Karotka - nowy domek z Piratem :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 12, 2010 13:52 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

Kochani piratku i karotko, musicie jej dać trochę czasu. Naprawdę. Mój Antoś (ten drobniejszy burasek) też bardzo zaprzyjaźnił się z Dropsiem w swoim domku tymczasowym, w którym kocio wylizywał mu łepetynkę i wujkował pięknie przez 9 miesięcy. I pierwsze nasze odczucia były podobne. Wydawało nam się, że smutno patrzy, że tęskni. Spójrzcie na sytuację oczami kota - był w jakiejś ruderze, zimno, głodno, nie wiadomo co cię czeka jutro. Potem ktoś cię wpakował do pudełka i wywiózł. Klatka, ręce weta pachnące lekami (przepraszam Aniu CC ;) ), jakieś zastrzyki, obce zapachy, cały czas nowi ludzie i nieznana przyszłość. Potem znów pudełko, nowi ludzie, ciekawskie koty badające intruza i za chwilę powtórka. Normalny kocio by się przejął, a Karocia to delikatna istotka. Taka spokojna nieśmiałka. Ale to, że się mizia i, że potrzebuje i chce, oznacza, że was akceptuje. To, że ze wspólnej miseczki z Piratem nos w nos wyjada, to znaczy, że i Pirata akceptuje i potrzebuje kontaktu. U mnie też widać było, że jest kocio uczuciowa :). Myślę, że samej byłoby jej smutno. Ona się wychowała z kotami, w lecznicy leżała z kotką wtulona w jednym koszyku. Naprawdę jestem przekonana, że postępy będą z dnia na dzień. U nas ani razu nie ułożyła się z nami do łóżka :O, już Wam zazdroszczę! Miseczką z jedzeniem zachęcajcie ją do schodzenia z kanapy. Pierwsze dni karmiona była u nas w dużym pokoju, bo tylko ten znała i akceptowała. Ale stopniowo strzelała lookacza ;) do przedpokoju i zwiedziła i drugi pokój. Na ostatnie posiłki udała się skusić do przedpokoju - ogólnej kociej stołówki. Jestem pewna, że tak delikatna i wrażliwa kotka, jak już się otworzy - odda Wam i Piratkowi całą siebie. A to będzie dla Was największa nagroda, za te troski, które teraz spędzają Wam sen z powiek.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt lut 12, 2010 14:20 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

rybcie pisze:ale fajnie :love:!!! Teraz dopiero widać, jaki Piratek przy Karoci maluszek, a nam się kotka taką drobinką wydawała ;). Sądząc po miejscu, znaczy ulubionym zakątku kanapowym, to Pirat przyszedł do Karotki, Tak? Oj będzie jeszcze z tego wielka miłość, zobaczycie! :ok: oby tak dalej :ok:

To Karotka przyszla do Pirata :roll:

pirat i karotka

Od: Pon lut 08, 2010 21:47

Post » Pt lut 12, 2010 14:22 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

pirat i karotka pisze:
rybcie pisze:ale fajnie :love:!!! Teraz dopiero widać, jaki Piratek przy Karoci maluszek, a nam się kotka taką drobinką wydawała ;). Sądząc po miejscu, znaczy ulubionym zakątku kanapowym, to Pirat przyszedł do Karotki, Tak? Oj będzie jeszcze z tego wielka miłość, zobaczycie! :ok: oby tak dalej :ok:

To Karotka przyszla do Pirata :roll:

:1luvu: nic dodać nic ująć. Patrz post wyżej ;). Będzie dobrze :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt lut 12, 2010 19:18 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

pirat i karotka pisze:Obiecane zdjecie jak pierwszy raz razem spaly :ryk: Obrazek

Jakie to słodkie :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt lut 12, 2010 21:01 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

Jestem jutro w pracy od 10 do 20. Zapraszam serdecznie.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob lut 13, 2010 13:35 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

Dobra wiadomosc to taka, ze nawiazuje sie miedzy kotami przyjazn. Karotka jeszcze do nas jest nieufna ale bedzie dobrze :ok: Oto fotki na dowod :piwa
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

P.S. Czy ktos podpowie jak zrobic zeby te miniaturki bylo obok siebie a nie w kolumnie pionowej :?:
P.S. 2 Dzieki za podpowiedz, poprawione troche lepiej wygladowywuje :ok: :piwa:
Ostatnio edytowano Wto lut 16, 2010 17:23 przez pirat i karotka, łącznie edytowano 5 razy

pirat i karotka

Post » Sob lut 13, 2010 13:59 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

