Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 18, 2010 14:08 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Okłady z @@ a tu nadciąga rocznica!:)

bry :)
dotarlam do krakówka, widze ze teraz Ty przechodzisz to co ja rok temu...
kciuki za zeby :)
gratulacje z powodu rocznicy :)
zdjecia piekne...

jak bede miec chwile wiecej to napisze cos madrzejszego
aaa i spoznione ale szczere zyczenia z okazji Dnia Kota :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw lut 18, 2010 14:15 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Okłady z @@ a tu nadciąga rocznica!:)

Sola! Jak jo Cie dawno nie widziała! Toż i nie uchodzi. No, jo u Ciebie była, widziała, czytała... "Nie dość że ślepy to jeszcze nie widzi!" :ryk: :ryk:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Czw lut 18, 2010 14:18 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Okłady z @@ a tu nadciąga rocznica!:)

kinga w. pisze:Sola! Jak jo Cie dawno nie widziała! Toż i nie uchodzi. No, jo u Ciebie była, widziała, czytała... "Nie dość że ślepy to jeszcze nie widzi!" :ryk: :ryk:

Ja, dobre to bylo, pra? Jakzem to uslyszole to zech myslola ze spadne w tym szpitalnym antryju na podloga ze smichu :ryk: :ryk: :ryk:
Teroz juz wiysz, dzioucha, czymu jo tak przaja tam byc? :)

solangelica

Post » Czw lut 18, 2010 14:23 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Okłady z @@ a tu nadciąga rocznica!:)

Wiysz co? Nie tylko na Śląsku ludziska som takie.
Dzisiejsza obserwacja z nieco mniej śmiesznej beczki...
Otóż wracając dziś od zębologa ulicą głowną miasta mego widoczek następujący dostrzegłam:
Po stronie ulicy prawej, na dachu piętrowej, wysokiej kamienicy, facet z łopatą, uwiązany na linie coby za daleko od komina się nie udał, narzędziem owym w garzci trzymanym śnieg z tegoż dachu zrzucał na znajdujący się poniżej chodnik. Po stronie ulicy lewej, na chodniku dziewczę młode acz pełnoletnie, urody niepospolitej (ładna!) stało i przechodniów ostrzegało żeby się w pole rażenia nie pchali (dodatkowo chodnik pod budynkiem był odgrodzony taśmą) a łopaciarzowi na dachu meldowało jeśli ktoś wchodził do znajdującego się w kamienicy banku lub z niego wychodził. Łopaciarz przerywał wówczas dzieło. Przede mną idąca niewiasta w wieku średnim, przeszła tuż obok dziewczęcia pilnującego całokształtu operacji i skierowała się żwawo przez jezdnię wprost pod lecący z góry śnieg. Dziewczę zawołało na nią ostrzegawczo. Brak reakcji. Dziewczę przestraszone już cokolwiek Krzyknęło: "Uwaga, proszę pani!" Na co "pani" lekko się odwracając w malowniczym półbiegu: "Spierdalaj!"
Opadła mi szczęka i co tylko jeszcze mogło.
Obrazek

kinga w.

Post » Czw lut 18, 2010 14:49 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Okłady z @@ a tu nadciąga rocznica!:)

Dzień dobry. Współczuję zębologa. Ja się wybieram od dwóch lat i jakoś dojść nie mogę. Boję się zwyczajnie... Gile mnie za to dopadły potężne. A oprócz tego inne zmartwienia... A chamstwa na ulicy, w sklepach i w innych przybytkach nigdzie nie brakuje. Nic na to nie poradzimy.

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw lut 18, 2010 15:05 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Okłady z @@ a tu nadciąga rocznica!:)

kinga w. pisze:(...) Na co "pani" lekko się odwracając w malowniczym półbiegu: "Spierdalaj!"
Opadła mi szczęka i co tylko jeszcze mogło.

