Białowąsa Pipi-żegnaj koteczko krakowianko :( [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 14, 2010 19:52 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

babajaga pisze:Maleńka kitunia, taka rewolucja w życiu ją spotkała. Jest naprawdę bardzo dzielna, że tak z pokorą wszystko znosi.

Tylko, że cierpliwość też ma swoje granice, boję się, żeby tylko to wszystko wytrzymała. Nigdy wcześniej nie miała tak długiego i tak ciągłego kontaktu z człowiekiem, nie mówiąc o wetach :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie lut 14, 2010 19:53 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Jasdor wytrzyma!! SPOKO!
To mądra, dzielna Pipinka jest!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie lut 14, 2010 20:00 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Cieszę się ,że jest u Wani teraz, bo tyle śniegu nawaliło, że szok ! Jak ona biedna by się przebiła przez te śniegi. Cały czas się martwiłam, że jest jej zimno, gdzieś marznie, a teraz ma cieplutko i cudną opiekę :1luvu:

jasdor

Post » Nie lut 14, 2010 20:09 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Dzwonił jakiś Pan w sprawie Pipi, ale gdy zapytałam czy podpisze umowę adopcyjną, to podziękował :evil: :evil: :evil: :evil:
Razem były 4 telefony, ale to nie są TE DOMKI. Jak się da zdaję się na Akimę i Wanię . Osz te ludzie, dlaczego nie chce podpisać umowy? po co mu ten kotek? Sadysta jakiś, czy co?

jasdor

Post » Nie lut 14, 2010 21:02 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Jasdor, jeśli ktoś wyda Ci się sensowny, to poproś o kontakt pod koniec miesiąca, wtedy kotka będzie gotowa do odbioru.
Ja zawsze dowożę kota do wybranego domku, wtedy mogę kolejny raz porozmawiać i ewentualnie wycofać się.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Nie lut 14, 2010 22:29 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Obrazek
serduszka dla wszystkich!!!
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pon lut 15, 2010 8:36 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Dziewczyny, będzie dobrze! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lut 15, 2010 10:08 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Cześć Pipi!!
Zjadłaś coś?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon lut 15, 2010 10:21 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

wania71 pisze:Jasdor, jeśli ktoś wyda Ci się sensowny, to poproś o kontakt pod koniec miesiąca, wtedy kotka będzie gotowa do odbioru.
Ja zawsze dowożę kota do wybranego domku, wtedy mogę kolejny raz porozmawiać i ewentualnie wycofać się.

Jak dotąd to propozycja Akimy jest najsensowniejsza.
Jak domek będzie zdecydowany, to ja musze osobiście ja dostarczyć, bo nie wyobrażam sobie inaczej. Dlatego wymarzyłam sobie Kraków, bo mam z tym miastem częsty kontakt.
Waniu, dziękuję, że piszesz :)

jasdor

Post » Pon lut 15, 2010 10:50 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Wszystko będzie OK :ok: . Domkom niepewnym mówimy NIE, czekamy na prawdziwy. Tak już jest, że czasem musi zadzwonić 10 bezsensownych telefonów, a 11-ty to jest ten. Jasdor - bedzie OK :ok: :ok: :ok:

Waniu, Pipi poza rybką coś wszamała ? Jak sprawy kuwetkowe ?
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon lut 15, 2010 15:37 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Znowu dzwonił jakiś domek z okolic. Pan bardzo miły, umowę podpisze, można przyjechać zobaczyć, kotek może wychodzić, albo nie, ma być typowym głaskaczem, Pan woli starszego niż małego, bedzie jadł, co mu będzie smakowało. Ok. 30 km od Krosna.
Może ktoś by mi zrobił listę pytań, bo to mój pierwszy kić do oddania i nie bardzo wiem, o co pytac i jakich oczekiwac odpowiedzi.

Domek pewnie znów typowo wiejski, nie wiem jak z ulicą, ale na razie zasypane i dojechać nie można.

jasdor

Post » Pon lut 15, 2010 15:51 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

jasdor pisze:Znowu dzwonił jakiś domek z okolic. Pan bardzo miły, umowę podpisze, można przyjechać zobaczyć, kotek może wychodzić, albo nie, ma być typowym głaskaczem, Pan woli starszego niż małego, bedzie jadł, co mu będzie smakowało. Ok. 30 km od Krosna.
Może ktoś by mi zrobił listę pytań, bo to mój pierwszy kić do oddania i nie bardzo wiem, o co pytac i jakich oczekiwac odpowiedzi.

Domek pewnie znów typowo wiejski, nie wiem jak z ulicą, ale na razie zasypane i dojechać nie można.

Jeśli Pipi mieszkała w piwnicy, to domek wychodzacy w bezpiecznej okolicy będzie idelany. Trzeba ją jednak przez kilka miesięcy potrzymac w domu, żeby przyzwyczaiła się że to jest jej dom. Czasem wystarczy kogoś poznać i mieć pewność, że domek jest ok. Pytania no cóż: czy mają doświadczenie ? czym karmią ? (uświadamiac o cudownych właścicowściach Royala), zwrócić uwagę na meble. Zapytać o drapak, jesli nie chcą żeby ostrzyła pazury w domu. Pierwszy kontakt kota z nowym włascicielem najwazniejszy :-)

Nie odbierajcie szansy bo domek wychodzacy. Gdybym miała dom tez bym wypuszczała koty. Vik ilatałą wczoraj po tarasie jak głupia jak jej śnieżki rzucałam. Szczęśliwa była.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto lut 16, 2010 0:23 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Obrazek
za kochany domek dla Pipi i za kochaną Jasdor... :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Wto lut 16, 2010 7:49 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

Za Pipi i domek :ok: :kotek: :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lut 16, 2010 11:54 Re: Białowąsa Pipi-posterylkowy DT/DS - Kruszymy serca

jasdor pisze:Znowu dzwonił jakiś domek z okolic. Pan bardzo miły, umowę podpisze, można przyjechać zobaczyć, kotek może wychodzić, albo nie, ma być typowym głaskaczem, Pan woli starszego niż małego, bedzie jadł, co mu będzie smakowało. Ok. 30 km od Krosna.

W zależności jaki to domek lista pytań może byc np taka:

Domownicy zgadzają się na kota?
Nikt nie ma alergii?
Co zrobią z kotem w wakacje, wyjazdy ?
Czy mają zabezpieczony lub zabezpieczycie balkon by kot nie wypadł?
Czy mają okna uchylne i wiedza, ze przy kocie nie wolno ich tak zostawiać otwartych?
Jakimi karmami będzie karmiony?
Czy będzie regularnie szczepiony i odrobaczony i leczony w razie potrzeby?
Czy zdają sobie sprawę, z wydatków na utrzymanie kota?
Czy wyprawka juz kupiona?
Czy podpiszą umowę adopcyjną?

itd...
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

[poprzednia][następna]