LOTKA - JUŻ W DS!!!!! TYM RAZEM NA ZAWSZE :) :) :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 05, 2010 19:15 Re: LOTKA - ZNALAZŁA DS!!!!!

E tam, za wcześnie. Jeśli czujesz nieodpartą potrzebę dowiedzenia się, jak tam pierwsza doba w nowym domu, to dzwoń. 8)
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Sob lut 06, 2010 10:20 Re: LOTKA - ZNALAZŁA DS!!!!!

Zadzwoniłam nie wytrzymałam :)

Lotka dziś wraca do mnie :evil: powodem jest to, że gryzie i drapie dzieci 8O młodsze 2 letnie wogóle do niej niepodchodzi bo się boi a starsze 5 letnie jak tylko do niej się zbliża to prawdopodobnie fuczy i pare razy ugryzła i podrapała.
Kurcze nie wiem co myśleć, bo u mnie była kotem idealnym.

Nic to jest inny domek czekający na nią ale on chce aby Lotka była już zaszczepiona, a póki co Lotka jest po antybiotyku i musimy odczekać. Przyjedzie, poobserwuję ją i zobaczymy co dalej.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Sob lut 06, 2010 12:52 Re: LOTKA - ZNALAZŁA DS!!!!!

wychodzi na to ,że Lotka ma za duży harmider w domu.Dzieci jak to dzieci, biegają krzyczą.Też nie wiadomo czy jej nie ciągną za ogon itp.
Locia potrzebuje spokojnego domu :mrgreen:

w domku też mam taką szylkretkę ,od małego ,one to mają jednak charakterki...moja jak się czasem coś nie podoba , to też potrafi drapnąć...a ma 10 lat :1luvu:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob lut 06, 2010 13:12 Re: LOTKA - ZNALAZŁA DS!!!!!

Wiecie co zrobiła jak tylko wróciła do domu??

Poszła do łazienki - kierunek wanna i siku do odpływu :ryk:
Nalałam wody biedna już wpadła do niej ale chyba poskutkowało bo zrobiła koopę do kuwety :ok:

Jedno jest pewne szukam dla niej domku bez dzieci, a przynajmniej bez małych dzieci.

monia3a

Post » Sob lut 06, 2010 13:32 Re: LOTKA - ZNALAZŁA DS!!!!!

Też myślę, że dzieciaki za bardzo ją męczyły, a ona charakterna babka... Mizia się wtedy, kiedy ona chce... No a dziecku małemu to nie przetłumaczysz, niestety...

Będzie dobrze - drugi domek czeka w odwodzie :)
Obrazek

vega29

Post » Sob lut 06, 2010 20:24 Re: LOTKA - POWRÓT DO DT :( SZUKAMY DS!!!!!

U moich rodziców tez jest taka charakterna dama- nawet mnie ostatnio do łez doprowadziła- ale kochamy ją jak nie wiem co :-) Locia tez znajdzie swoje miejsce na świecie :-)

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Sob lut 06, 2010 21:02 Re: LOTKA - POWRÓT DO DT :( SZUKAMY DS!!!!!

lepiej do odpływu niż nasza Tośka na dywanik :ryk: , a ludzie jacyś mało poważni.. no kot drapie i meble i dzieci :twisted:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Nie lut 07, 2010 20:26 Re: LOTKA - POWRÓT DO DT :( SZUKAMY DS!!!!!

Nie krzyczcie na mnie, ale ja bym kota nigdy nie dała do takich małych dzieci.
Dzieci mają diabelskie pomysły (nawet te najbardziej anielskie) a cierpi na tym kot.
W sumie dobrze, ze to teraz się stało, a nie za 3 m-ce na przykład.
Lotka znajdzie Swój Prawdziwy Dom.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie lut 07, 2010 21:03 Re: LOTKA - POWRÓT DO DT :( SZUKAMY DS!!!!!

