Pakt Czarownic XIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 11, 2010 13:20 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Brawo ! :ok: :ok: :ok: ale dodatek konieczny, nie zwlekaj, na zdrowie :piwa:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw lut 11, 2010 14:32 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Jestem laikiem, ale niedawno słyszałam (w mojej ukochanej Trójce), że różne instytucje (uczelnie, urzędy) zaczynają doceniać koty na swoim terenie. Po wielu latach tępienia lub niedostrzegania kotów widzą, że obecność kotów jest im na rękę. Wiele z tych instytucji wprowadziło stały fundusz na karmę i opiekę medyczną dla kotów. Może warto by było porozmawiać o tym temacie z kimś z władz uczelni? Może jakaś fundacja mogłaby pomóc w rozmowach?
Nie znaczy to, że jestem przeciwna tej kandydaturze. Myślę tylko jak jeszcze można pomóc :roll:
Jeśli bredzę, proszę mnie pogonić miotłą :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Czw lut 11, 2010 14:39 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Nie dopchałam się dzisiaj po pączki!!
Jak zobaczyłam dziki tłum, kolejkę jakby ludzie nic nie jedli, to dałam sobie na spokój...
Czy naprawdę KAŻDA okazja musi być wykorzystania do robienia tłoku i zadymy? :evil:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lut 11, 2010 15:13 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

No to ma paczusia spod samiuśkiego Pałacu Kultury i Nauki :mrgreen:

http://nadziany.pl/p,cHNpYW1hfDI=
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lut 11, 2010 15:25 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

U nas na wydziale mieszka kot. Burasek. Wykastrowany, wypieszczony, leczony kiedy trzeba. Portierzy rozpieszczają go niemożliwie, np poszczają mu ciepły nadmuch z wentylacji, bo kotek lubi, ma posłanka w kilku miejscach i wszędzie jest mile widziany. Wieczorami wychodzi na obchód budynku po czym wraca na noc na portiernię. Znalazł go parę lat temu jeden z pracowników. Mała bida siedziała na przystanku obok wydziału. Wiedział skubany komu pod nogi wyjść i zapiskać :D
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw lut 11, 2010 15:45 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

U nas na kopalniach (gaz, ropa) kierownicy tez mają swoje (znaczy przygarnięte) kociska. Tylko, że te koty maja tam lepiej, niż pracownicy.
Jeden ma stałe miejsce u kierownika na biurku i łapką po wąsach go łaszcze (znaczy kot - kierownika) :wink:

jasdor

Post » Czw lut 11, 2010 15:53 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

jasdor pisze:Jeden ma stałe miejsce u kierownika na biurku i łapką po wąsach go łaszcze (znaczy kot - kierownika) :wink:

Cudownie :1luvu: Byle więcej takich dyrektorów :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lut 11, 2010 16:33 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Na czasie kawał:
- Skąd blondynka bierze dżem?

- Obiera pączka! :mrgreen:

Sama jestem blondynka, choć ostatnio już siwa :ryk:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw lut 11, 2010 17:17 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Babcia pyta: - widziałaś wnusiu moje tabletki, takie co LSD na nich pisało? Wnusia: - co tam tabletki babciu, a widziałaś te smoki w kuchni ?

jasdor

Post » Czw lut 11, 2010 17:59 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Psiama :twisted:
JA się nie boję :ryk:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw lut 11, 2010 18:57 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Widzę, że Siostry czynią przygotowania do Sabatu pełną parą, na forum pusto, stron jakby mniej niż zwykle :mrgreen:

jasdor

Post » Czw lut 11, 2010 19:47 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Samochodu nadal nie mam bo do warsztu przywieźli owszem sprzęgło ale do innego modelu.Może do odebrania będzie jutro.Więc zaiwaniam po mieście komunikacją lub na podeszwach. Postanowiłam nie być stachanowcem i te najodleglejsze punkty sobie odpuścić. Koty mają się dobrze, wyspane, obżarte, pączek i wylewanie zza paska tłuszczyku im nie grozi, ciepło mają, szefa nie mają...

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Czw lut 11, 2010 19:53 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

mmk pisze:Jestem laikiem, ale niedawno słyszałam (w mojej ukochanej Trójce), że różne instytucje (uczelnie, urzędy) zaczynają doceniać koty na swoim terenie. Po wielu latach tępienia lub niedostrzegania kotów widzą, że obecność kotów jest im na rękę. Wiele z tych instytucji wprowadziło stały fundusz na karmę i opiekę medyczną dla kotów. Może warto by było porozmawiać o tym temacie z kimś z władz uczelni? Może jakaś fundacja mogłaby pomóc w rozmowach?
Nie znaczy to, że jestem przeciwna tej kandydaturze. Myślę tylko jak jeszcze można pomóc :roll:
Jeśli bredzę, proszę mnie pogonić miotłą :wink:

Na całe szczęście dzięki jednej pani dr - wykładowczyni, miłosniczki kotów (nie udało mi się jeszcze namierzyć która to pani) koty w ogóle moga być dokarmiane. Natomiast oficjalnie nawet w największe mrozy do budynku wpuszczać nie można. Z PP graniczą też zakłady przemysłowe i mam nadzieję, że tam równiez ktoś je dokarmia. Ale powiedzmy sobie szczerze - nikt im tam sterylek nie zafunduje. Pan portier mówił, że on nawet chciał, ale niestety to dla niego było za drogo i nie mógł. I tak fajnie, ze karmią te kociambry :1luvu:

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Czw lut 11, 2010 20:13 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Jestem baaaaaaardzo śpiąca. Wpadłam tylko poczytać przed snem.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw lut 11, 2010 20:24 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

jasdor pisze:Babcia pyta: - widziałaś wnusiu moje tabletki, takie co LSD na nich pisało? Wnusia: - co tam tabletki babciu, a widziałaś te smoki w kuchni ?

Odwrotnie to bylo! Wnuczka do babci: widzialas moje tabletki? LSD na nich pisalo?
Babcia (Z entuzjazmem): P***lic tabletki, widzialas te zajebiste smoki w kuchni?! :)

Witam wieczornie.
Jem kolejnego paczka (dopiero piaty) i pije kawe, za chwile ide robic pranie.
widac jak mi sie chce? :roll: 8)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]