Białowąsa Pipi-żegnaj koteczko krakowianko :( [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 0:26 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 07, 2010 6:45 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 07, 2010 8:50 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

Podniose kicię może domek ją wypatrzy
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Nie lut 07, 2010 8:56 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

Do góry piękna Pingwinko :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lut 07, 2010 9:25 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

witamy Pipi ,wiele się dzieje dobrego u kici ,ciachnięcie lada
moment ,może domeczek wypatrzy kiciusię
a spacer do sklepu :ryk:
hop na pierwszą i nie spadać :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie lut 07, 2010 10:08 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

O raju, pare chwil, a tu już i pomoc sterylkowa (wania :1luvu: ) i alegro (Akima :1luvu: ) 8O :1luvu:

ASK ma rację, brzuszysko bedzie gołe przez około kilka tygodni, a tu mrozy do marca ... :roll: Ale na pewno jakos wszystko da sie poukładać :ok: . Jakieś ustalenia z Wanią juz były ?
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Nie lut 07, 2010 10:29 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

Wana ma dzisiaj dzwonić - czekam na telefon. Tylko nie wiem, czy nie należałoby najpierw kicię odrobaczyć? Ostatnio jej dawałam takie kropelki na szyję, ale to jeszcze we wrześniu było.

Przypomniało mi się, jak w lecie mój syn pojechał moim samochodem. Było cieplutko, słoneczko pięknie grzało.
Pipi, jak co dnia wygrzewała sie na piwnicznym okienku pod balkonem. Wtedy miałam okazję zobaczyć, stojąc na balkonie, co ona robi, kiedy podjeżdża moje auto.
Jak pojawiło się na horyzoncie, Pipi jednym susem przeskoczyła trawnik, drugim kawałek ulicy i znalazła sie koło samochodu.
Jakież było jej zdziwienie, kiedy drzwi sie otworzyły i z auta wysiadł 8O 8O 8O INNY :mrgreen:
Stała, jak wryta i nie wiedziała, co ma zrobić. Ciekawe, co sobie wtedy myślała, ale wyglądała bardzo głupio :ryk: Wróciła na okienko nie wiedząc co jest grane.
Syn zaniósł jej miseczkę z chrupkami i już było OK.
Ona całe lato siedzi po balokonowej stronie bloku, bo właśnie z nieba jej jedzonko spada. Siedzi z główką zadartą do góry i wypatruje, na którym balkonie ukaże się jakiś duży i coś rzuci.
A z balkonów lecą kawałki mięska z rosołku, szyneczka - bo wszystkim szkoda kici, jak tak siedzi i patrzy .
Ona nawet głodna nie jest, tylko strasznie miłości potrzebuje :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie lut 07, 2010 10:49 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

Az mi się serducho kraje, bo znam takie spojrzenia koteczków niczyich ... :roll: Super, że ja dokarmiacie :ok: . Popatrz i poznaje auto, wie które jest Twoje 8O :ok: .

Zdecydowanie antyrobalkowy srodek zapodać moim zdaniem. Wówczas ze sterylką trzeba kilka dni poczekac. No i wazne - nie może być wtedy w rujce. Pytanie, które mnie nurtuje - gdzies ona sypia ... ? :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Nie lut 07, 2010 10:55 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

No właśnie próbowałam kiedyś wypatrzeć i lazłam za nią jak głupia, tak żeby mnie nie widziała kawał drogi (nie potrafię dokonać oceny dystansu :oops: ) ale dość daleko.
W okolice byłej kotłowni osiedlowej. Ale kocica mądra to mnie wypatrzyła i chyba nie chciała mi pokazać swojej kryjówki, bo jak zniknęła w krzaczyskach, to już jej nie znalazła.
Kiedyś widziała, jak w mor4dce niosła upolowanego gołębia. Ona jest malutka, a gołąb wlókł sie po ziemi. Duży był i ciężki. Ciągnęła go całymi siłami, jakie miała chyba dzieciom, bo to na wiosne było.

jasdor

Post » Nie lut 07, 2010 10:58 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

Kiedy urodziła malutkie, takie same cudne, jak ona, tylko bardziej krówkowe (chłopczyk i dziewczynka) jak trochę podrosły to przyprowadzała je pod blok, a one wcale się nie bały.
I tak wyobrażam sobie, że one mnie znały, jak jeszcze w brzuszku były, bo wtedy też miałam dużo z kocią wspólnego (micha, głaskanie, rozmowy,itp).
Dały sie złapać bez protestów i wywieźć. Razem mieszkają na wsi, spacerują po łąkach, do ulicy baaardzo daleko. Mają jak w raju :1luvu:

jasdor

Post » Nie lut 07, 2010 11:39 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

Pipi już prawie ciachnięta, uzgodnienia sie dokonały, Wania pomoże :1luvu:
Może ktoś zrobi Pipi jakieś ogłoszenia. Ja tylko lokalnie to zrobię .
Można pisać, że wysterylizowana i podawać moje dane. Na PW podam adres i telefon, gdyby która chciała .

jasdor

Post » Nie lut 07, 2010 12:14 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

Pipi mi spada na 2-gą stronę, potrzebna pomoc !

jasdor

Post » Nie lut 07, 2010 12:58 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

jasdor, tak pieknie o niej piszesz, że az mi się łzy w oczach zakręciły :roll:

kciuki za domek dla Pipi :ok: jest piekną koteczką, na pewno ktos się w niej zakocha :ok:

moni_f

Od: Pt sie 08, 2008 19:59

Post » Nie lut 07, 2010 16:15 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

No i ja też tak myślę, bo jest ujmująca. A co do pisania, to wiesz... staram się jak mogę :oops:
Chciałabym jeszcze ładniej, ale już nie umiem .
Byłam dziś dwa razy - nie było jej. Myślę, że dlatego, gdyż znowu mrozy chwyciły. U nas -10 sie zrobiło. A jak zimno, to ona tylko na jedzonko przychodzi raczej.
Chyba, że sie spotkamy, to wtedy zostaje na dłuższą chwilę. Jest po 16-tej więc myślę, że niedługo sie zjawi, bo to jest NASZA godzina.

jasdor

Post » Nie lut 07, 2010 16:20 Re: Białowąsa Pipi-chciałabym,chciała...Krosno i okolice,możeKRK

hop po domek :ok:

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

[poprzednia][następna]