Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 12, 2010 17:40 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

Pochwalisz się jak? ;)

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Pt lut 12, 2010 17:50 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

Tak samo jak miałam, tylko ok 10cm krócej (wygląda 20cm krócej, bo się bardziej kręcą - jak są dłuższe to trochę rozprostowują się pod własnym ciężarem...)
:mrgreen:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob lut 13, 2010 8:30 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

Witam weekendowo ;-)

Na początek muszę głęboko odetchnąć z ulgą...
spóźniał mi się okres :strach:
Pomijając już samą ewentualną ciążę - to aż takim problemem by nie było, pomijając podpadanie przyszłym teściom itp (mimo wszystko wolałabym zachować "naturalną kolejność", tzn najpierw ślub, potem dziecko...)
Znacznie większym problemem byłoby moje zapalenie oskrzeli - większość leków które brałam nie są zalecane dla ciężarnych, a parę całkowicie zabronione w ciąży... ale okazało się, że opóźnienie było wywołane innymi czynnikami (stres, antybiotyki, itp...), dodając jeszcze spóźnione oblewanie mojej magisterki z przyjaciółką, która wcześniej nie mogła do mnie przyjechać tak, żeby miał ją kto odebrać... itp...

Miałam zamiar siedzieć dzisiaj w domu, ale zmieniłam plany - jedziemy z mamą do sklepu - kilka rzeczy trzeba kupić, więc prościej pojechać raz... zwłaszcza, że w tygodniu nie będę miała kiedy...

W poniedziałek o 9 mam szkolenie BHP w nowej pracy :D
Zawożę też dokumenty, itp - potem oficjalnie będzie można się cieszyć :D

W niedziele oczywiście walentynki - TŻ dostanie tort w kształcie serca :P obiecany już miesiąc temu :oops: (tzn nie obiecywałam mu tortu, tylko jakieś ciasto, zważywszy, że na rocznicę nie miałam kiedy upiec :oops: więc obiecałam, że na walentynki coś dobrego upiekę) - muszę kupić krem do tortów ;-)
Tort nie będzie wymyślny - będzie bardzo prosty - drożdżowy :ryk: (biszkopt niby umiem piec, ale jakoś tak....) - upiekę ciasto drożdżowe w tortownicy (a mam tortownicę w kształcie serca :P) , potnę na plasterki, poprzekładam odpowiednio, udekoruję i będzie :ok:
Poza tym ciasto drożdżowe jest znacznie bezpieczniejsze niż biszkopt, który jednak nie zawsze wychodzi tak jak powinien...

Aha - TŻ zauważył, że się obcięłam 8) - jest na prawdę duża różnica :twisted:

charm

Post » Sob lut 13, 2010 8:47 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

I jeszcze jedno (co wrażliwszym sugeruję pominięcie tego posta....)

Zmieniłam preferences ze stable na testing i zapuściłam apt dist-uprgade....
Ciekawe, czy system wstanie... (potrzebne pakiety będą się ciągnąć jakieś 3-4h...)
Jak zmieniłam część systemu na experimental/unstable to była tzw nirwana i ratowanie systemu z poziomu dpkg, zakładam, że teraz nie czekają mnie takie przyjemności... ;)

charm

Post » Sob lut 13, 2010 8:53 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

Cieszę się, że wszystko idzie po myśli :D

Ten drugi post pominę ;)
Dobrze, że zrezygnowałam z tej grafiki komputerowej skoro z tego kompletnie nic nie rozumiem ;)

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Sob lut 13, 2010 9:24 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

Witamy się i gratulujemy! :) :piwa:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lut 13, 2010 18:46 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

charm pisze:Zmieniłam preferences ze stable na testing i zapuściłam apt dist-uprgade....
Ciekawe, czy system wstanie... (potrzebne pakiety będą się ciągnąć jakieś 3-4h...)
Jak zmieniłam część systemu na experimental/unstable to była tzw nirwana i ratowanie systemu z poziomu dpkg, zakładam, że teraz nie czekają mnie takie przyjemności... ;)

Ale to ciągle tylko Debian. :P
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Sob lut 13, 2010 19:50 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

To AŻ debian :p

wszystko byłoby ok, gdybym od dłuższego czasu nie miała namieszane z zależnościami....... ;-)

charm

Post » Sob lut 13, 2010 20:08 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

charm pisze:I jeszcze jedno (co wrażliwszym sugeruję pominięcie tego posta....)

Zmieniłam preferences ze stable na testing i zapuściłam apt dist-uprgade....

Że CO??? Nic nie rozumiem... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Sob lut 13, 2010 20:14 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

charm pisze:wszystko byłoby ok, gdybym od dłuższego czasu nie miała namieszane z zależnościami....... ;-)

Czyli w końcu się wywaliło? ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob lut 13, 2010 20:25 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

charm pisze:Witam weekendowo ;-)

Na początek muszę głęboko odetchnąć z ulgą...
spóźniał mi się okres :strach:
Pomijając już samą ewentualną ciążę - to aż takim problemem by nie było, pomijając podpadanie przyszłym teściom itp (mimo wszystko wolałabym zachować "naturalną kolejność", tzn najpierw ślub, potem dziecko...)
Znacznie większym problemem byłoby moje zapalenie oskrzeli - większość leków które brałam nie są zalecane dla ciężarnych, a parę całkowicie zabronione w ciąży... ale okazało się, że opóźnienie było wywołane innymi czynnikami (stres, antybiotyki, itp...), dodając jeszcze spóźnione oblewanie mojej magisterki z przyjaciółką, która wcześniej nie mogła do mnie przyjechać tak, żeby miał ją kto odebrać... itp...

