Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 15, 2010 15:42 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

:) Proszę o zdjęcie ogłoszeń Meli, Bohuna i Melanii. Zostały adoptowane :lol:
Izabelę znam tylko kilka dni, ma około 6-7 lat, jest zaszczepiona i wygląda na kicię jak najbardziej domową, w schronisku do 10 dni, znaleziona na ulicy. Jest przyjacielska, nakolankowa, trochę fuczy na inne koty, zaadoptowała domek w drapaku i nie wpuszcza tam innych kotów, jest podobna do Buffy, może nieco drobniejsza z bardziej trójkątnym pyszczkiem. Buffy to buła :lol: w sam raz do okładów z ciepłego, żywego i mruczącego kota na bolące stawy i inne jesienno-zimowe dolegliwości i smutki :twisted: chyba nie trzeba nikomu polecać

Rozalia ma się lepiej i została wysterylizowana. Tina też już nie kicha i plądruje szóstkę z innymi wiercipiętkami takimi jak np Pink. A Wazia wręcz przeciwnie, zakatarzona, jeszcze na dokładkę dostałam od niej burę i usłyszałam straszne kocie bluzgi chcąc wydłubać ją z koszyka. Najwyraźniej stwierdziła że nie mam prawa wkładać łap do jej koszyczka - tym bardziej że ona przecież tam właśnie leży i odpoczywa! - i sprawdzać czy aby tam sucho, bo zdarza się jej niestety posikać tam gdzie nie trzeba.
dostąpiłam dziś zaszczytu ze strony Fagi, Lusi i Aldony, które pozwoliły się wziąć na ręce i wygłaskać, coś niesamowitego.
Marzy mi się dom dla Zdenka, on jest taki pogodny i rozmruczany i ma białaczkę...

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Pon lut 15, 2010 15:47 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tunisia pisze::) Proszę o zdjęcie ogłoszeń Meli, Bohuna i Melanii. Zostały adoptowane :lol:

Mela, Bohun i..?
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pon lut 15, 2010 15:52 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tunisia pisze::) Proszę o zdjęcie ogłoszeń Meli, Bohuna i Melanii. Zostały adoptowane :lol:
Izabelę znam tylko kilka dni, ma około 6-7 lat, jest zaszczepiona i wygląda na kicię jak najbardziej domową, w schronisku do 10 dni, znaleziona na ulicy. Jest przyjacielska, nakolankowa, trochę fuczy na inne koty, zaadoptowała domek w drapaku i nie wpuszcza tam innych kotów, jest podobna do Buffy, może nieco drobniejsza z bardziej trójkątnym pyszczkiem. Buffy to buła :lol: w sam raz do okładów z ciepłego, żywego i mruczącego kota na bolące stawy i inne jesienno-zimowe dolegliwości i smutki :twisted: chyba nie trzeba nikomu polecać

Rozalia ma się lepiej i została wysterylizowana. Tina też już nie kicha i plądruje szóstkę z innymi wiercipiętkami takimi jak np Pink. A Wazia wręcz przeciwnie, zakatarzona, jeszcze na dokładkę dostałam od niej burę i usłyszałam straszne kocie bluzgi chcąc wydłubać ją z koszyka. Najwyraźniej stwierdziła że nie mam prawa wkładać łap do jej koszyczka - tym bardziej że ona przecież tam właśnie leży i odpoczywa! - i sprawdzać czy aby tam sucho, bo zdarza się jej niestety posikać tam gdzie nie trzeba.
dostąpiłam dziś zaszczytu ze strony Fagi, Lusi i Aldony, które pozwoliły się wziąć na ręce i wygłaskać, coś niesamowitego.
Marzy mi się dom dla Zdenka, on jest taki pogodny i rozmruczany i ma białaczkę...

czy to sa adopcje z allegro ?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon lut 15, 2010 17:20 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Drogie Koleżanki-Krakowianki czy głosowałyście już na Rustie :?: Pomóżmy jej wygrać :!:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lut 15, 2010 18:56 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tunisia pisze:Marzy mi się dom dla Zdenka, on jest taki pogodny i rozmruczany i ma białaczkę...

to poogłaszamy, tylko zdjęcia by się zdały
specjalny dom bez kotów
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Pon lut 15, 2010 19:38 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

j3nny pisze:
Tunisia pisze:Marzy mi się dom dla Zdenka, on jest taki pogodny i rozmruczany i ma białaczkę...

to poogłaszamy, tylko zdjęcia by się zdały
specjalny dom bez kotów

może być z kotem szczepionym na białaczkę
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon lut 15, 2010 19:59 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

j3nny pisze:

Mela, Bohun i..?

Manuela a nie Melania oczywiście, a czy te z allegro to nie wiem, najwięcej tel. miałam o Thora i Gizię właśnie z allegro

Tunisia

Post » Pon lut 15, 2010 22:09 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Mała ryjówka poduszkowo-pierzynowa czyli Diamonda
Obrazek
Obrazek

Tunisia

Post » Wto lut 16, 2010 9:10 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

...

:D :ok:

Kota z białaczką też damy do ogłoszeń. Może ktoś ma już takiego i zechce się zaopiekowac drugim. Lub dokocic do szczepionego na białaczkę.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto lut 16, 2010 10:05 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

gorąco popieram, tym bardziej, że oglądalność takich kotów jest chyba żadna przy okazji wizyt chętnych do adopcji
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Wto lut 16, 2010 10:24 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Dziewczyny, jak wygląda kwestia sterylek, kiedy koty są sterylizowane i kastrowane, ja wiem, że to trudne przy takiej masie kotów, ale trudno mi sobie wyobrazić, żeby wydać np. Melanię bez sterylki..., jak ją potem wyegzekwować, sprawdzić.
Jak zwykle nie wierzę, że ludzie są mądrzy i może zawsze znaleźć się ktoś w rodzinie, kto stwierdzi, że taka ładna kotka, to dobrze, żeby choć raz miała maluszki, które na pewno znajdą dom (bo przecież nie będą bure, czarne i "zwykłe" - lubię czarne, a bure uwielbiam, żeby nie było, a zwykłe to drugie imię moich niezwykłych kotów).
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto lut 16, 2010 10:31 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Zdenek, 2 -letni przylepek z białaczką
Obrazek
Obrazek

Tunisia

Post » Wto lut 16, 2010 10:58 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

cudny ... potrzeba chociaz pare slow o nim
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Wto lut 16, 2010 13:08 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

koteczka WASEKTOMIA ma na oko brzydkie futerko, czy ona jest na pewno zdrowa?

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Wto lut 16, 2010 13:12 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Prążek pisze:koteczka WASEKTOMIA ma na oko brzydkie futerko, czy ona jest na pewno zdrowa?

tak czasem mają bure szylkretki naciapane
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

[poprzednia][następna]