*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 17:38 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

Szkoda, że Sam została :(
Bloo mnie z drapaniem w okolicach szyi kojarzy się bardzo Bączek - miał ranę jak od podcięcia nożem.
Powodem były wszoły.
Nie wiem, c zy to możliwe u Sam.

Maueczarne nie wiem dlaczego musisz czekaś na następną rujkę, skoro ona właśnei się skończyła, ale o to powinnaś zapytać lekarza.
Pełnia jest 28 lutego, więc najlepiej zabiegi przeprowadzać od powiedzmy 3 marca do 13 marca.
Ostatnio edytowano Nie lut 07, 2010 18:09 przez Anda, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie lut 07, 2010 18:03 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

Pixie już jakiś czas temu pisałam do Tiger, powiedziała, że się popyta :wink:
Najbardziej się wkurzyłam , bo to był pewny transport, taki na 99% i lipa :cry: Jakby coś wskazywało na to, że może się nie udać, szukałabym innego.

Anda, nie strasz :strach: Nawet nie wiem, jak te pasożyty wyglądają :oops: Pewnie małe, białe, płaskie? Hmm, w każdym bądź razie nic takiego nie zaobserwowałam. Samanta od początku gubiła sierść w zastraszających ilościach, ale "wina" poszła na to, że pozbywa się starej, zniszczonej, zimowej, która w ciepłym domu nie jest jej potrzebna (bo wygolona sierść ładnie odrastała). Od ponad tygodnia dostaje witaminy i olej z łososia - nigdy nie sądziłam, że od tego nagle ozdrowieje, ale jest coraz gorzej! Sam drapiąc się skupia się na okolicach szyi i głowy. Może jakieś pomysły? Alergia?

edit: Babcia wspomina coś o tym, że Sam schudła, ale sama nie wiem czy tak jest w istocie, nie potrafię ocenić, bo ona przez tę gubioną sierść w ogóle wygląda mizernie. Przyszedł mi do głowy jeszcze tasiemiec ("skurcze' skóry i to potencjalne chudnięcie), mimo, że nie widziałam żadnych jaj i członów.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Nie lut 07, 2010 18:19 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

Odstawiłabym i witaminy i olej z łososia.
Może ma na to alergię? (No chyba, ze wcześniej też się drapała).
Czy ona się cała drapie? Pomacaj ją, czy ma strupy.

Wszoły można zauważyć. Trzeba dobre światło, najlepiej przy oknie słoneczne i poprzyglądac się dobrze sierści. Najlepiej mieć szkło powiększające. Wszoły i ich jaja sa poprzyklejane do włosów. Dorosłe są większe i takie jakby beżowopomarańczowe, jaja są małe i białe i też przyklejone.
Bączek miał pełno strupów dookoła szyi i na ramionach. Dostał Frontline, ale po tygodniu zacząłs ię jeszcze gorzej drapać i własnie wtedy miał te rany straszne, które zropiały i leczyłąm to bardzo długo ( a na wszoły musiał dostać iwermektynę dwa razy co 15 dni chyba)

A pchły??

Na swędzącą skórę i suchą dawałam olej z dyni i wiesiołka i olej z rekina.
No i sulfur 1000ch (ale to homeo, więc nie piszę o tym często)

Anda

Post » Nie lut 07, 2010 18:38 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

Odstawiłabym i witaminy i olej z łososia.
Może ma na to alergię? (No chyba, ze wcześniej też się drapała).

Drapała się, dlatego właśnie dostała coś na poprawę stanu skóry. Miała też łupież, nieduży, bo nieduży, teraz zniknął. Strupów na ciele nie ma, dopiero dziś zauważyłam ranę (może nawet nie rana, tylko goły placek skóry, zaczerwieniony, wygląda jak wylizany - podrażniony językiem)

Na sierści naprawdę nic nie zauważyłam, ale jeszcze się upewnię :wink:
Została odpchlona, już jakiś czas temu.

Dziwna ta cała sytuacja. Ponoć w lecznicy tak nie było - doktor I. mówiła, że owszem drapania mogła nie zauważyć, bo nie siedziała za często w łazience, ale tabuny gubionej sierści już tak, ale nic takiego się nie działo. Dopiero po przyjściu do domu - może alergia na roztocza?

