S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 09, 2010 22:48 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

A i historia transporterkowa :mrgreen:

Transporterek który pozyczyła Mara wraz z Królisią znalazł się. Mara zaniosła go zgodnie z umową do lecznicy no i moja demencja młodzieńcza - zapomniałam ze wylądował u kolegi. Jest juz bezpieczny - dziś był w akcji sterylkowej, jutro trafi na kociarnię - słowo honoru :)

Transporterek - który pozyczyłam w sobotę wraz z Astrą - jest juz na kociarni - równiez był dziś w akcji.

Wciąz brakuje transporterka bordowego oraz ten w D.G. co pojechał wraz z Misią :roll:
MIKUŚ

Post » Wto lut 09, 2010 22:48 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

Dziś byłam w schronisku , w schronisku naliczyłam 11 kociaków-biedaków, czwóreczkę zabrałam ze sobą, kociaki wyglądają w miarę dobrze, ale niestety do jedzeni resztki rozmoczonej w wodzie bułki :(
I to oto te biedy - część z nich straszliwie wystraszona, uciekały na zewnątrz nie dały się zabrać :(
Do KOcie Chatki przywiozłam trójkę rodzeństawa - czarnuszki z białymi żabocikami - tacy trzej muszkieterzy i buraskę - wszystkie bardzo spokojne, oswojone i łagodne nawet nie miauknęły w drodze ze schroniska - po zalokowaniu dosłownie rzuciły się na jedzenie 8O
ObrazekObrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lut 09, 2010 22:51 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

Stan kociaków całkiem niezły. Są juz odpchlone. Uszy w miarę czyste, bez specjalnego syfu 8O A i któryś ma sraczkę. Nie znalazłam właściciela :wink:
Takie fajne pingwinki - przesympatyczne !!!!!
Moze znajdzie się jakiś wspaniały dom tymczsowy
MIKUŚ

Post » Wto lut 09, 2010 22:51 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

Tego biedaka mi najbardziej żal nie mogłam go już zabrać :cry: a niesamowity miziak taki mini Dyzio dosłownie wyglada jak nasz Dyzio z Kociej Chatki tylko w miniaturce, musiał zostać w schronie :cry: może ktoś dałby mu chociaż DT
Obrazek

terenia1

Post » Wto lut 09, 2010 23:02 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

W schronisku oprócz mini Dyzia jeszcze jedna buraska, 2 pingwinki, 1 takie pośrednie łaciate, i dwa lekke dziki albo wystrachane - cały czarny i biała kicia z ciemnym ogonem, ale im nie zdołałam zrobić zdjęcia. czyli zostało 7 kociaków :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Wto lut 09, 2010 23:05 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

Tak teraz patrzę na te zdjęcia :( i straszna rozpacz w oczach i postawie tych kociaków :cry: biedne bez nadziei skulone ze strachu :cry:

terenia1

Post » Wto lut 09, 2010 23:07 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

Dokładnie , serce sie kraje jak sie widzi te biedactwa :( ....................
Trzej muszkieterowie bardzo eleganccy :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto lut 09, 2010 23:13 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

terenia1 pisze:Tak teraz patrzę na te zdjęcia :( i straszna rozpacz w oczach i postawie tych kociaków :cry: biedne bez nadziei skulone ze strachu :cry:

To prawda jakby zrezygnowane, że nic juz dobrego nie moze się im przydarzyć :cry:

Boze jakie te zwierzęta sa biedne, dlaczego ludzie gotuja im taki los, własnie obejrzałam w Expresie Reporterów, o takiej francy P.Ewie (jak ona jest pani to nie wiem jak dziad wyglada :evil: ) Co ona robi z tymi biednymi psami, zakłada jakies pseudo-dzikie schroniska, rozmnaża, sprzedaje na targach, zabija , głodzi, no jakaś masakra i od tylu miesięcy nie potrafia z nia zrobic porządku. A te biedne psy duze i szczeniaczki, zmarznięte, głodne razem z padnietymi , co za kraj co za ludzie co za prawo :crying:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto lut 09, 2010 23:17 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

Iweta pisze:..... co za kraj co za ludzie co za prawo :crying:

