Czy nadejdzie lepsze jutro? Maluszki mają DT Misia wypuszcz.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 11, 2010 18:48 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

Poprawiłam, bo mi się dwa jednakie wstawiły. :oops:

Cameo, :1luvu: Ty wiesz, że ja pomocy pisanej bardzo potrzebuję. :oops:

Szkoda że weny twórczej, ja nie posiadać. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw lut 11, 2010 18:52 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

Aniu-Kaśka coraz piękniejsza-oby domek sie w niej zakochał-zasłużyła na to,tyle w swoim niewesołym życiu juz przeszła,i głód i strach,i ziąb!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw lut 11, 2010 18:52 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

Zaraz się coś wymyśli ;)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw lut 11, 2010 19:38 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

kasia86 pisze:Tak sobie Kasiula urzęduje :D

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

No i znowu nie wstawiłam zdjęć jak Kaśka urzęduje na łóżku. :oops:

Nie wiem czy nie powinnam jej założyć watku na kociarni, tyle, że jakby któraś cioteczka pomogła wstęp napisać, to byłoby super. :oops:
Ja jestem uczuciowa, ale nie potrafię uczuć przelać na papier. :(

Kasiulka, gdzie ten domek dla ciebie?

kasia(1)

Od: Czw cze 04, 2009 8:00

Post » Czw lut 11, 2010 20:09 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

Cameo pisze:Zaraz się coś wymyśli ;)

Dzięki. :1luvu:

Mogę też pomóc w razie czego. :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt lut 12, 2010 1:14 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

Kasia, pingwinek o gołębim serduszku - domku szukamy!

Samotność, strach, wieczna walka o przetrwanie i lepsze jutro wśród szarej
rzeczywistości. W samu środku tej walki stoisz Ty. Krzyczysz, ale nikt Cię nie słyszy,
prosisz o pomoc, ale nikt Cię nie dostrzega. Wpadasz do studni zwanej bezdomnością,
w której każdy wydany przez Ciebie dźwięk odbija się tylko pustym echem o ściany.
Nikt nie chce widzieć i słyszeć twojego problemu, z wyjątkiem tych kilku osób, którym
zależy na twoim szczęściu. Chociaż jesteś tylko zwykłym na pozór małym pingwinkiem
w tym wielkim świecie, któremu runął na głowę cały świat, wraz z pojawieniem się na
zimnej i pustej ulicy. Walczysz z samym sobą o to, co masz zrobić, chociaż paraliżujący
strach nie pozwala ci na zrobienie nawet jednego kroku do przodu w kierunku człowieka.
Miałaś dom, ale to było już tak dawno, że chyba o tym zapomniałaś. Teraz strach tobą
rządzi, chociaż starasz się mu przeciwstawić, zawsze przegrywasz tę nierówną walkę. A
twoje życie...? twoje życie wyglądało kiedyś zupełnie inaczej, nie było na nich
znaków świadczących o twojej bezdomności. Tylko ciepło domowego ogniska...
mięciutka kanapa, wygodne fotele, dźwięk telewizora, i co najważniejsze człowiek,
który pocieszał i przytulał. Teraz to już nie ma żadnego znaczenia. Czasu nie cofniesz,
a nawet jeśli... to nie zmienisz swojego przeznaczenia. Bo to widocznie miało tak
wyglądać... ktoś to jednak zmienił. Dostałaś ogromną szansę od losu, którą trzeba
wykorzystać... jedno jest pewne, już nigdy nie wrócisz tam gdzie chłód i samotność,
bo przed tobą otworzyła się zupełnie nowa brama, brama do lepszego życia.

Tak wyglądało życie Kasi, uroczego pingwinka, która zrozumiała że życie jest piękne. Kasia dobrze pamięta złe chwile, i nieufność która jeszcze pozostała... ale w DT Kasieńka odkrywa nowe znaczenie słowa MIŁOŚĆ i uczy się ufać. Teraz dobry człowiek musi naprawić to, co ktoś zepsuł. ale wszystko jest na dobrej drodze. Kasia to koteczka o niesamowitej urodzie, a prezentuje się w czarnym fraczku, białych skarpetkach i puchatym brzusiu. Całość zdobią zielone oczy i kropka na nosie która dodaje jej uroku. Podobnie jak jej misiowata postura i grube łapinki które pędzą gdzieś za zabawkami. Kasia szuka DS, który zrozumie i zaakceptuje jej początkową nieufność. A w zamian zostanie coś więcej niż tylko kota. Prawdziwego przyjaciela.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt lut 12, 2010 9:34 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

Dzięki Cameo, bardzo ładnie :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Trochę muszę skorygować, bo Kasia domu nigdy nie miała. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lut 12, 2010 9:36 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

Mamusiu, a mnie nadal martwi to miejsce po sterylce, po takim czasie nadal takie brzydkie....

