Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 09, 2010 23:03 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

iza71koty pisze:Witam Serdecznie Dziewczyny. Nie bedę dzis duzo czasu Wam zajmowac, bo zmęczona jestem całym dniem. Napisze wiec w skrocie. Czarna Biedroneczka pojawiła sie dzisiaj normalnie przy posilku. :D Mam nadzieję że tak juz pozostanie. Nie bylo Stelci ani Lusi. Na Teczy nie pokazała sie dzisiaj Lisiczka ale była Frania i Juniorek czeka juz codziennie normalnie. Dzis tez nie widziałam Celinki Bis. Dominik czeka na mnie codzień po stronie Tęczy czyli tak jak chciałam. Juz sie chyba przyzwyczaił. Kociaki będa miały teraz na Teczy troszke wiecej spokoju bo Panowie Pracownicy podpisali nowy kontrakt i beda robić co innego. Na miejscu prawdopodobnie zostanie tylko dwoch Pracownikow, którzy będa zwozić deski do mielenia i gruz z altanek.

Dzisiaj przyszła paczka od Oli. :1luvu: Ola przysłała wyprawke dla Tuptusia. 15 puszeczek gourmet gold. :D To prezent od Melanii, kici Oli, która jada tylko takie smakolyki.Piękne Piekne dzieki Olu. :D Tuptuś zjadł dzisiaj puszeczkę z tuńczykiem i wołowinka. Było pysznie, bo mocno sie oblizywał i bardzo mu smakowało. Nie ma wielkiego problemu z jedzonkiem, ale widać ze sprawia mu to trochę bólu.Je dość ostroznie. Wodę pije tak jak trzeba.Inne sprawy też w miare spokojnie. Zobaczymy dalej. Dzis dosć duzo śpi.Mam nadzieję ze nabierze ciałka i sił.

Równierz dzisiaj przyszła paka od Iwetki a w niej cieplutkie mięciutkie polarki. Cały wór. Piekne Serdeczne Dzieki Iwonko :1luvu:

Za kilka minut wstawie Rozliczenie wpływów na Konto Tuptusiowe. Pieknie Dziekujemy Wszystkim za Wsparcie i Pomoc.Rozliczenie z Viva nastąpi po zakonczeniu Aukcjii na Allegro. Taką dostałam odpowiedz mailowa. Pozdrawiam wszystkich Bardzo Serdecznie.

Cieszę sie, że wszystko już doszło :D a moze zima sie juz skonczy i wystarczy tych polarków :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto lut 09, 2010 23:05 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Iza, Melania jada tylko to co ona sobie zażyczy :roll: to jest rozpieszczona panienka, którą kawałki mięska kłują w ząbki. No, chyba, że jest to surowa krowa... Cieszę się, że szybko te puszki dotarły, bo akurat te są naprawdę bardzo delikatne i nawet gryźć nie trzeba, tylko ciamknąć i połknąć...
cudnie, że Tuptuś te 24 godziny po zabiegu czuje się w miarę dobrze. To powinno już z górki iść!
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto lut 09, 2010 23:22 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Olu puszeczki sa wysmienite. :D Tuptuś jadł dzisiaj z wielkim smakiem. :D On wogóle jest przekochany. Myslałam ze będzie problemowy a tu narazie cisza....Moje koty w domu jak np. Głucha po zabiegu usuniecia polipa w uchu, to był koszmar, a Tuptus tak jakby go prawie nie było.Odpoczywa, wstanie poje, popije, zrobi siu i znów sie kładzie. Nie wiem czy on taki zachartowany czy wytrzymały? 8O
Sama sie nie moge nadziwic. Dziewczyny na watku Tuptusia pisza o Bozicie.Podobno jest rewelacyjna? Ja miałam kiedyś od Prosiaczki2.W kartoniku i nie wiem czy to taka sama jest jak w puszcze?nawet nie pamiętam czy u nas to maja ale poszukam.Mięska ma podobno 90%.Spróbuje za kilka dni z kurczaczkiem gotowanym, tylko nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie.jJa zawsze gotuję na bardzo miekko.Jak sądzicie. Trzeba go trochę podtuczyć. Kurcze schudł dosć mocno
.
Ostatnio edytowano Śro lut 10, 2010 0:19 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto lut 09, 2010 23:29 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Iwonko ja też bardzo sie cieszę ze wszystko doszło :D choć nie ukrywam ze jest mi przykro ze to takie ciezkie bylo. Ja nie wiem, jak Ty sobie dałaś rade, zeby to dotaszczyć na poczte. To musiał być koszmar. Polarki bardzo sie przydadza. Ja myslę ze ta zima tak szybko nie odpuści. Dzis znów mróz troszkę wiekszy. Kurcze nic nie topnieje, tylko trzyma cały czas. :(
Jesli chodzi o sucha karmę to wielkie szczeście ze udało Ci sie załatwić choć wiem ze było bardzo cieżko. Zebyś mogła zobaczyć jaka kociaki maja teraz radoche i raj dla podniebienia. :D Chrupia az miło posłuchać. :D Co do ostatniego ziarenka.
:D

