Białowąsa Pipi-żegnaj koteczko krakowianko :( [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 18, 2010 15:06 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Sola, pieknie napisane. Z amądry domek dla Pipi :ok:

Wania, Ty się rozbierankami z kubraczka nie zasłaniaj tylko nam jakąś Pipi na foto wrzuć, bo na głodzie jedziemy :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lut 18, 2010 18:21 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Obrazek
Smutna kuleczka.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Czw lut 18, 2010 19:34 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Nie smutkuj Pipinko...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lut 18, 2010 19:40 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Waniu, czy Pipi cały czas taka smutna? czy troszke się rusza po domu? Jak z jedzonkiem i innymi ogonkami?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw lut 18, 2010 20:38 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Rusza się trochę, kiedy wchodzę do pokoju, to albo siedzi na stole, albo na klatce, albo na fotelu. I bardzo lubi mizianki, ale czeka na moją inicjatywę raczej. To nie jest koteczka, która od razu zwiedzi cały dom, wskoczy na kolana, wywali brzuszek - ją trzeba do siebie przekonać.
Warto uprzedzać domki, że kota nie da się poznać szybko, te pierwsze dni o niczym nie świadczą. Kotu trzeba dać czas. Są strachulce, które tydzień siedzą za kanapą i tylko nocą wyjadają z miseczki, a potem stają się megaprzytulakami.
A są też koty, które na początku znajomości przymilają się, szukają wsparcia, udeptują, mruczą, a kiedy poczują się pewnie, to dystansują się od człowieka i tylko od czasu do czasu zaszczycają go swoją uwagą.

Inne koty, jeśli któremuś uda się wtargnąć do jej pokoju, obserwuje z uwagą, ale nie panikuje.
Obrazek

wania71

Post » Pt lut 19, 2010 0:00 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

ona tęskni za Jasdor, ale jak znajdzie fajny domek to będzie szczęśliwa i jedyna, ja właśnie wracam z suszarni, dałam kici jeść i wyczesałam ją.. i tak mnie ugryzła, że mam dwie ogromne szramy, a krew się lała ciurkiem, ale potem jej się zrobiło przykro, i przytulała się do mnie, babcia jedna, myślę że może "przeczesałam" ją po posterylkowym szwie... :? :kotek:
pozdrówka!!!
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt lut 19, 2010 10:03 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Cześć Pipilotto! :1luvu:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt lut 19, 2010 12:57 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Jakieś ciekawe zapytania o Pipi-smutaskę były ? :roll:

Czas uleczy wszystkie smutki, trzeba być cierpliwym :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt lut 19, 2010 14:04 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Ciesze się, że Pipi u Wani i nie musi pływać w tym roztapiającym się śniegu. Jak przyjeżdżam z pracy szukam wzrokiem w najbliższej okolicy następnego futrzastego czworonoga, ale na razie - brak takowych.
Telefonów zero, pytań - zero, maili - zero.
Został mi jeden domek do przepatrzenia. Może w przyszłym tygodniu sie wybiorę. Ale jakoś intuicja mi podpowiada, że to nie ten, którego szukamy.

jasdor

Post » Pt lut 19, 2010 14:11 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Jasdor, spokojnie.
Pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lut 20, 2010 11:48 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Zauważyłam, że kotka ma coś nie w porządku z kośćmi w okolicy szyi, karku, łopatek - tam pod skórą jest taka ostra kość, której u innych kotów nie ma. Może to jakiś uraz był? W ruchu tego nie widać, nie boli przy obmacywaniu, ale nawet poprosiłam męża o konsultacje :wink: i potwierdza.
Zastanawiam się, czy tego nie prześwietlić, a może to niepotrzebny stres dla kici, bo najwyraźniej nie dokucza jej to wcale.
Obrazek

wania71

Post » Sob lut 20, 2010 17:08 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Przez ten czas, kiedy się nią opiekowałam nie zauważyłam nigdy jakichkolwiek zmian w jej zachowaniu z powodów, które opisuje Wania.
Nawet jak ją głaskałam nigdy nie zwróciłam uwagi, że coś jest nie w porządku. Może to jakaś stara historia, nigdy nie kulała, ani nie dawała po sobie poznać, że coś nie tak!
Waniu, jak trzeba zrobić prześwietlenie, to zrób to. Jak brałam ją na ręce i głaskałam, nigdy nie skarżyła się na ból w tej okolicy. Ale ona nigdy się na NIC nie skarżyła.
Cieszyła się z jedzonka i kontaktu z człowiekiem.

jasdor

Post » Sob lut 20, 2010 22:40 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

te kicie podwórkowe tzw. bezdomne są najwdzięczniejsze, z biedy smakuje im wszystko, cieszą się z byle jakiego schronienia, a jak jakiś Duży jeszcze zaszczyci miziankami, to szczyt szczęścia !!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: kochane zwierzaki, to wzór do naśladowania dla nas ludzi, trzeba się cieszyć każdym dniem, każdym drobiazgiem... :P
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie lut 21, 2010 14:13 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Pippi nie badz smutna, domek sie znajdzie na pewno....
Ucaluj ode mnie, waniu droga, Pipilotte jesli sobie panienka na to pozwoli - kochana pingwinka :1luvu:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie lut 21, 2010 14:38 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Czy Pipi sprawia wrażenie, że tęskni trochę za wychodzeniem na dwór? Zawsze większość czasu spędzała na polu więc pewnie trudno sie jej przyzwyczaić do nowych warunków.

jasdor

[poprzednia][następna]