Szylkretki są piękne. 75. Filmiki-str. 70 i 73! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 17:47 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

kalair pisze:
OKI pisze:
Kociara82 pisze:mozliwe ze zatoki. Nikt tego mi nie potwierdzil, natomiast objawy sie zgadzaja. Kolejny powod, dla ktorego teraz przydalby sie niezastapiony kot ;)
Prawda, kretki? :)

Nie-kretki potwierdzają, kot jest dobry na wszystko :ryk:
Wycieczka do laryngologa by się przydała :roll:

:lol: :lol: :lol:
Kot jest dobry a jakże! :mrgreen: Zwłaszcza w podnoszeniu adrenalinki! :mrgreen:

Noooo, ale na adrenalince organizm lepiej funkcjonuje :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie lut 07, 2010 17:51 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

kalair pisze:A to czemu ich nie prezentujesz częściej? :D Sorki, źle sformułowne pyt. to wyżej..:lol:

To kocie forum, nie wiem czy wypada :oops:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie lut 07, 2010 17:51 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

OKI pisze:
kalair pisze:Hmm..no ja mam, ale zasiałaś we mnie wątpliwości, czy katar akurat alergiczny.

Jeśli nie masz potwierdzonej alergii i żadnych innych objawów poza "nosowymi", to warto sprawdzić zatoki :roll:
Ostatnio nawet jakiegoś lekarza-laryngologa w radiu słyszałam, że często przewlekłe zapalenie zatok jest mylone z alergią i leczone bez sensu :roll:

OKI, ja na mam na pewno alergię, tylko nie wiem, czy alergiczny ten katar. :roll: A alergię mam na słońce-wysypka straszna .
Z tego co wiem, to zazwyczaj jak ktoś ma alergię, to z czasem coraz więcej uczulaczy się pojawia..
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie lut 07, 2010 17:53 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

OKI pisze:
kalair pisze:
OKI pisze:[
Nie-kretki potwierdzają, kot jest dobry na wszystko :ryk:
Wycieczka do laryngologa by się przydała :roll:

:lol: :lol: :lol:
Kot jest dobry a jakże! :mrgreen: Zwłaszcza w podnoszeniu adrenalinki! :mrgreen:

Noooo, ale na adrenalince organizm lepiej funkcjonuje :mrgreen:

O tak..na wysokich obrotach! :mrgreen: A że masz ochotę wyrzucić koteczki za okno.. :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lut 07, 2010 17:55 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

shira3 pisze:
kalair pisze:A to czemu ich nie prezentujesz częściej? :D Sorki, źle sformułowne pyt. to wyżej..:lol:

Ależ Shirka! Jak ktoś ma pieska, to często zdjęcia kota z psem daje! No proszę Cię.. :D Ja myślę, że jak ktoś kocha zwierzaki, nie zrobi problemu. :D A widak kota z psem-cudny!

I nikt Ci nie powie, że Ruduś sam! :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lut 07, 2010 18:00 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

Wy tu gadu gadu a szylkretowe panny gdzie ? 8)

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie lut 07, 2010 18:03 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

bubor pisze:Wy tu gadu gadu a szylkretowe panny gdzie ? 8)

Yyy...no jakoś się chorobowo zrobiło faktycznie.. :oops:
Zaraz dam, jak ktoś będzie chciał oglądać.. :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lut 07, 2010 18:08 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

kalair pisze:
OKI pisze:
kalair pisze:Hmm..no ja mam, ale zasiałaś we mnie wątpliwości, czy katar akurat alergiczny.

Jeśli nie masz potwierdzonej alergii i żadnych innych objawów poza "nosowymi", to warto sprawdzić zatoki :roll:
Ostatnio nawet jakiegoś lekarza-laryngologa w radiu słyszałam, że często przewlekłe zapalenie zatok jest mylone z alergią i leczone bez sensu :roll:

OKI, ja na mam na pewno alergię, tylko nie wiem, czy alergiczny ten katar. :roll: A alergię mam na słońce-wysypka straszna .
Z tego co wiem, to zazwyczaj jak ktoś ma alergię, to z czasem coraz więcej uczulaczy się pojawia..

Słyszałam o tym i ma to sens. Tylko nie wiem, czy akurat alergia na słońce da się pod to podciągnąć - słońce nie jest typowym alergenem, to jest raczej rodzaj nadwrażliwości skóry. Ale nie znam się na tym aż tak dobrze :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie lut 07, 2010 18:10 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

do kontroli zatok wystarczy zdjecie zatok ? mialam je jakos latem.. czyste

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Nie lut 07, 2010 18:12 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

kalair pisze:
shira3 pisze:

Ależ Shirka! Jak ktoś ma pieska, to często zdjęcia kota z psem daje! No proszę Cię.. :D Ja myślę, że jak ktoś kocha zwierzaki, nie zrobi problemu. :D A widak kota z psem-cudny!

A nienie .... W domu Ruduś jest sam :wink: 2 pieski były w domu przed Rudusiem, te co są aktualnie to psy stróżujące, ale też kochane :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie lut 07, 2010 18:14 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

OKI pisze:
kalair pisze:
OKI pisze:Jeśli nie masz potwierdzonej alergii i żadnych innych objawów poza "nosowymi", to warto sprawdzić zatoki :roll:

Słyszałam o tym i ma to sens. Tylko nie wiem, czy akurat alergia na słońce da się pod to podciągnąć - słońce nie jest typowym alergenem, to jest raczej rodzaj nadwrażliwości skóry. Ale nie znam się na tym aż tak dobrze :roll:

Być może masz rację, ale nawet lekarz użył słowa alergia.Może to uproszczenie jednak..
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lut 07, 2010 18:15 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

shira3 pisze:
kalair pisze:
shira3 pisze:To kocie forum, nie wiem czy wypada :oops:

A nienie .... W domu Ruduś jest sam :wink: 2 pieski były w domu przed Rudusiem, te co są aktualnie to psy stróżujące, ale też kochane :1luvu:

Aaa! No to klops..KOT potrzebny nie ma siły! :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lut 07, 2010 18:16 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

annette88 pisze:do kontroli zatok wystarczy zdjecie zatok ? mialam je jakos latem.. czyste

Mój tato mial zrobione zdjęcie zatok. Uznali, że ma polipy. Zalecono operację. Rozcięli człowieka i ..nic. Okazało się że nic nie ma. :evil: Ale to iks lat temu.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lut 07, 2010 18:24 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

no i po kija dal sie ciac! :evil: Kot to najlepsze lekarstwo! Do tego takie sliczne, milutkie w dotyku... :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lut 07, 2010 18:26 Re: Szylkretki są piękne. 75. Maluszki. Str.28,29

Ale dużo stronek... Zdjęcia Irysi z pieskiem cudowne :)
Też mam uczulenie na słońce. I na co jeszcze nie wiem, ale jest taki okres latem, że chodzę z lekka zasmarkana :) Nie chce mi się robić testów. Aż tak to mi nie przeszkadza. Natomiast zimą w ogóle chyba alergikom lżej, no, chyba że ktoś na kurz uczulony, to ma przechlapane cały czas ...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

[poprzednia][następna]