzo...wszyscy byli bardzo zropzpaczeni.. I na tym sie ta sprawa zakonczy...Wszyscy sobie poplakali....pozegnali Tymka i to by bylo na tyle
Nikt nie ma ochoty poszukac sprawcow i dlatego dzieje sie tyle krzywdy biednym zwierzatkom - gdyz ludzka pomoc ogranicza sie tylko do kastrowania i dokarmiania...

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt lut 19, 2010 20:36 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

chyba na www.pkdt.pl jest petycja do premiera D.Tuska - gdzie podpisalo sie chyba juz w tej chwili ok 2000 osob, domagajac sie wyzszych kar za znecanie sie nad zwierzetami - gdyby kazdy z nich dal tylko po 10 zlotych to moznaby wynajac detektywa w obdywu tych brutalnych sprawach i wowczas wciagnac w te sprawy prokurature i wszystkie gazety nawet w calej Polsce - zbrodniarzy i dreczycieli zwierzat przykladnie i pokazowo ukarac, naglosnic sprawe w mediach, byc moze to by co nieco poskutkowalo, chociaz napewno nie za zawsze - ale zbrodniarze czuli by sie moze mniej bezkarni. Powtarzam po roz kolejny JESTESMY TO WINNI TYM UMECZONYM ISTOTOM!

Cindy

Post » Pt lut 19, 2010 20:42 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

No właśnie mnie przeraża odpuszczenie tego... Będą kolejne sprawy...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt lut 19, 2010 20:46 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

jessi74 pisze:ja osobiście zamiast na detektywa przeznaczyłabym pieniądze na szczepienie i testy dwóch koteczek, są jeszcze na ulicy, mamy dla nich miejsce w azylku, trzeba tylko złapać , zdiagnozować, w razie potrzeby wyleczyć, wyprawkę "na nowe miejsce " kupić , kotki jeszcze na ulicy, w centrum miasta....... viewtopic.php?f=13&t=96655

Pieniędzy zawsze mało, a potrzeb dużo...

W tej dzielnicy dużo jest bezdomnych, bardzo miłych i zbyt ufnych kotków dla których nie starczy nie tylko DS, ale i DT. Niezidentyfikowany dręczyciel kotów będzie miał w czym wybierać...
Możesz jeszcze sobie uzbierać na te szczepienia i testy.
A może Twój wet zrobi to na kredyt?
Dług da się jakoś spłacić...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pt lut 19, 2010 20:49 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

http://www.petycje.pl/4786 prosze - mozna podpisc petycje - ale zeby ukarac sprawcow trzeba ich znalezc - a kto ma to zrobic jesli nie MY!

Cindy

Post » Pt lut 19, 2010 21:00 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Cindy pisze:http://www.petycje.pl/4786 prosze - mozna podpisc petycje - ale zeby ukarac sprawcow trzeba ich znalezc - a kto ma to zrobic jesli nie MY!

podpisalam

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt lut 19, 2010 21:15 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

[quote="tillibulek"][quote="Cindy"]http://www.petycje.pl/4786 prosze - mozna podpisc petycje - ale zeby ukarac sprawcow trzeba ich znalezc - a kto ma to zrobic jesli nie MY![/quote]

podpisalam[/quote]
Super :ok:

Cindy

Post » Pt lut 19, 2010 21:17 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Tak, to jest koszmar!!!!!!!!! Nie zostawiajmy tego bez echa, proszę!!!!!!!!!!! Chętnie podpiszę, chętnie pomogę.
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt lut 19, 2010 21:42 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Dzis jestem w jeszcze wiekszym szoku i rozpaczy! Nie wiedzialam wczesniej o koteczce z Gorzowa Wlkp. JAK MOZNA POZOSTAWIC TO BEZ DALSZEGO DZIALANIA! Takie wypadki beda sie powtarzac jesli nie podejmiemy zadnych krokow - zwyrodnialcy poczuja sie bardziej BEZKARNI I PEWNI SIEBIE. RATUJMY NASZE KOTY, PSY, DZIECI - byc moze SIEBIE SAMYCH - W OBU WYPADKACH TRZEBA ZNALEZC SPRAWCOW - CZY KTOS MNIE SLYSZY!

Cindy

Post » Pt lut 19, 2010 21:49 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Tymuś.....
naprawdę myślałam że ci się uda.Zawsze będę o tobie pamiętać :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
[*]Bazyl - przepraszam...dziękuję że byłeś
[*]Fibi - wybacz mi...

kasiek252

Od: Śro sty 06, 2010 12:12

Post » Pt lut 19, 2010 21:57 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

podpisałam
[*]Bazyl - przepraszam...dziękuję że byłeś
[*]Fibi - wybacz mi...

kasiek252

Od: Śro sty 06, 2010 12:12

Post » Pt lut 19, 2010 22:04 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Cindy pisze:No to zapowiada sie jak w przypadku koteczki z Gorzowa Wlkp. Mimo wielkieigo oburzenia na oprawcow - sprawa rozeszla sie po kosciach...Nie nalezy sie dziwic, ze bestie czuja sie zupelnie bezkarnie. Zadna gazeta nie bedzie za nas tropic bandytow...Prokurator moze postawic zarzut konkretnemu oskarzonemu, ale NIKT nie bedzie szukac sprawcy - NIKT ZA NAS TEGO NIE ZROBI!

nie sądzę żebyśmy odpuścili szukania sprawcy, sama pierwsza chciałabym wiedzieć kto nim jest..........

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt lut 19, 2010 22:15 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Agulas74 pisze:

Można też tak na to spojrzeć. Ale - myślę, że każdy sam podejmie decyzje, co jest najważniejsze, na co chce przeznaczyć fundusze.

Chodzi o to, że byli ludzie, z całej Polski, którzy chcieli przeznaczyć pieniądze na znalezienie oprawców tamtej koteczki. Także redakcja "Nieznanego świata". Oni nie proponowali pokrywania sterylek itd. A to było dużo pieniędzy. Myślę, że wystarczyłoby. Nie trzeba by robić osobnej zbiórki, gdyby dotrzeć do tamtych osób.

nie mam też czasu ani możliwości śledzić każdego postu - wybaczcie :oops: dlatego tak jak pisałam, prosze o informację gdyby ktoś miał taką wolę aby odesłać mu wpłacone na Tymka pieniądze, lub nie zgadzał się ze sposobem ich przeznaczenia, prosiłabym takie informacje bezpośrednio do mnie na PW

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt lut 19, 2010 22:16 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

;( strasznie mi smutno.... ból tak okropny, że szkoda gadać. Przynajmniej już nic go nie boli i żaden........... już nie uczyni go swoim workiem treningowym. Nie życzę nigdy nikomu źle, ale w tym przypadku przy świadkach chcę życzyć oprawcy Tymusia aby ktoś kiedyś postąpił z nim tak jak on z tym biedactwem. Niech cierpi, niech woła pomocy i niech jej nie dostanie!!!

Tymusiu.... a ja już opowiadałam o Tobie wszystkim którzy mogli coś wpłacić... chciałam dla Ciebie robić bazarki.... tak mi smutno.
Łzy tutaj już niczego nie zmienią. Trzeba odnaleźć i ukarać tego "kogoś" a raczej tą plugawą rzecz (bo na miano istoty żywej nie zasługuje).
[*] kiedyś Tymusiu się zobaczymy zgodnie z moją ludzko-zwierzęcą wizją zaświatów.

niezniszczalna

Od: Czw lut 11, 2010 17:51

[poprzednia][następna]