Niestety nie da się wszystkiego dopilnować.

Mijeczko trzymaj się

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dagmara-olga pisze:Hej!
ja w sprawie kul. Ostatnio musiałam niestety kupować dla osoby po długim unieruchomieniu i mam jakieś rozeznanie. Na pewno uchylne (uchwyt na ramię tzw zamknięty celem umożliwienia zawieszania kuli na przedramieniu np przy jakiejś pracy domowej czy przy zakupach - nie trzeba odstawiać na bok) , na pewno fajna byłaby podwójna regulacja - pojedyncza jest zawsze. Podwójna umożliwia regulację nie tylko całkowitej wysokości ale też odległości obejmy na ramię od uchwytu poziomego.
Mam takie na oku z firmy Herdegen, nie chińskie, bo tych sporo jest - koszt z dostawą max 90 zł za dwie sztuki.
Pytanie do Kociamy:
wyprawa do nfz / lekarza po papiery do dofinansowania i potem do jakiegoś sklepu - odległość, zima, koszty dojazdu, itp - czy to nie jest dodatkowy koszt oraz kłopot ? Czy nie byłoby łatwiej gdyby na razie odpuścić to i dostać kule do domu? Dofinansowanie można np później wykorzystać na drugą zapasowa parę itp Przy ciągłym używaniu to wygodne rozwiązanie.
i do Was wszystkich:
czy zbierze się grupka osób i możliwa będzie zrzutka na kule? 9 osób po dyszce albo inna "konfiguracja" ?
Jak jest Wasza opinia
Użytkownicy przeglądający ten dział: aga_tka i 34 gości