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Nie lut 07, 2010 20:05 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

suche powietrze (jak temperatura w domu jest powyżej 21 stopni) od kaloryferów??
Nie mam pojęcia :(

Anda

Post » Pon lut 08, 2010 10:34 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

Dystans się zmniejsza, Klemens boi się Jozina, a Jozin Klemensa :wink:
Pierwszą noc Jozin spędziła, za szafkami w kuchni,a Klemens w brodziku w łazience.
Od soboty Jozin już w miarę normalnie porusza się po domu, Klemens dalej okupuje łazienkę, ale popołudnie spędził na kolanach TŻ, przez 3h TŻ się nie ruszał, bo kicia śpi :ryk:
Dzisiaj rano podeszli do siebie na odległość 0.5m i się wpatrywali, po czym Klemens za klekotał (tak śmiesznie klekocze na kote) a kota pobuczała i się rozeszli, także idzie ku lepszemu :lol:
Na szczęście Jozinek nie ma do nas pretensji o Klemcia i co najlepsze, jest spokój i póki co zero demolki, a i spożycie pokarmów jakby spadło, a przecież są dwa koty :roll:

aaaaaaa w lecznicy została kotka Żabka i kot Pirat, kotka jest śliczna czarna z białymi skarpetkami i wąsami, szuka dobrego domu, prawdopodobnie była truta, więc będzie potrzebowała diety.
Kot jest biało-czarny, straszliwy miziak, ma jedno oczko i niestety białaczkę, więc szuka domu jako jedynak
Szczegóły : http://www.animals.lublin.pl/adopcje
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Pon lut 08, 2010 12:20 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

eeeeee, to luzzzz :ok: dobrze będzie :kotek:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lut 08, 2010 21:14 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

Zgadnijcie KTO TO :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pon lut 08, 2010 21:42 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

ja wiem, ja wiem :mrgreen:
Gloooooooooooorija :)
I co zgadłam??
I jaka nagroda jest?? :)

Anda

Post » Pon lut 08, 2010 22:06 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

Wielkie Brawa i Owacje :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance2: :dance2: :balony:
Ciotka to ma pamięcie, niech ją... Ja byłam święcie przekonana, że gloria była cała niebieska... :roll:
Teraz nazywa się LUNA.
Postanowiłam odnowić kontakt z różnymi opiekunami "moich" kotów więc skrobie maile.
Mam już Stefankę, Jasia, Lunę, czekam na odzew Lusi...
I będę pisać dalej:)

O Lunie:
Niunia jest cały czas zdrowa.Pięknie aportuje myszki,gania za piłeczką i poluje na piórka.Gdy się rozbryka,to nie ma końca. Po całym dniu oczywiście śpi ze mną.Na początku niemal że spychała mnie z mojej poduszki, nawet mam zdjęcie jak obie leżymy : Luna na poduszce, a ja skręcona w chińskie osiem poza poduszką...

Jest niesamowita, nie odstępuje mnie na krok.Wydaje się,że śpi, ja wychodzę do kuchni i po chwili ona już jest.Wcale nie boi się wody.Kiedy biorę prysznic,gdyby mogła, to na pewno by skorzystała.

Bardzo lubi urzędować na parapecie i obserwować świat, od dwóch miesięcy ma na nim swój kocyk.

W Święta przystrojona choinka była numerem jeden.Oczywiście na trzeci dzień Luna już była na niej (kocia ciekawość wzięła górę pomimo, że koteczka rozumie co znaczy "nie wolno") długo dyskutowała ze mną, ale jednak. Tak, to kolejna cecha, poprzez którą ją tak mocno kocham: często sobie rozmawiamy.Może się starzeję, ale lubię z nią dyskutować.

Jakiś czas temu byłam z Luną u weterynarza.Lekarz stwierdził, że cytuję: nie ma się do czego przyczepić.

Od czasu, kiedy jestem z Luną i mieszkamy sobie razem, jej sierść jest bardziej błyszcząca i o wiele mięciutka.

Myślę i mam nadzieję,że jest szczęśliwa ze mną.

