CHOMICZÓWKA, JUŻ TYLKO 1 MALUCH NA BAZARKU POTRZEBNY DT!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 10, 2010 18:51 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Czy ja pisałam, że Tymek to koci aniołek? To wszystko odwołuję. To szkodnik jest utrapiony. Nie można mu na noc zostawić otwartej łazienki. Bo "sprząta", wycinanki robi z papieru toaletowego lub szatkuje gąbeczkę. :twisted:

A oto dowód.

Obrazek
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon lut 15, 2010 20:38 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

No niestety Tymek dalej na antybiotyku do 14 dni. Cały czas ma powiekszone węzły chłonne, pod żuchwą i podkolanowe, z tyłu i z przodu. Antybiotyk do czwartku, a za tydzień kontrola.
Natomiast objawy w postaci kichania i sapki mu minęły na szczęscie. Apetyt ma.
Mam nadzieję, że te powiększone węzły nie oznaczają żadnych złych rzeczy.
Obrazek

mimbla64

Post » Wto lut 16, 2010 10:07 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

:ok: za Tymka

moje panny jakby ok, choc Tamara jeszcze na kroplach do oczu
Fiolka sie przedwczoraj porzygała i pobiegunkowała na raz :roll: ale to zdaje sie bylo odklaczanie
bo wczoraj jej humor wrocil
dzis idziemy z Asia i jej uszkami na kontrole
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto lut 16, 2010 17:37 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Marylu mam nadzieję, że z Asią będzie w porządku. Jak długo już jej antybiotyk dajesz i w czym?
Tymek jadł ładnie w wołowince, ale coś się od niedzieli zbiesił i musiałam mu do pyszczka w maśle wkładać.
Kupowałam mu ostatnio nowe karmy i ładnie je bozitę i orijen. Najgorzej acanę. Biomil też jadł pięknie. Marylu, a biomil to się w internecie zamawia?Przepraszam, pytałam już o to, ale zapomniałam.
Obrazek

mimbla64

Post » Wto lut 16, 2010 18:20 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

A tu nowe zdjęcia Tymka.

Obrazek
Tymek pierwszy raz u mnie zetknął się z potworem odkurzaczem i się dobrze schował.

Obrazek
A tutaj technika pobierania suchego pokarmu. Tymek suche z miseczki wyrzuca łapką na podłogę. Dlatego postanowiłam mu to troche utrudnic i daję suche w szklance.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mimbla64

Post » Pt lut 19, 2010 14:25 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Tymek już po antybiotyku, w poniedziałek idziemy na kontrolę węzłów chłonnych do lekarza.
Marylu te powiększone węzły to chyba wskazanie do testów?
Kiedy mam Tymkowi badanie zrobić, od razu po antybiotyku, czy odczekać ze dwa tygodnie?

Obrazek
Uroczy Tymkowy pysio...

Obrazek
A tu nowa zabawka, zobaczyłam ją na wątku Mikitki. Ale muszę jeszcze dokupić ze dwa segmenty. Jak piłka jest cała schowana pod tym przezroczystym plastykiem, to Tymek juz jej nie widzi. Aż wtedy popiskuje z zapału, gdzie ta piłka.
Obrazek

mimbla64

Post » Pt lut 19, 2010 14:34 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

jak się ta zabawka zwie:) ?

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Pt lut 19, 2010 14:45 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Ulinek nazywa się to Tor zabaw, firmy Hagen. Mozna to kupić w necie, ale w tej chwili drogo. Mozna kupic dwa tory i składać razem. A do srodka wstawić "Centrum masażu dla kota." 8)
viewtopic.php?f=1&t=103928&hilit=Mikitka&start=1095
Na tej stronie jest zdjęcie, dwóch torów razem złozonych, a w środku wstawione centrum masazu. To było kupione w komplecie w sklepie internetowym, który się na dole miau reklamuje.

edit: I znowu można kupić.
Ostatnio edytowano Pt lut 19, 2010 15:15 przez mimbla64, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mimbla64

Post » Pt lut 19, 2010 15:08 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

powiekszone węzły mogą byc jeszcze po infekcji i to tylko te pożuchwowe
wskazanie do testow to powiekszone wszystkie węzły chłonne

Asia dostawala Betamox podskornie i Surolan zakraplany do ucha
w tym tygodniu juz zakonczylismy a podawalam tak gdzies ze 2 tygodnie

Biomill zamawiam bezpośrenio u dystrybutora w Krakowie, ale min zamowienie za 120 zł
w razie czego sluze kontaktem

Tymek sliczny :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pt lut 19, 2010 15:11 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Marylu on ma powiększone na razie wszystkie węzły. Tak było po 10 dniach podawania unidoksu.
A pan doktor, chociaż wspomniał o chorobach zakaźnych, to powiedział mi, że nie ma sensu robić testów, jak kot nie ma innych objawów niż węzły. Bo się białaczki nie leczy i nic nie mozna zrobić. Sama nie wiem, co o tym myśleć. Podawanie interferonu, to co jest?
Obrazek

mimbla64

Post » Pt lut 19, 2010 15:34 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Ale fajne zabawki......no to wiem na co będę oszczędzać .potwory dostaną na gwiazdkę :wink:

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Pt lut 19, 2010 16:17 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

ulinek0 pisze:Ale fajne zabawki......no to wiem na co będę oszczędzać .potwory dostaną na gwiazdkę :wink:

Ulinek no co ty, nie bądź taka. Do gwiazdki za daleko. :wink:
Obrazek

mimbla64

Post » Sob lut 20, 2010 16:27 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

mimbla64 pisze:Marylu on ma powiększone na razie wszystkie węzły. Tak było po 10 dniach podawania unidoksu.
A pan doktor, chociaż wspomniał o chorobach zakaźnych, to powiedział mi, że nie ma sensu robić testów, jak kot nie ma innych objawów niż węzły. Bo się białaczki nie leczy i nic nie mozna zrobić. Sama nie wiem, co o tym myśleć. Podawanie interferonu, to co jest?

ej, co Ty masz za pana doktora?
bialaczke mozna zwalczyc na poczatku choroby, to sie zdarza
a potem przynajmniej utrzymywac w dobrej kondycji dzięki podawanym lekom, w tym interferonu
na Bialobrzeskiej jest dostepny, juz rozcienczony, podaje sie przez tydzien, potem tydzien przerwy

jesli masz obawy to testy zrob, bedziesz spala spokojniej jesli wyjda ujemne
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob lut 20, 2010 17:13 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Marylu testy zrobie, wyjscia nie mam. Byłoby mi trudno go uczciwie wydać bez testów. Pytanie tylko, czy po antybiotyku trzeba czekać, czy antybiotyk na wyniki krwi i testy wpływa? Tymek ostatnią dawkę unidoksu dostał w czwartek.

A tak już na inny temat, czy słyszłaś o tym, że kotom do ukończenia pierwszego roku nie powinno się podawać unidoksu?

A pan doktor jest z vetki na Modlińskiej, to już drugi lekarz z vetki, który uważa, że przy białaczce nic nie można zrobić.
Obrazek

mimbla64

Post » Sob lut 20, 2010 17:23 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

zapytaj co ludzie sadza na temat tych wetow, ale ja jednak przy bialaczce (a to juz 3 kot) cos robie

weci z bialpobrzeskiej unidox podawali malutkim, 2-miesiecznym kociakom
i nie tylko moim, uznajac go za lek b. skuteczny przy kk
o ile dobrze pamietam to negatywnie mogl wplywac na zeby, ale to statystycznie rzadko
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

[poprzednia][następna]