iza71koty

Post » Wto lut 09, 2010 23:50 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Tuptusiowe konto :D

W rozliczeniu ujete są wszystkie wpłaty od Was które do dzisiaj dotarły na Tuptusiowe konto, z przeznaczeniem na operacje i rehabilitacje Tuptusia.Pięknie Dziekujemy Wszystkim z Całego Serca :1luvu:

06.02. Ja-ba dla Tuptusia - 100 zł
08.02.-=Sara=-dla Tuptusia - 50 zł
08.02. Agiis-s dla Tuptusia - 50 zł
08.02. IZA&ANIA dla Tuptusia- 30 zł
08.02.Grzegorz S. dla Tuptusia - 50 zł
08.02.Afatima za bazarek Megany - 20 zł
08.02.Afatima dla Tuptusia - 30 zł

iza71koty

Post » Wto lut 09, 2010 23:56 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Ja wywiem się co i jak z tą Bozitą jutro, teraz uciekam spać, Iza, śpijcie wszyscy dobrze :)
Obrazek

Afatima

Post » Śro lut 10, 2010 0:01 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Dziękuje Olu. :) Ja też juz musze uciekać.Mam troche roboty w domu. Dobranoc Dziewczyny. :)
Jutro zrobie biezace rozliczenie wplat Wirtualnych Opiekunów.

Dziekuje Wam ze JESTESCIE z nami.

iza71koty

Post » Śro lut 10, 2010 0:11 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

IZA&ANIA pisze:Wspaniale że operacja Tuptusia się udala, wygląda na zadowolonego kocurka :1luvu:
Bardzo się cieszymy z powrotu naszej Biedroneczki i reszty oczekiwanych kotków, chyba naprawdę zwabił je zapaszek pysznej karemki. :wink:
W sprawie jedzonka Tuptusia, to myślę, że można spróbować saszetki whiskas w sosiku o smaku królika. Nasza kicia jak była bardzo chora, to podrobiłyśmy jej tą karemke, była bardzo mięciutka i zjadła ze smakiem. Wprawdzie było to jakies zatrucie, najpierw pila ze strzykawki siemie lniane a potem jadła ta saszetke. Może pani spróbować, może Tuptuś skosztuje :lol:

Dziewczyny Tuptuś na szczeście daje rade i je samodzielnie. Pije także. :D Co niezmiernie mnie cieszy.Saszetki Whiskasa to kawałeczki, drobne ale kawałeczki. A musi być miekko, bardzo miękkko.

Ja równierz bardzo sie ucieszyłam z powrotu Biedroneczki. :D Zeby tak człowiek mogł zobaczyc, co sie działo przez ten czas jak jej z nami nie było. Najwazniejsze ze jest.Ze druga Biedroneczka zadowolona a kicia cała i zdrowa. :D Porobie jutro jej zdjecia jak sie uda.Pozdrawiam i Dziękuje za rady.