O Jasiu :lol::
Jaś ma się dobrze,tzn aż za dobrze bo przytył po kastracji i nie chce
schudnąć. Wiecznie ryczy o jedzenie i ostatnio odkrył że jak dorośli są
nieubłagani i narzucają dietę to dziecko będzie łatwiej złamać. Tak
więc ostatnio przestał się bać rozhukanego Kacpra i on jest teraz jego
ulubieńcem.
Ogólnie Jaś stał się typowym dorosłym kotem kanapowcem, wiecznie
śpiącym lub jedzącym:) Charakter raczej strachliwy, z obcymi się nie zadaje i w
razie wizyt ucieka do piwnicy... No co ciekawe pieszczoch straszny ale pod
warunkiem że się go nie bierze na ręce. Nie lubi i robi się strasznie
sztywny. Do tego nie gryzie, nie drapie, nie walczy z nami...śmiejemy się że
taka męska pipka trochę:)Tylko nad ranem ok 4 słychać jak się gonią z
Mekitą i biją. Prześlę Ci fotki tylko zgram wreszcie z aparatu.
pozdrawiam
Kasia

:P :P :P

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pon lut 08, 2010 22:28 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

Ja też zgadłam, ale nie zdązyła odpisać, bo przyjechał spóźniony Duży po Misia :twisted:

Wiadomości od Glori-Luny i Jasia superaśne... takie pełne uczucia, aż oczy się pocą
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon lut 08, 2010 22:45 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

Ależ ta Gloria/Luna czy jak kto woli pięęęęęęęęekna :1luvu: i serce moje podbiła tym wyciąganiem się na zdjęciu, bo to moja ulubiona kocia poza :D

A do nas Kwiatkowa maila nie napisała... :roll: :twisted:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon lut 08, 2010 22:49 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

Amika6 pisze:Ja też zgadłam, ale nie zdązyła odpisać, bo przyjechał spóźniony Duży po Misia :twisted:

Wiadomości od Glori-Luny i Jasia superaśne... takie pełne uczucia, aż oczy się pocą

yhy, tak się mówi :roll: :twisted:
Miło się czyta, szczególnie o Lunce vel Glorii vel Klementynie.
A pamiętam, że nei do końca byłaś pewna, a może źle pamiętam.
Bardzo się cieszę :)

A Ty Amika napisz co z Misiem, bo się skręcam z nerw.

Anda

Post » Pon lut 08, 2010 22:51 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

maueczarne pisze:A do nas Kwiatkowa maila nie napisała... :roll: :twisted:

Maueczarne, co tam u Klarci naszej?? :1luvu:
Klarcia była ciut u mnie, to ja mogę chyba zapytać???

Anda

Post » Pon lut 08, 2010 22:59 Re: *LT*Długowłosy Klemens ma dom u Poki.Piesek szuka DT/DS s.62

Ależ oczywiście, że możesz :) Klarcia aktualnie w najlepsze wyleguje się na szafce za mną. To jej nowe ulubione miejsce do spania wieczorem jak ja pracuję na kompie. Zdrowa na szczęście, tfu tfu, co by nie zapeszyć. Dobrze odżywiona co widziała Tiger :ryk: (niestety muszę uważać z jedzeniem u niej, bo widzę że ma skłonności do tycia, więc aktualnie jest na dietce razem ze mną ;) ). Na krok się nie rozstajemy jak jestem w domu. Wszędzie musi wejść, wszystko zobaczyć, zwiedzić. Nawet próbowała już na żyrandol wejść po moich plecach 8O Zajęciem codziennym jest wyglądanie przez okno i straszenie gołębi tudzież innych ptaków spacerujących po parapecie. Teraz przymierzamy się do sterylki. Mama już kaftanik posterylkowy jej robi. Dobrze mam z tą mamą. Zabawki mi dla niej szyje i tunel sama zrobiła :D

Klara z charakteru wiele się nie zmieniła. Dalej mały zuch i gaduła. Oj bo chodzi i gada w domu jak same jesteśmy więcej niż ja :mrgreen: Tylko przytulak o wiele większy i jak wracam do domu z pracy to ona czeka już przy drzwiach i potem 10min głaskania musi być.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

[poprzednia][następna]