Co do ogłoszenia, to pięknie napisane :1luvu:

kasia(1)

Post » Pt lut 12, 2010 10:41 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

Już jest - viewtopic.php?f=13&t=107630

Zapraszam. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lut 12, 2010 14:22 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

kasia(1) pisze:Mamusiu, a mnie nadal martwi to miejsce po sterylce, po takim czasie nadal takie brzydkie....

Pytałam CoolCaty, mam nie panikować i poczekać jeszcze trochę.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lut 13, 2010 12:31 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

Gdzie ten domek dla ciebie Kasiulko? :(

kasia(1)

Post » Sob lut 13, 2010 17:00 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

Ostateczna wersja i najprawdziwsza :wink:

Samotność, strach, wieczna walka o przetrwanie i lepsze jutro wśród szarej
rzeczywistości. W samym środku tej walki stoisz Ty. Krzyczysz, ale nikt Cię nie słyszy,
prosisz o pomoc, ale nikt Cię nie dostrzega. Wpadasz do studni zwanej bezdomnością,
w której każdy wydany przez Ciebie dźwięk odbija się tylko pustym echem o ściany.
Nikt nie chce widzieć i słyszeć twojego problemu, z wyjątkiem tej jednej, jedynej osoby która chce poprowadzić cię do domku.
Chociaż jesteś tylko zwykłym na pozór małym pingwinkiem
w tym wielkim świecie, musiałaś walczyć o przetrwanie. Paraliżujący
strach nie pozwalał ci na zrobienie nawet jednego kroku do przodu w kierunku człowieka, którego to znałaś tylko z tej najgorszej strony.
A teraz?
Teraz strach tobą rządzi, chociaż starasz się mu przeciwstawić, zawsze przegrywasz tę nierówną walkę.
Na co czekasz?
Na ciepło domowego ogniska, gdzie zrozumiesz, że człowiek to przyjaciel na dobre i złe, który pocieszy i przytuli, a nie ten co rzuca w ciebie kamieniami czy szczuje psem, a niestety tak było, ale to już należy do przeszłości.

Teraz to już nie ma żadnego znaczenia. Czasu nie cofniesz,
a nawet jeśli... to nie zmienisz swojego przeznaczenia. Bo to widocznie miało tak
wyglądać... ktoś to jednak zmienił. Dostałaś ogromną szansę od losu, którą trzeba
wykorzystać... jedno jest pewne, już nigdy nie wrócisz tam gdzie głód,chłód, samotność i choroby,
bo przed tobą otworzyła się zupełnie nowa brama, brama do lepszego życia.

Tak wyglądało życie Kasi, uroczego pingwinka, która zrozumiała że życie jest piękne. Kasia dobrze pamięta złe chwile, i nieufność która jeszcze pozostała... ale w DT Kasieńka odkrywa nowe znaczenie słowa MIŁOŚĆ i uczy się ufać. Teraz dobry człowiek musi naprawić naprawić krzywdę, jaka wyrządził tej biednej koteńce.
Wszystko jest na dobrej drodze.
Kasia to koteczka o niesamowitej urodzie, w czarnym fraczku, białych skarpetkach i puchatym brzusiu. Całość zdobią zielone oczy i kropka na nosie która dodaje jej uroku. Podobnie jak jej misiowata postura i grube łapinki które pędzą gdzieś za zabawkami.
Kasia szuka DS, który zrozumie i zaakceptuje jej początkową nieufność, a w zamian dostanie coś więcej niż tylko kota,- bo prawdziwego przyjaciela.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lut 14, 2010 11:57 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

Nadal cichutko. :(

kasia(1)

Post » Nie lut 14, 2010 12:57 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

:!:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lut 14, 2010 13:38 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia szuka DS. część 2

Do domku Kasiula! :1luvu:

Obrazek

kasia(1)

[poprzednia][następna]