Jedyne w swym rodzaju i niepowtarzalne Państwo :? To moze się dziać tylko u Nas :!: Ehhh...............bezprawie totalne :cry:
MIKUŚ

Post » Wto lut 09, 2010 23:26 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

Tylko mini Dyzio zachowywał się jak normalny kot, ogonk do góry, łasił się - kurcze może ktoś dałby małemu DT :?: jest kapitalny :) wesoły, ale i dłużej tam będzie tym gorzej...
proszę o domek dla mini Dyzia
Oto mini Dyzio nawet zdjęcie trudno mu było zrobić tai wesołek.
Obrazek

terenia1

Post » Śro lut 10, 2010 7:48 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

Dzień dobry Sosnowiec.

Wczoraj była akcja sterylkowa :lol: Uczestniczyli w niej:
- Nuka - moja tymczasowiczka - od razu wycięto jej coś w stylu ala tłuszczak-przepuklina :roll: - Dziewczynka jeszcze troszkę mi się rozjezdza ale juz ciut lepiej
- Mamuśka - kotka z kociarni - złapana wraz z Meliną swoich 3 kociąt :lol:
- Kotka Fisia - od Wiesia z administracji. Kotka wróci na wolność i będzie mogła tam dalej egzystować, bo nie będzie się rozmnazać :lol:
- Kotka od moich znajomych i Pana Fredka

oraz ten najwazniejszy

- Pan Fredek - alez ubaw był - pierwszy raz na oczy widziała pijanego Fredka. Nasz wspaniały Doktor wyciąl mu elegancko jajca - i Fredek będzie mógł spokojnie mieszkać z kotką. Biedny Wiesiu musiał jadąc mieć uchylone okna :lol:

No i jeśli by kto chciał wysterylizować Przemisię - niedźwiedzica z Przemyśla - to Michał się juz zgodził na zabieg :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Śro lut 10, 2010 7:51 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

witam porannie ...
biedne te kociaste w tym schronie ehhhh :(
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro lut 10, 2010 8:21 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

terenia1 pisze:W schronisku oprócz mini Dyzia jeszcze jedna buraska, 2 pingwinki, 1 takie pośrednie łaciate, i dwa lekke dziki albo wystrachane - cały czarny i biała kicia z ciemnym ogonem, ale im nie zdołałam zrobić zdjęcia. czyli zostało 7 kociaków :(

Tereniu a czy część z tych kotów była już w schronie jak wcześniej w nim byłaś, czy to są wszystkie nowe a tamte.....zniknęły?
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Śro lut 10, 2010 8:52 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

"Chciałam usprawiedliwić MARTE drzwi to ja popsułam w sobotę!!! :oops:[/quote]

A i tu się kobitki obydwie mylicie :mrgreen:
To Ja zepsułam drzwi, po czym niecnym planem zatuszowania śladów - wsadziłam płytkę z powrotem. Przyklepałam i wystarczył jeden mocniejszy ruch i bum :mrgreen: Tak mi przykro ze obydwie wpadłyście w moją pułapkę :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Drzwi zostały zepsute 04. 02.b.r. o godz. 21 :mrgreen:[/quote]....................."

No to pieknie znalazł się winowajca ,a ja już myslałam że jestem ofiara losu do kwadratu :roll:

Jezeli chodzi o schronisko to ja nadal jestem za braniem kotów dorosłych do nas na kociarnię.Te koty bardziej przezywają warunki w jakich przyszlo im mieszkać w schronie.Niejedno z nich było latami rozpieszczane i kochane w domowych pieleszach przez czlowieka, a tu nagle bach trafiają do "obozu" zwanego schroniskiem ,gdzie panuje głód,brud i zimno.Gdzie nie ma człowieka który przytuliłby wziął na kolana .pogłaskał.Dla dorosłych kotów to trauma!! Czesto poddają się i wolą umrzeć .niż tak żyć.Do dzis pamiętam Goliata i łzy mam w oczach!!!

Te obesrańce co wziela teresa były raptem kilka dni w schronie i moge się zalożyć że znalazly by dom ,bo z reguły ludzie dzwonią o male koty.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lut 10, 2010 15:06 Re: Sosnowiec K.Chatka-dług 2000zł za prąd prosimy o pomoc!!!

Oj Kocia Chatka na 6 stronie :(
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]