Biedne Wiejskie Koty-tu nas już nie ma ,zamykamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 06, 2010 15:32 Re: Biedne Wiejskie Koty-Wypadki zdarzają się nawet w domu :(((

Kociama pisze:Ewuś nie bolał ten kop :roll:
Widzisz to obwinianie wybija mi z głowy psycholog ,ale jakoś nam to nie wychodzi :oops:

Bo Kociamko to jest ciężka praca, nie da się czegoś ot tak wyrzucić. To tak jakbyś miała w mózgu różne drogi. Ta którą chodzisz często (obwinianie się) jest jak autostrada - szeroka, asfaltowa. Łatwo nią jeździć więc zwyczajowo z niej korzystasz. Nie tak łatwo ją zniszczyć. Ale nie musisz jej wyrzucać, niszczyć, wybijać z głowy. Możesz poszukać nowej drogi. Nowych myśli. Tak jak napisałam - jak złapiesz się na obwinianiu zmuś się do znalezienia pozytywnej myśli. Choć jednej. Tak jakbyś poszła w pole i musiała wydeptać drogę. Na początku nie jest łatwo. Są chaszcze i chce się zawrócić na wygodną autostradę. Ale zmuszasz się do wykonania kroku. Z czasem będzie łatwiej. Jak będziesz chodzić tą drogą to zobaczysz jak zmienia się w ścieżkę. Potem w drogę. W końcu będzie łatwa do przejścia. Zawsze będziesz miała wybór którą drogą iść. I dzięki temu będziesz mogła wybrać drogę bycia dla siebie sprawiedliwą i dobrą.
Bo najważniejsze to mieć wybór. Coś się stało. Jak to ocenię?
1. Znowu zawiodłam bo nie zdążyłam
2. Byłam tam, mogłam pomóc

I możesz wybrać do dla Ciebie jest lepsze.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob lut 06, 2010 15:42 Re: Biedne Wiejskie Koty-Wypadki zdarzają się nawet w domu :(((

Kociama pisze:
MaryLux pisze:Niedawno widziałam dość futurystyczne zdjęcie domku (parterowego), w którym wszystkie pomieszczenia mają kształt niemal kuli - tzn. kawałek kuli jest "odcięty", żeby stało wszystko na ziemi, a reszta to kulistości

jej to musiało być fajne :)

Wiem, u kogo to widziałam. Poproszę chłopaczka, zeby mi to zeskanował

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob lut 06, 2010 15:57 Re: Biedne Wiejskie Koty-Wypadki zdarzają się nawet w domu :(((

O qrczę...biedny kotek...A czy ten ogonek to koniecznie musi być amputowany? MISZCZ Kropencjusz ma złamany w dwóch miejscach i trochę krzywo zrośnięty, ale go nie boli, i jak wiesz z jego wątku - w NICZYM mu to nie przeszkadza :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob lut 06, 2010 16:03 Re: Biedne Wiejskie Koty-Wypadki zdarzają się nawet w domu :(((

katarzyna1207 pisze:O qrczę...biedny kotek...A czy ten ogonek to koniecznie musi być amputowany? MISZCZ Kropencjusz ma złamany w dwóch miejscach i trochę krzywo zrośnięty, ale go nie boli, i jak wiesz z jego wątku - w NICZYM mu to nie przeszkadza :mrgreen:

Mijeczka ma mocno złamany ,ogonek zwisa bezwładnie

Ebiś miał złamaną końcówke ogonka jak Go znalazłam
ale jemu sie zrosło ładnie ,tylko ma zakrzywiony troszeczkę

zobaczymy w Poniedziałek co będzie
ale prawie pewne że będzie amputacja

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Sob lut 06, 2010 18:26 Re: Biedne Wiejskie Koty-Wypadki zdarzają się nawet w domu :(((

Mijeczko coś ty nawywijała słoneczko ty nasza.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie lut 07, 2010 10:43 Re: Biedne Wiejskie Koty-Wypadki zdarzają się nawet w domu :(((

DZIŃ DYBRY :1luvu: :piwa:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie lut 07, 2010 10:45 Re: Biedne Wiejskie Koty-Wypadki zdarzają się nawet w domu :(((

Miłej niedzieli kociamko :1luvu:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie lut 07, 2010 11:26 Re: Biedne Wiejskie Koty-Wypadki zdarzają się nawet w domu :(((

Co ja widzę 8O Biedna kocinka :cry: Kociamko nie obwiniaj się ,wypadki się po prostu zdarzają :(
Filip całe lata wieszał się na firankach i wyłamał niejeden pałąk w karniszu i jakoś nic mu się nie stało :wink:
Karmel spadał z karnisza i też nie zawsze zdążyłam go złapać :oops:
Będzie dobrze nawet bez ogonka :ok: :ok: :ok: Szkoda tylko że nie mogli jej pomóc od razu :(

Kciuki za Mijeczkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie lut 07, 2010 12:59 Re: Biedne Wiejskie Koty-Wypadki zdarzają się nawet w domu :(((

Dzień dobry, Kociamko ! Mam nadzieje, że się nie smucisz już tak bardzo ! Będzie dobrze, zobaczysz ! A my niezmiennie będziemy trzymać kciuki i posyłać najcieplejsze myśli ! :ok:

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Nie lut 07, 2010 13:36 Re: Biedne Wiejskie Koty-Wypadki zdarzają się nawet w domu :(((

Kociamko, nadal trzymam za maleńka kciuki, za dobra decyzje :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie lut 07, 2010 19:31 Re: Biedne Wiejskie Koty-Wypadki zdarzają się nawet w domu :(((

Mnostwo dobrych zyczen dla Mijki !! :ok: :ok:
Misia i reszta ...

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Nie lut 07, 2010 21:43 Re: Biedne Wiejskie Koty-Wypadki zdarzają się nawet w domu :(((

Mijeczko Kociamko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie lut 07, 2010 23:16 Re: Biedne Wiejskie Koty-Wypadki zdarzają się nawet w domu :(((

Mijeczko, bidulko :strach:
... ale sobie narobiłaś ...
Będzie dobrze, bez ogonka będziesz tą samą Mijeczką - trzymam kciuki za jutro :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

[poprzednia][następna]