Ufff... Raz w życiu przeżyłam ten stres i wiem, co to znaczy.

charm pisze:W niedziele oczywiście walentynki - TŻ dostanie tort w kształcie serca :P

Fajnie :D Ja nie przepadam za tym świętem... dla samotnych jest ono niestety dość dobijające...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Nie lut 14, 2010 9:18 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

siriwan pisze:
charm pisze:wszystko byłoby ok, gdybym od dłuższego czasu nie miała namieszane z zależnościami....... ;-)

Czyli w końcu się wywaliło? ;-)

To chyba oczywiste :P jeśli od dłuższego czasu instaluje się co się chce wymuszając zależności, itp...
Sypnęły się X-y... ale dość szybko je odzyskałam... (aptitude się przydaje ;-) )) tzn trochę to "realnie" trwało, bo musiały się ściągnąć odpowiednie pakiety a mój net jak na razie do najszybszych nie należy... ale za jakiś czas będę podpisywać umowę z UPC i będzie 8mega :D ;-)

ewaw pisze:
charm pisze:W niedziele oczywiście walentynki - TŻ dostanie tort w kształcie serca :P

Fajnie :D Ja nie przepadam za tym świętem... dla samotnych jest ono niestety dość dobijające...

Przez jakiś czas miałam awersję, a jak widziałam w każdym sklepie serduszka, itp to mi się odechciewało wychodzić z domu... ale to było kilka lat temu (jestem rozwódką...)
A potem dzięki Olkowi odzyskałam wiarę w to, że ludzie mogą na prawdę do siebie pasować, że mogą być razem szczęśliwi nie tylko wtedy, gdy wszystko jest ok, ale zwłaszcza w trudnych chwilach, itp...
Był przez wiele lat moim przyjacielem (poznaliśmy się parę miesięcy po moim ślubie...), pomógł mi przetrzymać problemy małżeńskie (i nie wylądować u psychiatry na dłuższym leczeniu....), potem przez rozwód... a potem okazało się, że to, co jest między nami to coś znacznie więcej niż przyjaźń... i tak jest już od kilku dobrych lat ;)

charm

Post » Nie lut 14, 2010 9:29 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

Idę się zajmować tortem ;-)
przy okazji upiekłam wczoraj ciasteczka drożdżowe - takie malutkie, nadziewane kwaśnymi konfiturami ze śliwek ;-) pierwsza tura została zjedzona nim się upiekła następna :twisted:

charm

Post » Nie lut 14, 2010 12:30 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

charm pisze:Idę się zajmować tortem ;-)
przy okazji upiekłam wczoraj ciasteczka drożdżowe - takie malutkie, nadziewane kwaśnymi konfiturami ze śliwek ;-) pierwsza tura została zjedzona nim się upiekła następna :twisted:

Mniam...... :roll: :1luvu:
Miłych Walentynek :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie lut 14, 2010 13:01 Re: Bliźniaki i Natalia: czas zmian od s.29, nowe fotki ;-)

charm pisze:To chyba oczywiste :P jeśli od dłuższego czasu instaluje się co się chce wymuszając zależności, itp...
Sypnęły się X-y... ale dość szybko je odzyskałam... (aptitude się przydaje ;-) )) tzn trochę to "realnie" trwało, bo musiały się ściągnąć odpowiednie pakiety a mój net jak na razie do najszybszych nie należy...

Znam ten ból... Przerabiałem to na Archu, jak wrzucili do repozytorium testowe sterowniki do nvidii zamiast stabilnych. ;-) Ale i tak Arch rulez! (żeby tylko miał sterowniki do mojej drukarki...)
Ja się za to od wczoraj bawię VirtualBoksem i próbuję sobie zrobić "bezszwową" wirtualizację, czyli wyświetlanie tylko programu, który jest mi potrzebny zamiast całego pulpitu. Jak się uda to w końcu będę mógł normalnie testować strony pod wszystkimi Exploderami bez używania wine. :-) Jak się nie uda to w sumie też, bo windoza generalnie działa, ale nie będzie tak "profesjonalnie". ;-)

charm pisze:ale za jakiś czas będę podpisywać umowę z UPC i będzie 8mega :D ;-)

Nie denerwuj mnie nawet... :twisted:

charm pisze:przy okazji upiekłam wczoraj ciasteczka drożdżowe - takie malutkie, nadziewane kwaśnymi konfiturami ze śliwek ;-) pierwsza tura została zjedzona nim się upiekła następna :twisted:

Mam podobnie, tylko że z frytkami. :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

[poprzednia][następna]