Duża Daisy ma dom. Gratulacje dla wszystkich

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob sty 30, 2010 23:29 Re: Duży pies szuka domu-juz w DT w Warszawie

piękna dziewczynka! A ten domek nie chce jej na zawsze?.. Tak wymyśliłam,że możnaby ogłoszenie do "Mój pies" czy "Przyjaciel pies"? Mnóstwo ludzi to czyta i specjalna rubryka jest z psami do adopcji. Tyle,że lutowy już wyszedł...
Obrazek

Andzia12

Od: Czw sty 14, 2010 15:57

Post » Nie sty 31, 2010 8:52 Re: Duży pies szuka domu-juz w DT w Warszawie

to DT, ale chyba najlepszy jaki mógł się Daisy trafić :) DT ma swojego własnego bulteriera i również na DT sukę amstaffa, jest stałym domem tymczasowym fundacji AST, teraz z Daisy i te dwa psy są na zmianę wypuszczane na pokoje, co by się nawzajem nie atakowały, różnie może być.
Ale nie ma z tym problemu, bo w domu są dwie klatki i pieski grzecznie tam na zmianę śpią. Jak zobaczyłam amstafkę, jak wylizywała wszystkim po kolei buzie i uszy, to nie uwierzyłam, że to o niej nam przed chwilą opowiadano, że była sprzedana razem z dome i pół roku była najpierw przywiązana przy budzie a potem sąsiedzi ją do domu wrzucili i tam dokarmiali, bo nowi własciciele w ogóle się nie pojawiali w domu, a starzy... szkoda gadać :evil: i to zdziczałe suczysko po poł roku w DT lezie na kolanka obcym ludziom i merda ogonkiem (przez kratę) do nowej psicy w domu, czyli do Daisy)
o a to jest ta amstaffka, Panna Migotka: http://www.fundacja-ast.pl/content/view/758/65/
Obrazek

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Nie sty 31, 2010 18:24 Re: Duży pies szuka domu-juz w DT w Warszawie

jakie pysio uśmiechnięte!!! śliczna :D
Obrazek

Andzia12

Post » Pon lut 01, 2010 15:34 Re: Duży pies szuka domu-juz w DT w Warszawie

Daisy jutro o 11 będzie miała zabieg sterylizacji

ewick

Post » Wto lut 02, 2010 11:12 Re: Duży pies szuka domu-juz w DT w Warszawie

Kochane, na dogomanii zbieram pieniądze na utrzymanie, leczenie i sterylkę Daisy,
łącznie w chwili obecnej brakuje nam 130 zł, nie licząc kosztów ew. pobytu w przyszłym tygodniu czy miesiącu ,eśli nei udało by sięszybko Daisy znaleźć domu.

Nieśmiało proszę, jeśli Forum.miau.pl chciało by się w jakiś sposób przyłączyć do zbiórki pieniędzy, czy to fantem na bazarek, czy drobną wpłatą np 10 zł, byłabym ogromnie wdzięczna :oops:

Wydatki Fundacji AST

+340 wysłane | -128 - weterynarz
(ze zbiórki | -300 - sterylka
na dogomanii)
========== | =================
+340 | -428

88 jesteśmy winni Fundacji

Dotychczasowe zobowiązania wobec DT
20 zł za dobę za pobyt w DT (suka jest tam na razie jest 6 dni) liczyć trzeba = 140 zł za 7 dni
-140 - 7 dni w DT
-42 - Frontline (mam skan paragonu)
+ 140- kasa z bazarku i wpłat na dogo)
====
-42 - tyle jesteśmy winni DT

Jak Daisy wydobrzeje po sterylce będziemy ją ogłaszać ( i tu też będzie potrzeba pieniędzy, bo najlepiej dać aukcję wyróżnioną, szybciej zostanie zauważona)
Jest piękna i kochana, więc liczymy, że szybko znajdzie dobry domek, tylko trzeba będzie zrobić casting na najlepszego właściciela

ewick

Post » Wto lut 02, 2010 11:15 Re: Duży pies szuka domu-juz w DT w Warszawie

Kochane, na dogomanii zbieram pieniądze na utrzymanie, leczenie i sterylkę Daisy,
łącznie w chwili obecnej brakuje nam 130 zł, nie licząc kosztów ew. pobytu w przyszłym tygodniu czy miesiącu ,eśli nei udało by sięszybko Daisy znaleźć domu.

