S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 06, 2010 21:30 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Dziewczyny mam nadzieję, że mi wybaczycie, ale pierwszy raz wystawiłam bazarek nie dla Kociej Chatki 8) lecz dla bezdomnego Tuptusia z przetrącona szczękom , który czeka na operacje , więc gdyby ktos chciał pomóc to zapraszam :wink: viewtopic.php?f=20&t=107376&start=0

aha , dla Kociej Chatki jeszcze mam konfitury i moze nawet znajdzie sie jeszcze naleweczka :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob lut 06, 2010 21:38 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Iweta pisze:Dziewczyny mam nadzieję, że mi wybaczycie, ale pierwszy raz wystawiłam bazarek nie dla Kociej Chatki 8) lecz dla bezdomnego Tuptusia z przetrącona szczękom , który czeka na operacje , więc gdyby ktos chciał pomóc to zapraszam :wink: viewtopic.php?f=20&t=107376&start=0

aha , dla Kociej Chatki jeszcze mam konfitury i moze nawet znajdzie sie jeszcze naleweczka :wink:

Ja już powoli zaczynam się obrażać :mrgreen: A na konfiturki to zapoluję jak wystawisz bo ostatnio jestem dżemożerna :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob lut 06, 2010 22:03 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

A ja czekać nie będę i juz się za nie biorę :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Nie lut 07, 2010 2:55 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

kasiunia773 pisze:Terenia ,Ty nie denerwuj się tak na te biedne dziewczyny bo Ci żyłka pęknie :ryk: :ryk:

Kasiu czasami trzeba kimś wstrząsnąć :mrgreen: ja tak generalnie to jestem oazą spokoju i długo, długo jestem spokojna, ale jak się miarka przepełni to wtedy jest niezbyt fajnie :mrgreen: ale tak już mam poza tym wiesz ja w domu ma trzech facetów więc żeby był w miarę ład i porządek nie mogę być miękka ja to mówią :mrgreen: a mały ope...ol jeszcze nikomu nie zaszkodził :mrgreen:
Baśka i czekam na relacje co u Astry :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lut 07, 2010 9:09 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

To ja z rana się przywitam :D U nas -8 i śnieżek prószy :| szlag by trafił ta zimę :|

mar_tika

Post » Nie lut 07, 2010 9:39 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Ja też się witam u nas -3,słoneczko świeci ,wróbelki ćwierkają ....koty pod oknami wdzięcznie śpiewają ,byle do wiosny :mrgreen: :twisted:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Nie lut 07, 2010 10:03 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

mar_tika pisze:Almuś pokochaj Fridzię przecież i ty kiedys nie miałaś domu małpo jedna :twisted:

Wiadomości z pola bitwy ciąg dalszy:

U nas bez zmian. Alma w stresie z powodu dokwaterowania Fridy. Wczoraj dwa razy wymiotowała :( domyślam się że w wyniku stresu bo wcześniej nie było takich problemów. Mam nadzieję, że dziś uda jej się coś porządnie strawić. Generalnie Alma interesuje się Fridą, chodzi za nią i obserwuje, jednak nie pozwala jej się zbytnio zbliżać. Jeśli młoda nie odpuszcza tchórz Alma zwiewa z wielkim wrzaskiem :( Ponadto jest na mnie obrażona, ale domyślam się że to normaka.
Co do Fridy to czuje się u nas dobrze, pozwala się miziać ale podchodzi do mnie z rezewą, bo wczoraj trochę ją pomęczyłam. Przeczyściłam uszy oticlarem bo bardzo je drapie oraz musiałam skrócić pazury. Poprzedniej nocy nieźe mi drzwi obdrapała :evil: Co do jedzenia to pochłania je jak odkurzacz a kiedy braknie bez stresu wsadza nos do miski Almy. Ta oczywiście jest w szoku ale odpuszcza, więc ja ją bronię. Nie wiem czy dobrze, że się w to mieszam, czy nie powinny raczej same to między sobą załatwić :?

Niestety dziś muszą na chwilę zostać same, mam nadzieję że się nie pozabijają :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Kasia_M

Od: Pon sie 10, 2009 11:54

Post » Nie lut 07, 2010 10:23 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Kasiu na spokojnie napewno kotki się nie pozabijają i z czasesem dogadają sią tylko u jednych futer trwa to dłużej u innych ten okres zaklimatyzowania trwa krócej.

Spytaj Jadzi tydz.temu była z Niusia na wizycie w nowym domku.Dzieczyna zrobiła ze strachu kupe w kontenerze i w nowym domku dostała sapki ze strachu :roll: Paniką zareagowła na nowy dom.Wiem że w sobotę mialo być drugie podejście,czyli próba wprowadzenia Niusi do nowego domu i sama ciekawa jestem co z tego wynikło :wink:

Ja sądze że Fridzia z Almą dogadają się :ok: .Frida jest kotką nienarzucająca się wręcz troszkę wycofaną ,a Alma to poprostu tchórz do potęgi.Ja pamiętam ją z kociarni ja reagowała na inne koty i teraz też się boi,ale z czasem zauważy że Frida jej nic nie robi i poprostu najpierw zaczną się tolerować a później być może pokochają się :D Trzymam za dziewczyny bardzo mocno kciukasy :ok:

mar_tika

Post » Nie lut 07, 2010 13:24 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Trzymam kciuki za Fridę i Almę. Ale co się dziwić z drugiej strony to Alma była pierwsza u Kasi. Zadomowiła się dziewczyna, rozpieszczano ją a tu proszę przyszła według niej konkurencja.

