S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 15, 2010 8:23 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Kurcze skąd sie nagle w ciągu kilku dni wzieło tyle kotów :?: 8O
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pon lut 15, 2010 11:45 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Witam wszystkich sympatyków kociachatkowych :1luvu: .
Wczoraj mialam dyżur w Kociej Chatce i powiem wam że jeden z naszych kociastych powalił mnie całkowicie.
A tym kociakiem jest nasz Pędzel kochany.
Pomimo że go wymęczyłam czyszczeniem uszysk, to jak mialam trochę czasu i moglam zajać się przyjemniejszą cześcia dyżuru - myzianie, to nasz Pędzel kochany jak tylko uslyszał swoje imię to od razu hyc na kolana i barankuje ,
wyklada się ,
wystawia brzuszek do głaskania.
Wierzyć mi się nie chciało że reaguje na swoje imię :ryk: PĘDZEL - a jednak.
Po wymyzianiu innych, patrzę Pędzel śpi w najlepsze.
Wołam Pędzel i klepię po kolankach.
Pół sekundy i szczęśliwy Pędzel wylądował na moich kolankach po następną porcję myziania :1luvu: :kotek:
Wogóle mamy prawie same myziaki teraz na kociarni i aż serce się kraje że nie maja swoich dużych.
A tak by wspaniale mruczały na swoich włościach.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lut 15, 2010 13:08 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

dzis na konto Martiki wysłałam 140zl uzbierane z bazaku -kolorowe filce i półfabrykaty do biżuterii :ok:
dziś wystawię kolejny

Narnia

Od: Wto cze 14, 2005 11:36

Post » Pon lut 15, 2010 13:59 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Narnia pisze:dzis na konto Martiki wysłałam 140zl uzbierane z bazaku -kolorowe filce i półfabrykaty do biżuterii :ok:
dziś wystawię kolejny

Bardzo ci Dziękujemy Kasiu.Pieniązki napewno wykorzystamy na potrzeby naszych kociastych :)
Dorotka ma rację Pędzel to straszny miziak ,bardzo potrzebuje domu i człowieka ,ale że reaguje na imię to nie wiedziałam 8O

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lut 15, 2010 19:36 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Do góry Kocio Chatkowi podopieczni wieczorową porą :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon lut 15, 2010 21:12 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Witam po dłuzszej przerwie :mrgreen:

Składam zyczenia wielkiej miłości dla Naszych Kociochatkowych Podopiecznych :wink: Znalezienia wspaniałych Nowych Duzych i Zdrowia bez 2 zdań :1luvu:
MIKUŚ

Post » Pon lut 15, 2010 21:25 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

MIKUŚ pisze:Witam po dłuzszej przerwie :mrgreen:

Składam zyczenia wielkiej miłości dla Naszych Kociochatkowych Podopiecznych :wink: Znalezienia wspaniałych Nowych Duzych i Zdrowia bez 2 zdań :1luvu:

A tobie się cos nie popipcyło :?: Zyczenia noworoczne mamy już za sobą :mrgreen:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lut 15, 2010 21:35 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Nie śmiać się :twisted:
To spóźnione zyczenia walentynkowe dla kociastych :twisted:
MIKUŚ

Post » Wto lut 16, 2010 7:44 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

znalazłam tablicę korkową
chcecie??
jest jak nowa ale ... nie ma uchwytów do zawieszania
ale to chyba najmniejszy problem
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto lut 16, 2010 8:27 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Madziula pisze:znalazłam tablicę korkową
chcecie??
Pewnie że chcemy :D A takie zawieszki to mam chyba nawet ja. Muszę poszukać w domu.
Pozdrawiamy z Sosnowca- mgliście i szadziowo :lol:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lut 16, 2010 8:49 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Dorota Wojciechowska pisze:
Madziula pisze:znalazłam tablicę korkową
chcecie??
Pewnie że chcemy :D A takie zawieszki to mam chyba nawet ja. Muszę poszukać w domu.
Pozdrawiamy z Sosnowca- mgliście i szadziowo :lol:

no to w sobotę postaram się to podwieź MIKUŚ
chyba że chcecie już to zapraszam do mnie :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto lut 16, 2010 9:40 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Nie nie Madziula :lol:

Do mnie przyjedź, czeka na Ciebie Towarek do odbioru :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Wto lut 16, 2010 11:22 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Kleo pisze:Kurcze skąd sie nagle w ciągu kilku dni wzieło tyle kotów :?: 8O

No niestety wszystkim nam się wydawało to dziwne :( dzwoniłam do schroniska, wiele się nie dowiedziałam, ale koty są podobnież wyłapywane przez administrację na jednym z osiedli w Sosnowcu prawdopodobnie ul. Narutowicza jest to chyba Spółdzielnia Sielec. Czyli akcja na większą skalę i nie wiem czy to konieć już czy dopiero początek :( Nie wiem czy zgłosili to do schroniska i pracownicy schroniska je wyłapuje, czy to oddolna inicjatywa administracji i sami je wyłapują i odwożą do schronu, może wieczorem jak pojadę po syjamka więcej się dowiem. Tak czy inaczej przesrane :evil: jeśli więcej osiedli wpadnie na taki pomysł, to sobie tego nie wyobrażam... i szczerze to nie widzę możliwości jak mamy im pomóc, może jakaś Fundacja by w tym pomogoła, sama nie wiem, nie wiadomo też czy mieszkańcy się skarżyli, czy spółdzielnia sama postanowiła zrobić z kotami porządek.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lut 16, 2010 11:28 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Jedziesz po syjamka Tereniu ? :D
Gdy sie widzi takiego kota w schronisku to :crying: , a może to jest dziewczyna ? 8)

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto lut 16, 2010 12:19 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

bubor pisze:Jedziesz po syjamka Tereniu ? :D
Gdy sie widzi takiego kota w schronisku to :crying: , a może to jest dziewczyna ? 8)

Jadę, jadę :D a potem syjamek jedzie do Krakowa :D
Tak myślę nad tymi osiedlowymi kotami w schronie - jedno co jest pewne to to że raczej czas ich jest policzony w schronisku, inna sprawa to koty w większości dzikawe bedę dziś w schronie to zorientuję się jaka jest sytuacja. Raczej większego ratunku dla nich nie ma jesli w jakis sposób się nie spręzymy i im nie pomożemy to wszystkie niestety odejdą. Koty nie mają gdzie wrócić, tak sobie myslę gdybyscie się zorientowali w rodzinach, po znajomych itd może jakaś wieś, gospodarstwo rolne, stadnina koni - mozna by choć część wysterylizować i szukać im tego typu miejsc. Może to lepsze wyjscie niż niechybna śmierć w schronisku.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]