Buhahahahaha!!!!!!!
Fajni jestesmy :) :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

solangelica

Post » Czw lut 18, 2010 15:08 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Okłady z @@ a tu nadciąga rocznica!:)

Maciejowa, czy Ty myślisz że gdyby mnie ząb nie zaczął napier... to bym się wybrała?? Czy ja wyglądam na maso?? Jak mnie bolało od rana w niedzielę, to w poniedziałek dojrzałam! :mrgreen:
Oj, Sola... JA tej dziewczynie współczuję - dostała strzała jak w twarz. Stary trick psychologiczny tu zapracował rewelacyjnie, wyglądała jak zbity pies. Aż się zatrzymałam pogadać chwilę żeby jej się to choć trochę rozmydliło.
Obrazek

kinga w.

Post » Pt lut 19, 2010 8:11 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Nadeszła rocznica!:)

Ogłaszam niniejszym Dzień Tyśka!
Dziś mija rok, odkąd to niepełnosprytne kocię zagościło w naszych progach. Mózg jego składa się z 10 szarych komórek - po jednej na każdą łapę, żeby się nie plątały w biegu do miski, reszta na żołądek.
Pierwsze chwile - ja wbity w kąt.
Obrazek

Zobaczmy jak to wygląda...
Obrazek

W razie czego będę wiał!
Obrazek

Ona mnie śledzi!
Obrazek

Nie jest tak źle...
Obrazek

Co prawda on chyba czyha na moje życie...
Obrazek

... ale chyba jednak ktoś mnie kocha!
Obrazek

Mam swój kocyk na drapaku i nie wieje mi od drzwi - opalamy się!
Obrazek
Obrazek

kinga w.

Post » Pt lut 19, 2010 8:48 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Nadeszła rocznica!:)

:piwa: :piwa:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Pt lut 19, 2010 9:34 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Nadeszła rocznica!:)

Piękne zdjęcia solenizanta rocznicowego :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Też nie cierpię dentysty, ostatnio poszłam jak mnie bolał, zrobiła mi kanał, zakleiła i na następnej wizycie miała reszte robić, a że teraz mnie nie boli to już miesiąc sie wybieram żeby skończyc resztę :oops:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt lut 19, 2010 9:39 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Nadeszła rocznica!:)

Tysieńku zyj nam długo ,zdrowo i szczęśliwie :balony: :catmilk: :dance: :dance2: :balony: :flowerkitty: :torte: :surprise:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt lut 19, 2010 9:43 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Nadeszła rocznica!:)

Dokończ może jednak mimo braku motywacji, co? Jak nie skończysz, wyleci Ci fleczer, zacznie się znowu ząb psuć i będzie musiała dentystka większą dziurę wyborować albo i w ogóle ruinkę wyeksmitować. Jak masz zrobiony kanał to nie boli i bolał nie będzie, ale warto go "skończyć".

Kupiłam matołkom rybkę. Dawno nie miały a szanowny Jubilatnachacie za rybką przepada. Dostaną na kolacją. No w ramach wyjątku Tysiek dostanie na osobnej miseczce i poza kolejką. :mrgreen:
Tyczasem szacowny Jubilatnachacie siedzi na drapaku i starannie wylizuje miejsce gdzie kiedyś były jego jajka. :twisted:
Dziękujemy wszystkim za życzenia dla Jubilata! :1luvu:

Uprzedzamy też od razu, że za miesiąc powtórka z rozrywki - rocznicę swego tu panowania obchodzić będą @@. :twisted:
Obrazek

kinga w.

Post » Pt lut 19, 2010 10:12 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Nadeszła rocznica!:)

Tysieńku :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wszystkiego najwspanialszego, co może się kotku przytrafić :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt lut 19, 2010 15:26 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Nadeszła rocznica!:)

Obrazek

I najlepszości dla Miziaka Tyśkowego
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lut 19, 2010 15:27 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Nadeszła rocznica!:)

kinga w. pisze:

Nie jest tak źle...
Obrazek

Nie ,no padłam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]