Achhh,.........TE koty kiedyś zyjące i wspaniale dogadujące się ze stadem innych kotów nagle stają się egoistami i w ogóle.....
MIKUŚ

Post » Nie lut 07, 2010 14:00 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Witam się pourlopowo :mrgreen:
Super że kilka kiciów znalazło domki, do mnie dzwoniono w sprawie Dafne ....... tylko sie wnerwiłam i nic więcej :twisted:
Ciężkom mi się pisze bo Kłaczuś wyleguje mi sie na kolana i d..... i ręka mi zdrętwiała no ale cóż nadrabia zaległości z mojej nie obecności więc cierpie dla kotecka :mrgreen:

Jeśli chodzi o moją Balbinke to się jej pogorszyło :cry: trzeba ją jak najszybciej zopreować bo ucisk sie zwiększył i ma problemy z poruszaniem sie ,tak mi jej żal , ona zawsze taka żywa i w ogóle, po wyleczeniu biegunki zaczeliśmy szukać dla niej domku a tu masz :(
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Nie lut 07, 2010 16:21 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

witam się popołudniowo :) :1luvu:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie lut 07, 2010 17:57 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

witam rowniez leniwie - popołudniowo niedzielnie.
Dexterek juz miał domek i pani była nim zachwycona, pojechalismy do weta a tu staszne zapalenie dziąseł. Śmierdziało mu z ryjka i miał ostatnio sprawdzane dziąsła, ale ponieważ gubi zęby zlekceważylismy to. jest podejrzenie eozynofilowego zapalenia dziąseł. Taki jest borok z niego. Głowa przekręcona po wylewie, w dzieciństwie byl slabiutki z silnym KK i zapaleniem płuc. Teraz lezy na poduszce elektrycznej, to jedyny sposob zeby nie włazil na klawiature laptopa ostatnio wlaczył BIOS i ustawienia systemu 8O uwielbia sie wygrzewac.
a poza tym broi na calego :D
Obrazek

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie lut 07, 2010 18:39 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Kleo pisze:Witam się pourlopowo :mrgreen:
Super że kilka kiciów znalazło domki, do mnie dzwoniono w sprawie Dafne ....... tylko sie wnerwiłam i nic więcej :twisted:
Ciężkom mi się pisze bo Kłaczuś wyleguje mi sie na kolana i d..... i ręka mi zdrętwiała no ale cóż nadrabia zaległości z mojej nie obecności więc cierpie dla kotecka :mrgreen:

Jeśli chodzi o moją Balbinke to się jej pogorszyło :cry: trzeba ją jak najszybciej zopreować bo ucisk sie zwiększył i ma problemy z poruszaniem sie ,tak mi jej żal , ona zawsze taka żywa i w ogóle, po wyleczeniu biegunki zaczeliśmy szukać dla niej domku a tu masz :(

Asiu przeciez już dawno miałaś umówić sie na zabieg.Ucisk na tętnice może być z czasem nieodwracalny :roll:

Teresa zamówiłaś suchą karmę?Na kociarni kończy się suche.Mokre puchy zakupi Monika i musimy zapłacic jej przelewem.

Aha POSZUKIWANE DWA TRANSPORTERY
-jeden granatowo-szary z metalową kratką
-drugi bordowo-szary z plastikową kratką.Oba transportery podpisane.Proszę o zwrot na kociarnię

mar_tika

Post » Nie lut 07, 2010 20:37 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Ja mam transporter z którym przyjechała Astrunia - kurde zapomniałam go dziś zanieść na kociarnię - W mordkę demencja młodzieńcza :mrgreen:

Astrunia dzielna dziewczynka - moje "magiczne łapki " się juz nią zajęły 8)
Biedna musi znosić moje zabiegi :) Apetycik jej dopisuje. Niestety musi mieć wydzielane, poniewaz po kazdym posiłku następuje dezynfekcja wargi :? Ale Dziewczynka jest dzielna :mrgreen:

A co do tego grzybo-świerzba-nie waidomo co.....to juz wszystko jasne. Ma alergię na pchły. Dostała dziś frontline, bo znalazłam winowajcę podczas mycia i wyczesywania łebka :twisted:

Wyczesując ją ściągnęłam garść martwego naskórka. Poduszki ładnie się goją. Smarujemy wit. A.
Ojjj....biedna z niej Dama :|
MIKUŚ

Post » Nie lut 07, 2010 20:43 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Zdjęłam tez obu dziewczynom wenflony - Astra oczywiście oaza spokoju, a Festi darci morda - tak się darła a oczy myślałam ze jej wyskoczą 8O

Filomen pisze:.... ostatnio wlaczył BIOS i ustawienia systemu 8O ....
Obrazek

Boniu jaki On śliczny, widać w jego oczkach samą miłość. :1luvu: A jaki mądry Przystojniak z Niego - moze trzeba mu kupić osobistego laptopa :mrgreen:
A za dziąsełka trzymam mocne kciuki :ok:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]