70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 08, 2010 10:43 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Maluszek dobrze :) Jest cichutki, ale odzywa się na widok człowieka, więc szybko powinien się oswoić.

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon lut 08, 2010 11:00 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

martaslupsk

odzywam sie..
sorki nie sprawdzalam w weekend komputra..
co do pieniedzy - sprawa aktualna - daj znac ile i podaj konto...
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pon lut 08, 2010 11:06 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Cudak1 pisała że wyśle 30zł.Jeszcze nie zaksięgowali.mam nadzieję że zdąża zaksięgować do 16:) Więc Olu narazie się wstrzymaj z wysyłaniem.Wiem że Trzeba jeszcze 20zł dla znajomy Kareny...tylko nie wiem komu to wysłać trzeba :oops:

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pon lut 08, 2010 11:23 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Ja założe te 20 zł. dam im do ręki a potem mi na konto Ola prześle, bo nie znam konta znajomych.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pon lut 08, 2010 11:27 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

A co z tymi maluchami co do swinoujścia miały jechać...??

martaslupsk

Post » Pon lut 08, 2010 13:46 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Kotek jedzie już ze znajomymi Kareny. Dajcie mu od razu wody, jak tylko dojedzie do Koszalina.
Jest bardzo chory i słaby, ta podróż jest dla niego na pewno bardzo męcząca.
Jak będzie kosztami leczenia? Robimy zbiórkę? Marta, może założysz mu osobny temat, jak już do Ciebie dojedzie?

Karena pisze:Ja założe te 20 zł. dam im do ręki a potem mi na konto Ola prześle, bo nie znam konta znajomych.

Dałam im 30 zł (na tyle się umawialiśmy).

martaslupsk pisze:A co z tymi maluchami co do swinoujścia miały jechać...??

Cały czas szukamy transportu. Emilbusem musiałby ktoś z nimi jechać, a ciężko znaleźć taką osobę.
Jest też opcja, żeby pojechały same busem, ale moim zdaniem to zbyt ryzykowne bez wcześniejszego umówienia się z kierowcą. Trochę bez sensu łapać je i potem wypuszczać, bo kierowca nie zgodzi się ich zabrać, a już drugi raz mogą nie dać się złapać. Umówić się niestety wcześniej nie da.
Najlepiej byłoby, gdyby pojechały samochodem, ale to znowu większy koszt, jeśli ktoś specjalnie miał z nimi jechać.

Cudak1

Post » Pon lut 08, 2010 13:54 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Więc tak::)
Pieniążki od Cudak 1 doszły:)

Koszty leczenia......dla malucha leczenie załatwiłam darmowe :oops: .jakby ktoś miał dobre chcęci to przyda się karma Royal canin Weaning ( ja mam malutkie pudełeczko dla niego tylko) i pózniej szczepienia.Na leczenie nie pójdzie nic.Tyle mogę dla niego zrobić.Wiecej nie jestem w stanie:( jakby ktoś mógł wspomóc karma byłoby super, puszeczki convalescence ( czy jakoś tak ) też by się przydały ( wiem że to drogie ale malucha trzeba doprowadzic do stanu uzywalnoiści) Wiec zamiast zbiórki na leczenie ...jakaś zbiórka na jedzonko??

martaslupsk

Post » Pon lut 08, 2010 13:54 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

ok, prosze o namiary na konto żeby wysłać Tobie te 30 zł.
jak będziecie miały transport na te pozostałe maluchy i ktoś będzie mógł je przewieźć to również oferuję pomoc w sfinansowaniu podróży...
teraz będe w miarę na bieżąco na forumie.
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Pon lut 08, 2010 13:57 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

To za te 30zł co wyslę Ola zakupię puszeczki royal convalescence dla malucha ( straczy na 3) zgadzacie się??

martaslupsk

Post » Pon lut 08, 2010 13:59 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

jak sie zgadzacie to napiszcie to wysle jej nr konta.Jak nie to i tak musimy jakąś zbiórke zorganizować ...ja nie wyrobie finansowo na tą karmę....:(

martaslupsk

Post » Pon lut 08, 2010 14:08 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

martaslupsk pisze:Więc tak::)
Pieniążki od Cudak 1 doszły:)

Super, że już doszły. Trzymam kciuki za Waszą podróż, bo kawałek jednak będziesz musiała po niego wyjechać...

martaslupsk pisze:Koszty leczenia......dla malucha leczenie załatwiłam darmowe :oops: .jakby ktoś miał dobre chcęci to przyda się karma Royal canin Weaning ( ja mam malutkie pudełeczko dla niego tylko) i pózniej szczepienia.Na leczenie nie pójdzie nic.Tyle mogę dla niego zrobić.

No to naprawdę mi teraz ulżyło, bo koszty leczenia byłyby pewnie spore.

martaslupsk pisze:Wiecej nie jestem w stanie:( jakby ktoś mógł wspomóc karma byłoby super, puszeczki convalescence ( czy jakoś tak ) też by się przydały ( wiem że to drogie ale malucha trzeba doprowadzic do stanu uzywalnoiści) Wiec zamiast zbiórki na leczenie ...jakaś zbiórka na jedzonko??

Dlatego myślę, że warto mu będzie założyć osobny wątek, bo tu kociak może pozostać niezauważony.
Dla niego trzeba poprowadzić osobną zbiórkę.

olamichalska pisze:jak będziecie miały transport na te pozostałe maluchy i ktoś będzie mógł je przewieźć to również oferuję pomoc w sfinansowaniu podróży...
teraz będe w miarę na bieżąco na forumie.

Czyli możemy spokojnie zacząć szukać kierowcy z autem :D , czyli najpewniejszego transportu.

Cudak1

Post » Pon lut 08, 2010 14:15 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

tak :)
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Pon lut 08, 2010 14:21 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

To czy te 30zł co wysle Ola mogę przeznaczyć na jedzonko czy to trzeba komus zwrócic za transport??A wątek maluchowi załoze jak juz będę wiedziała co mu jest i porobie fotki.Jeszcze dzisiaj napiszę co powiedział wet .

ps.:) Jakieś propozycje co do imienia????Przecież nie może byc anonimowy :mrgreen:

martaslupsk

Post » Pon lut 08, 2010 14:26 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

martaslupsk pisze:To czy te 30zł co wysle Ola mogę przeznaczyć na jedzonko czy to trzeba komus zwrócic za transport??

Nie trzeba nikomu zwracać, jeśli tylko Ola nie ma nic przeciwko niech idą na jedzonko dla maluszka :D

martaslupsk pisze:A wątek maluchowi załoze jak juz będę wiedziała co mu jest i porobie fotki.Jeszcze dzisiaj napiszę co powiedział wet .

To dobrze. Czekamy na wiadomości. O której w końcu po niego jedziesz?
Nie przestrasz się, jak go zobaczysz... :(

Cudak1

Post » Pon lut 08, 2010 14:30 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Pogubiłam się. To mam dać te 20 zł. znajomym czy już wszystko zapłacone?
Kotek będzie u taty ok. 15, ja zaraz po pracy tylko nakarmię swoje stado prosiaków i koty i lecę tam, będę czekać na Martę.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

[poprzednia][następna]