Jakie cudowne zdjęcia :1luvu: miłość kwitnie :D nie musicie się już bać, że Piracik z Karotką nie pokochają się. Z czasem Karotka pokocha również Was :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob lut 13, 2010 14:22 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

No widzicie, było się martwić, miłość kwitnie :) cudne foteczki.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lut 13, 2010 18:52 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

ale sielanka :). Bardzo się cieszę, bo już wiadomo, że oba kociaste będą razem szczęśliwe. A właściwie już są :ok:.

piracie i karotko - jak przebiegła wizyta u CC? Uszyska już pewnie zdrowe, prawda? Jak tylko odpocznie skórka po szwach - zobaczycie jak jeszcze zmniejszy się ta blizna po sterylce. CoolCaty to mogłaby być chirurgiem plastycznym ;). A futerko odrośnie i panna będzie się pięknie prezentować :love:.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Nie lut 14, 2010 21:44 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

Wizyta u cioci Ani przebiegla rewelacyjnie :) byla mala awantura w drodze bo parka musiala jechac w jednym koszyku na szczescie szybko sie kotury pogodzily i dojechalismy juz w dobrych humorach. Kotunia jest zdrowa uszka czyste :ryk: szczepienie przebieglo bez wrzaskow wiec jest dobrze :) niestety gorsze wiesci na temat Piratka :( malutki jest chory :( w domu ani razu nie kaszlnal wiec nawet sobie nie zdawalam sprawy z tego jak bardzo :( na szczescie jak zobaczyl ciocie Anie zaczal kaszlec jak glupi i sie okazalo ze ma zawalone oskrzela :( dostal leki ktore dzielnie daje sobie wsadzac do mordki wiec bedzie zdrowy niedlugo :) co do Karotki to z kazdym dniem sa potepy i to tak duze ze az mnie zaskakuje.Dzis co prawda caly dzien przespala na ulubionym kocyku na kanapie za to wieczorem zeszla dumnie i zaczela sie bawic z panciem :) Wybrala sie tez do kuchni na mala kolacyjke co do tej pory bylo nie do pomyslenia :) kochana kota :1luvu:

pirat i karotka

Post » Nie lut 14, 2010 22:13 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

oooo jak pięknie Karociu :1luvu: , tak trzymaj. No i opiekuj się przyszywanym młodszym braciszkiem, musi szybciutko wyzdrowieć :ok:. Kciuki za kaszlaczka.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon lut 15, 2010 9:41 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

Piratku nie choruj!! Karotko opiekuj się braciszkiem :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 15, 2010 16:31 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

witamy :) dzis humory moim maluchom raczej chyba nie dopisuja :( caly dzien spedzaja na kanapie, kazdy ulozony w innym koncu :( Pirat robi sie co raz smutniejszy z dnia na dzien widac ze kotek traci chec na zabawe chyba jednak potrzebuje kociego towarzysza zamiast pani.Smutno patrzec na tego malca ktory do niedawna szalal po calym domu i wszedzie go bylo pelno jak teraz przesypia cale dnie w nadziei ze Karotka zacznie sie z nim bawic, kota chce miec swiety spokoj ,chce byc miziana a nie biegac z jakims mlokosem. Zaczynam powaznie sie zastanawiac nad tym zeby wziac jakiegos malucha dla Piratka bo mi serce peka jak patrze na jego smutna mordeczke :( nie wiem juz co robic tak bym chciala zeby sie rozweselil malutki,zaczal brykac jak dawniej. w dodatku to ze niunia malo je to juz norma ale Pirat traci apetyt a to dla niego dziwne bo zawsze byl lakomczuszkiem. Raptem dwa zwierzatka a tyle zmartwien. Moze doswiadczone ciocie cos doradza bo mi juz brakuje pomyslow.Pozdrawiamy i buziakujemy wszystkich wlochatych milaskow :)

pirat i karotka

Post » Pon lut 15, 2010 17:23 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

pirat i karotka, ale pamiętaj, że Piracik jest chory, to może też być smutniejszy. Ja na Waszym miejscu nie brałabym kolejnego kicia zanim on nie wydobrzeje całkiem. Żeby kolejny kociak się nie pochorował. Jak wyzdrowieje i nadal będzie smutny, wówczas przeanalizujecie sprawę dokocenia.
Kciuki za zdrówko :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 15, 2010 17:30 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

Pirat nie zapomni co to znaczy zabawa i szaleństwa, o to możecie byc spokojni. Wydaje mi się, że Magda ma rację. Najpierw niech mały wyzdrowieje, a jak już będzie w pełni sił, to mozna przeanalizować sprawę kolejnego towarzysza.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

[poprzednia][następna]