Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 16, 2010 8:59 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

Nie ma sprawy mogę go podrzucić do lecznicy do Emilki, tylko mam jeszcze prośbę weźcie kontenerek, bo ja już niestety dwa kontenerki osobiste utraciłam :( i nie chciałabym mojego kontenerka wysyłać do Krakowa :wink: wieczorem dziś pojadę po niego do schroniska, więc proszę dajcie znać czy transport do Bytomia kociaka jest pewny, mam nadzieję, że syjamek jeszcze będzie w schronisku.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lut 16, 2010 10:02 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

noemik pisze:o której będziesz w lecznicy?
wstępny przegląd byłby bardzo wskazany.
mogę dostać namiary na Ciebie na pw?

Będę od 14:30 do 20:00, wysyłam pw
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Wto lut 16, 2010 10:21 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

dzięki za wieści na pw.
jesli kocurek nie będzie jechał, przyjedziemy po syjamka jutro i tak.
trzymam kciuki, żeby jednak jeszcze dziś był w schronie.
wieczorem będziemy się umawiać juz konkretnie, dobrze?
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Wto lut 16, 2010 10:28 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

Dam znać, ale najwcześniej około 20 jak nie później, zależy jak się wyrobię.

terenia1

Post » Wto lut 16, 2010 10:30 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

Więc tak, mój syjamowy rzecznik (:D) napisał wszystko. Przepraszam za brak pisania, ale nie miałam jak. Sprawa ma się tak, że od zawsze marzę o syjamskim kocie, ale nie jest to dobry czas na kolejnego (czwartego) Rezydenta, ale na Tymczasa owszem (drugiego), a przy okazji zobaczę, czy te syjamy to są koty dla mnie, bo z urody na pewno. :)
Jak pisała Kasia, jak kot zostanie wyciągnięty, będziemy się szczegółowo umawiać.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto lut 16, 2010 10:39 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

to teraz mocne kciuki za wieczorną wizytę w schronie.
czekamy na dobre wieści.
Obrazek

noemik

Post » Wto lut 16, 2010 22:03 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

Syjamek już u mnie. Kocurek niestety niekastrowany, kotek ma podobnież około 6 lat i ma na imię Kerbi. Podobnież jego właścicielka jest bardzo chora i nie może się nim już opiekować do schroniska przyniosła go sąsiadka. Tyle co się dowiedziałam w schronisku. Kocurek bardzo spokojny podczas drogi do domu w samochodzie nawet nie miauknął, i nawet jak podjachałam pod dom zastanawiałam się czy go przez przypadek nie zapomniałam zabrać. Jak na moje oko wygląda dobrze, dość zadbany, łagodny daje się wygłaskać. Dałm mu jeść i pić, podjadł troszkę, suchego i mokrego. Jest wystraszony, ale chyba nie ma jakiegoś strzaszliwego stresa. Chłopak siedzi sobie w klacie na posłanku. Faktycznie jest piękny, oczęta ma niebieskie. Dobrze, że chociaż on miał szczęście w schronie ponad 20 nieboraków, przywiezione w ciągu dosłownie 3 dni przez łapacza zatrudnionego przez miasto.

terenia1

Post » Wto lut 16, 2010 22:54 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

Ok, super, że mu się udało. Powinnyśmy wyjechać ok. 17, wiec w sos ok. 18 bedziemy, wczesniej zadzwonimy, do kogo?
Obrazek

noemik

Post » Wto lut 16, 2010 23:11 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

noemik pisze:Ok, super, że mu się udało. Powinnyśmy wyjechać ok. 17, wiec w sos ok. 18 bedziemy, wczesniej zadzwonimy, do kogo?

Najlepiej chyba do Emilki, ja powinnam zdążyć kociaka dowieźć do lecznicy. Obejrzałam sobie go troszkę lepiej, ale nie chciałam go zbyt stresować, uszy wyglądają na czyste, ale zęby chyba nie do końca w dobrym stanie, chyba jakiś kamień na zębach, ale z pyszczka mu nie śmierdzi. W każdym bądź razie najważniejsze że kociak je i pije.

terenia1

Post » Śro lut 17, 2010 8:30 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

Swietnie , ze sie udalo! :-) Prawde mowiac liczylam na taka akcje. :wink:
6 letni niekastrowany.. Ciekawe ile kociakow zostawil po sobie. :? Dobrze, ze zdazylyscie.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Śro lut 17, 2010 11:06 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

Ciesze sie ze udalo sie zorganizowac transport Kerbiego - niestety, Ivan nie pojedzie dzis do DS, jego potencjalna opiekunka wyladowala w szpitalu nad ranem wczoraj.
Niekastrowany syjam 8O
dobrze ze udalo sie zdazyc..... dziewczyny wielkie jestescie :)

pozdrowienia dla Sosnowca zza rzeki (tj z Piekar Slaskich) ;)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro lut 17, 2010 11:19 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

terenia1 pisze:
noemik pisze:Ok, super, że mu się udało. Powinnyśmy wyjechać ok. 17, wiec w sos ok. 18 bedziemy, wczesniej zadzwonimy, do kogo?

Najlepiej chyba do Emilki, ja powinnam zdążyć kociaka dowieźć do lecznicy. Obejrzałam sobie go troszkę lepiej, ale nie chciałam go zbyt stresować, uszy wyglądają na czyste, ale zęby chyba nie do końca w dobrym stanie, chyba jakiś kamień na zębach, ale z pyszczka mu nie śmierdzi. W każdym bądź razie najważniejsze że kociak je i pije.

ok, przyjedziemy do lecznicy, możemy mieć poślizg czasowy, ale przyjedziemy na pewno, raczej przed 7mą zdążymy.
Obrazek

noemik

Post » Czw lut 18, 2010 23:42 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

:roll:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw lut 18, 2010 23:47 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

No Pawełku syjamek Kerbi od wczoraj w Krakowie :) dziewczyny pewnie coś niebawem napiszą :)

terenia1

Post » Pt lut 19, 2010 7:48 Re: Piękny syjam w schronie - Sosnowiec pilnie DT

wczoraj nie bylo czasu, żeby napisać. urwanie kapelusza.
Kerbi/teraz już Gatto był wczoraj u weta. Ma ostre zapalenie gardła, zaburzenia na tle hormonalnym, a przez to wyłysiały kawałek ogona. DOdatkowo kawałek odszczepionego żebra pod skórą, miał robione z djęcie rtg, ale poza tym ok.
hormony mają się ustabilizować po kastracji.
dostał antybiotyk na cały tydzień.
jest bardzo fajnym, spokojnym kotem. :)
bardzo lubi być głaskany i noszony na rękach.
Ostatnio edytowano Pt lut 19, 2010 9:41 przez noemik, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

noemik

[poprzednia][następna]