Są jakieś sposoby, może szczotkować Syberkę abo cóś...
Moderator: Estraven
Bungo pisze:Czesać - raz.
Po czesaniu przetrzeć wilgotną ręką - dwa
Jeśli kłaczy nie nadnaturalnie spróbowac podawania kerabolu, na mojego podziałało - trzy
Przyzwyczaić się do tego, że kłaki są wszędzie, nawet w świeżo otwartej torebce cukru - cztery.

kinga w. pisze:Ktoś kiedyś powiedział że posiadając długowłosego kota, mamy perskie dywany i włoską kuchnie. Święte słowa.
1. Zrezygnować z czarnych i ciemnych ciuchów. (Chyba że kot czarny.)
2. Zrezygnować z pościeli frote czy flanelowej na rzecz satyny - też się kłaczy, ale mniej.
3. Zakupić wałek do ubrań (i duuużo zapasowych rolek) i szczotkę do tapicerek. (Chyba że tapicerki skórzane.)
4. Zaopatrzyć się w naprawdę solidny odkurzacz i gorliwie go testować.
5. Przygotować się na to że mimo starannego przestrzegania punktów 1-4 kłaki i tak będą wszechobecne.
A! Zaopatrzyć męską część zakłaczonego domu w porządne golitko - męski zarost w wersji "tygodniówka" przyciąga kłaki bajecznie.
odpuścić trochę sobie.. a niech tam fruwaja.. szkoda życia na bieganie za nimi i pucowanie:mrgreen: nigdy sie nie dopucuje

duszki pisze:Ja naprawdę nie mam "jazd" o porządki, tak po prostu chcę, żeby było nie bardzo dużo kłaków. A jest mnóóóóstwo![]()
![]()

duszki pisze:Kupiłam porządną szczotkę do sierści i porządnie sprzątam mieszkaniepastuję meble,na mokro przecieram wszystko. Może będzie lepiej...
Hanulka pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ja mam i czarne i białe.. w dużej ilości... kłaczyska, to z których ciuchów rezygnować?![]()
![]()
1-5 jak żywe... nododam 6.
odpuścić trochę sobie.. a niech tam fruwaja.. szkoda życia na bieganie za nimi i pucowanie:mrgreen: nigdy sie nie dopucuje
![]()
z męską częścią na szczęście nie ma problemu - ta częśc ciała - goła co dzień
W naiwności swojej, zapodałam sobie lata ubiegłego piękną spódnicę z bawełny w kolorze deserowej czekolady. Głupie to było, oj, głupie... Widać i rude i białe i bure.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], BigsharkCIB i 29 gości