Nie zgodzę się z Tobą magaaaa mój pierwszy kot a raczej kociątko trafiło do mnie jak moja córka miała 2 latka i jakoś przeżył i kot i dziecko :wink:
Mój brat ma dwójkę łobuziaków ( 2 i 5 lat ) w domu są dwa koty, jeden adoptowany jako dorosły. Wszyscy mają się dobrze.

Wiem, że są domy z :evil: ale nie należy z góry przekreślać domku dla kota, ponieważ są w nim dzieci.

monia3a

Post » Nie lut 07, 2010 21:14 Re: LOTKA - POWRÓT DO DT :( SZUKAMY DS!!!!!

Toteż nie przekreślaj.
Ja przekreślam, ale w tej sprawie to nie ma znaczenia.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie lut 07, 2010 21:56 Re: LOTKA - POWRÓT DO DT :( SZUKAMY DS!!!!!

Dzieci są różne . Ja wziełam kotka jak córka miała 8 lat . I wszystko było ok. Maksiu [*] przeżył 14 lat i 4 miesiące. A córka sama też ma teraz dwa kociaki . Jedyne do czego zraziła Maksia jak była mała to do spania pod kołdrą bo jak nie widziałam to go do tego zmuszała. Przyznała się do tego jak już była dorosła. Wiele zależy od rodziców . Oni muszą nauczyć dzieci obchodzenia się z kociakami.

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Nie lut 07, 2010 22:25 Re: LOTKA - POWRÓT DO DT :( SZUKAMY DS!!!!!

Dokładnie, a to bywa trudne niezmiernie... Czasem rodzice tak bardzo chuchają na dzieci, że nie dopuszczają myśli, że zwierzak ugryzł/podrapał, bo odniósł wrażenie, że dziecko go atakuje... Wszystko kwestia zdrowego rozsądku i podejścia do sprawy. Aczkolwiek czasem się nie udaje...
Obrazek

vega29

Post » Nie lut 07, 2010 22:42 Re: LOTKA - POWRÓT DO DT :( SZUKAMY DS!!!!!

Moniu, a czy mi się zdaje, czy Lotka została "twarzą" waszego 1 %??? :lol: :lol:
Obrazek

vega29

Post » Pon lut 08, 2010 8:12 Re: LOTKA - POWRÓT DO DT :( SZUKAMY DS!!!!!

vega29 pisze:Dokładnie, a to bywa trudne niezmiernie... Czasem rodzice tak bardzo chuchają na dzieci, że nie dopuszczają myśli, że zwierzak ugryzł/podrapał, bo odniósł wrażenie, że dziecko go atakuje... Wszystko kwestia zdrowego rozsądku i podejścia do sprawy. Aczkolwiek czasem się nie udaje...

Wystarczy posłuchać niektórych rodziców na wywiadówkach. Często wychodziłam zszokowana . Nauczycielka zwróciła uwagę mamie ,że dziecko niszczy drzewka i nie reaguje na upomnienia a mama na to ,że gdzies się syn musi wyżyć. Czyli jak by coś robił kociakowi to rodzic tez by nie zareagował. Często rodzice biorą kociaka jako żywą zabawkę a jak się okaże ,że zabawka podrapała to po prostu wyrzucają ją. koniec czarnych wywodów . Jest wiele osób jak widac na forum ,które maja "wielkie"serca.

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Pon lut 08, 2010 8:58 Re: LOTKA - POWRÓT DO DT :( SZUKAMY DS!!!!!

Niestety tak to już jest z tymi ludźmi.
Często dom wydaje się idealny a kot czy pies wraca po jakimś czasie.

vega29 tak jest Lotka się załapała na banerek z 1% ta jej szramka idealnie pasuje to tła i wogóle :roll: mam nadzieję, że AFN nie ma nic przeciw :wink: Lotka jako jedyny kot jest na stronie TOZu, ponieważ wszystkie inne są na naszym kotkowie, ma dziewczyna względy :wink:

monia3a

[poprzednia][następna]