iza71koty

Post » Śro lut 10, 2010 9:57 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

iza71koty pisze:Iwonko ja też bardzo sie cieszę ze wszystko doszło :D choć nie ukrywam ze jest mi przykro ze to takie ciezkie bylo. Ja nie wiem, jak Ty sobie dałaś rade, zeby to dotaszczyć na poczte. To musiał być koszmar. Polarki bardzo sie przydadza. Ja myslę ze ta zima tak szybko nie odpuści. Dzis znów mróz troszkę wiekszy. Kurcze nic nie topnieje, tylko trzyma cały czas. :(
Jesli chodzi o sucha karmę to wielkie szczeście ze udało Ci sie załatwić choć wiem ze było bardzo cieżko. Zebyś mogła zobaczyć jaka kociaki maja teraz radoche i raj dla podniebienia. :D Chrupia az miło posłuchać. :D Co do ostatniego ziarenka.

Iza, miałam "tragarza" , więc wcale sie nie męczyłam :wink:

Co słychać u Tuptusia? Chłopak zdrowieje mam nadzieje :)
...i najwazniejsze, czy dzis rano doszło do spotkania 8)

Iweta

Post » Śro lut 10, 2010 10:31 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Iwonko u Tuptusia dobrze. Zjadł sam z wielkim smakiem sniadanko. :D Ma straszny apetyt. To dobrze. :D Czuje sie chyba lepiej niz wczoraj bo juz próbował samodzielnie sie myć. Wczesniej wcale tego nie robił, bo tn języczek wypadał przez ta żuchwe. Będzie chyba dobrze.Kicia odebrana.Tuptuś dostał prezent od pani Inspektor. 5 puszek pasztety Felixa. Pieknie dziękujemy. :D

iza71koty

Post » Śro lut 10, 2010 10:36 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

dzielny Tuptus jesli dobrze znosi ten bol ktory zapewne odczuwa znaczy ze szybko dojdzie do siebie :wink:
to jest jak z czlowiekiem-grunt to pozytywne nastawienie i chec walki z chorobskiem :ok:
jak dobrze pamietam bozita jest dostepna na zooplus.ie

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro lut 10, 2010 10:37 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

iza71koty pisze:Iwonko u Tuptusia dobrze. Zjadł sam z wielkim smakiem sniadanko. :D Ma straszny apetyt. To dobrze. :D Czuje sie chyba lepiej niz wczoraj bo juz próbował samodzielnie sie myć. Wczesniej wcale tego nie robił, bo tn języczek wypadał przez ta żuchwe. Będzie chyba dobrze.Kicia odebrana.Tuptuś dostał prezent od pani Inspektor. 5 puszek pasztety Felixa. Pieknie dziękujemy. :D

To super, bardzo sie ciesze, szczególnie z Tuptusia, ze tak swietnie sie czuje :ok:

Iza jesli chodzi o paszteciki, to spróbuj w Rossmanie, tam często sa promocje. Mozna tam kupic i gourmet i sa tez paszteciki winstona, koty lubia te winstony . Sa w małych opakowaniach ale tez w puszkach 400 g . Wyczytałam ,że w Szczecinie jest az 6 sklepów Rossman. Moze warto zajrzeć?

Iweta

Post » Śro lut 10, 2010 10:38 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Tuptuś chyba sie dzisiaj dobrze wyspał. :D Znaczy lek działał w nocy dobrze, bo jak sie obudzil to ziewał i wyglądał na wyspanego.Cieszę sie ze mozna było mu tak szybko pomóc.

iza71koty

Post » Śro lut 10, 2010 10:39 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Zajrze do Rossmana Iwonko. Wiem gdzie jest. :)

Dziewczyny chyba pora zmienic tytuł watku Tuptusiowego? :D Aga myślę że mozna zdjać z pierwszej strony numer konta.Mamy środki dla Tuptusia i teraz czekamy zgodnie z decyzja BAJKI-BB na zakonczenie Aukcji na Allegro.

iza71koty

Post » Śro lut 10, 2010 11:13 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

O Fajnie, że Tuptuś dostaje prezenty :D Jakby coś trzeba było zamówić to dajcie znać, ale chyba rzeczywiście w rossmanie można kupić, no i nie trzeba na jednego kociucha od razu dużo kupować, tylko pomalutku :)
Obrazek

Afatima

[poprzednia][następna]