Nieśmiało proszę, jeśli Forum.miau.pl chciało by się w jakiś sposób przyłączyć do zbiórki pieniędzy, czy to fantem na bazarek, czy drobną wpłatą np 10 zł, byłabym ogromnie wdzięczna :oops:

Wydatki Fundacji AST

+340 wysłane | -128 - weterynarz
(ze zbiórki | -300 - sterylka
na dogomanii)
========== | =================
+340 | -428

88 jesteśmy winni Fundacji

Dotychczasowe zobowiązania wobec DT
20 zł za dobę za pobyt w DT (suka jest tam na razie jest 6 dni) liczyć trzeba = 140 zł za 7 dni
-140 - 7 dni w DT
-42 - Frontline (mam skan paragonu)
+ 140- kasa z bazarku i wpłat na dogo)
====
-42 - tyle jesteśmy winni DT

Jak Daisy wydobrzeje po sterylce będziemy ją ogłaszać ( i tu też będzie potrzeba pieniędzy, bo najlepiej dać aukcję wyróżnioną, szybciej zostanie zauważona)
Jest piękna i kochana, więc liczymy, że szybko znajdzie dobry domek, tylko trzeba będzie zrobić casting na najlepszego właściciela

ewick

Post » Wto lut 09, 2010 21:09 Re: Duży pies szuka domu-juz w DT w Warszawie

halo!! Co słychać u Stokrotki? :?:
Obrazek

Andzia12

Post » Śro lut 10, 2010 12:16 Re: Duży pies szuka domu-juz w DT w Warszawie

jest szansa na dom, zobaczymy po weekendzie :) wtedy rodzinka z Pucka, jak się uda, ma przyjechać do Daisy

ewick

Post » Śro lut 10, 2010 18:06 Re: Duży pies szuka domu-juz w DT w Warszawie

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

dakoti

Od: Nie wrz 09, 2007 22:04

Post » Czw lut 11, 2010 16:01 Re: Duży pies szuka domu-juz w DT w Warszawie

oby się udało,psinka jest cudowna! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Andzia12

Post » Sob lut 13, 2010 17:14 Re: Duży pies szuka domu-juz w DT w Warszawie

Daisy pojechała dziś do swojego nowego domu!!!!!!

ewick

Post » Sob lut 13, 2010 22:06 Re: Duża Daisy ma dom. Gratulacje dla wszystkich

Brawo Daisy! Szybciutko znalazła domek :D
Obrazek

Andzia12

Post » Sob lut 13, 2010 22:30 Re: Duża Daisy ma dom. Gratulacje dla wszystkich

Świetne wieści !! a szanse na zdjęcia z domku sa ???
ObrazekObrazek

dakoti

Post » Czw lut 18, 2010 21:14 Re: Duża Daisy ma dom. Gratulacje dla wszystkich

[QUOTE=Angel_;14142918]Cóż mogę napisać..
Spędziłam z Daisy 5 godzin.. Byłyśmy z jej nową Mamą na spacerku , odwiedziliśmy pointerke Mie i "jej" wychowanków.. Zrobiłyśmy zakupki- zabawki i obróżkę ( OCZYWIŚCIE do kompletu różowa :loveu: )
Daisy w wielu sytuacjach zaskoczyła mnie swoim zachowaniem- na plus oczywiście. Jest super nastawiona do ludzi, psów.. Wpsaniale jezdzi samochodem.. Bardzo, ale to bardzo jest chłonna nauki.. Zaczęłyśmy się 'bawic' w elementy PT i super zaczeła łapać ( siad!i do mnie! Na początek :lol: ).. Jej nowa Mama bardzo chętnie zapatruje się na pracę z sunią pod tym kątem..
Naprawde wpaniale spedzilam ten czas.. Sunia jest przecudna a jej rodzina przesympatyczna i rozmawiac mozna z nimi godzinami.. W razie jakichkolwiek watpliwosci nie boja sie pytac, co bardzo mnie cieszy. Kto pyta nie błądzi, a pytajac okazuje tak ogromne zainteresowanie i chęc posiascia jak najwiekszej wiedzy.. Super podejscie naprawde..
W domu spokojna .. Nie opuszcza na krok swojej "Mamy" , wpatrzona jest w nia jak w obrazek.. cos pieknego obserwowac taka wiez miedzy Nimi..
Na dworze zywiol jakich mało! :lol: Bedzie z niej energiczna i zywiolowa, chetna do pracy psina ;)
Aha.. Na zywo zdecydowanie widac pewne roznice miedzy Daisy a pointerem.. W niektorych momentach do złudzenia przypomina doga niemieckiego ( jak bodajze ktos spekulował)..
Na fotce z pointerka widac juz na pierwszy rzut oka pewne roznice.. Ciekawa jestem jakich to miala rodzicow ;) Co by nie było przewspaniałe z niej psisko..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Specjalnie dla fanów Stokrotki ;)

Obrazek[/QUOTE]

ewick

Post » Czw lut 18, 2010 21:27 Re: Duża Daisy ma dom. Gratulacje dla wszystkich

CUDO !!!! Zdjecia rewelacja !!! Ale mała świetnie trafiła, cudne suczysko i jakie fotogeniczne !!!!
ObrazekObrazek

dakoti

[poprzednia][następna]